Skocz do zawartości

mod_rewrite problemy z hostingiem.

beha

Rekomendowane odpowiedzi

Założyłem sobie jeszcze kilka serwerów wirtualnych, najpierw pytałem co i jak między innymi o mod_rewrite. Co ciekawe.. oczywiście wszystkie firmy dają go do dyspozycji ale prawie wszystkie z jednym zastrzeżeniem, nie wolno wykorzystywać go do pozycjonowania i generowania tysięcy podstron, gdyż za bardzo obciąża to serwer.

Czy już aż tak bardo dali w D.... pozycjonerzy polskim firmom hostingowym swoimi skryptami ?

...

hehe gdzie ty masz ten hosting

kuzwa sprzedaje serwer z limitem transferu i danych a nie jakimis bajerami

wez pwiedz im zeby sie w leb stukneli

bo o za polska za 2 dolce kupisz tanio full wypas

Poprzewracalo sie polskim resellera w glowach,

mysla ze kupia dedyka za 20 dolarcow i wielkie firmy hostingowe,

na tym polu to amatorstwo w polsce

Kup na hostings.pl powiedz ze jestes od szooka to bedziesz zadowolony

pzdr

i wklej liste tych hostingow ktore maja takie dzinwe zasady

pzdr

Ok zajrzyjcie wieczorem, przepytam jeszze "wszystkie firmy" w tym temacie. Np pierwsz z brzegu Netlook, tam skryptu generującego masę podstron z modrewrite nie pozwolą zainstalować...

I na duzej części najtańszych ofert na rynku, oferującyh hosting za parę złotych.

Jest jeszcze kilka takich firm.. Dzisiaj wypytam wszystkie pozostałe znane mi firmy "jak w tym temacie się czują", listę wieczorem wkleję tutaj, może się wam przyda.

Pozdrawiam

...

ja akurat mam sprawdzone hostingi ale innym sie przydadza,

wiesz skad taka sytuacja

bo gosc kupi najgorszego dedyka i mysli ze kurde firme hostingowa na tym zbuduje,

takich to ty nawet nie wklejaj, to zwykle resellery a nie hostingowcy, kupia za 10 dolcow miesiecznie sprzet badz za 30 i mysla ze sprzedadza za 300 ta powierzchnie a najlepiej jeszcze jak kupisz i nic tam nie zrobisz

Heh wiesz jest sposob

generator stron nie ale enginiarke tak :-)_

to ja im szookacza postawie :-) na CGI nie jest to skrypt do pozycjonowania ciekawe jak wybrna

zapytaj o wyszukiwarke pwoiedz ze pojemnosc max 200 mb transfer z 2 GB :-)

a gwarnatuje ci ze gotuje im sie maszyna i ciekawe jak to nazwa tez generator stron czy jak :-)

amatory jedne ala hostingi

Szook napisał:

takich to ty nawet nie wklejaj

ok szook, ale w polsce to niestety większość takie resellery ( top100.pl).

A jak widzę w innym poście to niektórzy nawet zaczynają ciachać roboty.

Szook -może ty może ktoś inny ma doświadczenie i powie ile kosztuje taki dedyk za oceanem z pakietem IP, i ze wszystkimi ukrytymi kosztami. Chodzi o cenę w praktyce.

...

zalezy czego szukasz,

ukrytymi kosztami, heh to tylko w Polsce uwielbiaja ludzie miec ukryte koszty.

Wiesz prosta sprawa

zamawiasz hosting u polaczka ktory niema tego w zakazie, stawiasz skrypt ktory nie lamie regulaminu, gosc ci go wylacza idziesz do sadu cywilnego i zadasz zwrotu poniesionych strat ktore gosc spowodowal a wyceniasz je np. na 10 000 zl.

BYla taka lamerska firma enon.pl nie wiem czy istnieje ale oni nawet podszyli sie pod inna firme, chyba znikneli z rynku bo strasznie sobie pojechali.

Wiec jak nie ma ktos sprecyzowanego regulaminu to wiesz co moze, isc i sie pochlastac, bo mozesz mu duzo zrobic :-)

A wlasnie polskie firmy ala hostingowe nie zdaja sobie tego sprawy, polowa nie wie jak napisac regulamin a 2 polowa go nie posiada

pzdr

Co do netlooka to kiedyś bym go polecił ale teraz to już nie. Wczoraj wgrałem DMOZ+linkor by sprawdzic czy to naprawde daje takie super efekty. Wgrałem i patrze że zamiast linkora pojawia sie napis że skrypt wykonywał sie ponad 30sekund. Napisał donich i powiedziałem ze na innych serwerach nawet darmowych jest ok. To oni odpisali mi że oni mają jakas specjalna konfiguracje i że zawiesiłem im serwer :/

Wciagu 2dni zawiesiłem 8 razy serwery u 2 dostawców i kto mnie teraz przyjmnie? #-o

stopka usunieta z wpoodu wirusa na stronie docelowej

Netlooka takze zawsze polecalem ale od dwoch miesiac cos sie dzieje niedobrego. Jeden z serwerow konczy mi sie w kwietniu. Jak tak dalej pojdzie to bede sie musial zastanowic, co dalej. Podstawowe komendy PHP odnoszace sie do plikow spowalniaja ladowanie strony w bardzo znaczacy sposob. Strona na html otwiera sie natychmiast, na php (includowana) parokrotnie dluzej.

A ja nie będe miał sygnaturki

• 3 tygodnie później...

Daj znać na jakich tanich lub free hostach można generować sporo stron bez problemu. Z adminami na 2 już ponad miesiąc się targam i kilka razy prawie wyrzuciłem kompa za okno i tyle razy prawie sam skoczyłem próbując odpalić coś sensownego. Jednemu zagroziłem ze zejdę z hosta to się obraził i napisał, że sobie nie życzy szantażu! Drugi natomiast rżnie głupa i udaje, że coś takiego jak htaccess nie istnieje wcale a na odpowiedź muszę czekać co najmniej 2 dni a 5 jak jest weekend.

SensorStudio & Co.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności