nrm Opublikowano 4 Sierpnia 2007 Udostępnij Opublikowano 4 Sierpnia 2007 1. Adres: zicherka.pl 2. Opis: zicherka.pl to serwis społeczności śląska. Miejsca, wydarzenia, grupy, ludzie etc. 3. Funkcjonalność: specyfikacja zajmuje kilkanaście stron A4, nie jestem w stanie teraz wszystkiego opisać (!), mogę tylko pokrótce przedstawić skrót tego co na zicherce zrobić można: - miejsca: wyszukiwanie wg. nazwy, słów kluczowych (tagów), dodawanie do swoich ulubionych miejsc, dodawanie wydarzeń do danego miejsca, dodawanie zdjęć z tego miejsca, dodawanie opinii o miejscu, lokalizacja na mapie (google maps), wiązanie z innymi wpisami, wydarzenia, które były i będą w danym miejscu - wydarzenia: wyszukiwanie w dowolnych ramach czasowych i wg. miejsca, słów kluczowych, powiązanie wydarzenia z miejscem, dodanie do ulubionych wydarzeń, deklaracja uczestniczenia w imprezie ("będę!"), edycja, powiązania, dodawanie zdjęć z imprezy - ludzie: dodawanie do przyjaciół, komentowanie, wyszukiwanie ludzi wg. tagów i miast, wyszukiwanie dla usera grup, ludzi,miejsc i wydarzeń wg. danych które user wpisał w swoim profilu - grupy: tworzenie grup, dopisywanie się do członków grup, grupy: otwarte, zamknięte, wyszukiwanie wg. tagów To w wielkim skrócie, gdyż jak wspomniałem wcześniej tego jest kilka razy tyle, a kolejna porcja jest w fazie testów i czeka na wdrożenie. 4. Współpraca: poszukiwany poważny i konkretny inwestor. 5. Kontakt: serwis [tu_malpka] zicherka.pl ------------ W tej chwili pracujemy nad: - poprawieniem znalezionych błędów - poprawieniem użyteczności, interfejsu użytkownika - wdrożeniem funkcji, które juz są przygotowane - opracowaniem nowych funkcji - zwiększaniem bazy serwisu (miejsca, wydarzenia) Przy serwisie pracowały 3 osoby. Pierwsza recenzja: https://antyweb.pl/zicherkapl-czyli-miejsce...azdego-slazaka/ Dla prawdziwych mastahów kodu! Webdeveloperzy wszystkich języków - łączmy się! "Robisz internety", jesteś PRO? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
krupek Opublikowano 4 Sierpnia 2007 Udostępnij Opublikowano 4 Sierpnia 2007 @normanos !!! jaki inwestor ? co w zamian? z czego przychody? pozdro 600 potęga umysłu Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kadzielawski Opublikowano 4 Sierpnia 2007 Udostępnij Opublikowano 4 Sierpnia 2007 2normanos, bardzo fajny pomysł wpisujący się w trend serwisów społecznościowych. Jak zamierzacie serwis promować? Myśleliście o dodatku w postaci drukowanej formy rozdawanej darmo np. w pubach, podczas imprez itp.? Może dział spotkania gdzie pewne grupy / społeczności umawiałyby się na imprezy? Ładny, czytelny i przemyślany serwis. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MartinB Opublikowano 4 Sierpnia 2007 Udostępnij Opublikowano 4 Sierpnia 2007 Zastanawiałem się ostatnio, kto stoi za tym serwisem. Teraz już wszystko jasne. Kawał dobrej roboty! Obyście połączyli "agrafką" jak największą Społeczność Śląska! - katalog stron KCS promocja stron - dodaj ciekawą stronę - katalog stron PKS interesujące strony - dodaj interesującą stronę Najlepsze miejsce dla e-mieszkańca powiatu piaseczyńskiego to serwis e-piaseczno i okolice Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
nrm Opublikowano 4 Sierpnia 2007 Autor Udostępnij Opublikowano 4 Sierpnia 2007 @krupek: jaki? w tej chwili są pewne rozmowy ale to na razie takie podchody więc nic więcej nie mogę powiedzieć (ujmijmy to tak: ktoś z 'wiodących portali' ). @kadzielawski: tak, drukowana prasa to ciekawy dodatek i jednocześnie trudny rynek bo zupełnie obstawiony przez naszą konkurencje !!! @MartinB: ano, widziałem wejścia z Twojego forum i katalogu Dla prawdziwych mastahów kodu! Webdeveloperzy wszystkich języków - łączmy się! "Robisz internety", jesteś PRO? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MartinB Opublikowano 4 Sierpnia 2007 Udostępnij Opublikowano 4 Sierpnia 2007 normanos napisał(a): widziałem wejścia z Twojego forum i katalogu Promowanie takich stron jak zicherka.pl, to czysta przyjemność! - katalog stron KCS promocja stron - dodaj ciekawą stronę - katalog stron PKS interesujące strony - dodaj interesującą stronę Najlepsze miejsce dla e-mieszkańca powiatu piaseczyńskiego to serwis e-piaseczno i okolice Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
nrm Opublikowano 6 Sierpnia 2007 Autor Udostępnij Opublikowano 6 Sierpnia 2007 i co, już koniec dyskusji? 90 wizyt i 3 odpowiedzi? Jak tak dalej pójdzie to nikt nie będzie się tu produkował, skoro nie ma dla kogo. Jakieś opinie, rady, może jakaś krytyka? No nie bójcie się, nie będę sobie zapisywał nicków Dla prawdziwych mastahów kodu! Webdeveloperzy wszystkich języków - łączmy się! "Robisz internety", jesteś PRO? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
afek Opublikowano 6 Sierpnia 2007 Udostępnij Opublikowano 6 Sierpnia 2007 Taa... A na następnym SEOParty jak będę z Tobą spał w pokoju to chyba oka nie zmrużę. ^^ Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Bełdzio Opublikowano 6 Sierpnia 2007 Udostępnij Opublikowano 6 Sierpnia 2007 {OT} pyton czy php? Let's Rock! - Agencja interaktywna dla wymagających O tworzeniu (bezpiecznych) aplikacji internetowych Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sbvc Opublikowano 6 Sierpnia 2007 Udostępnij Opublikowano 6 Sierpnia 2007 A co tu dużo pisać? Przejrzałem go wzdłuż i wszerz, ale co z tego skoro ja tylko wiem, że zicherka to spinacz, czy agrafka. Jak dla mnie to przed tym serwisem jest świetlana przyszłość. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
nrm Opublikowano 6 Sierpnia 2007 Autor Udostępnij Opublikowano 6 Sierpnia 2007 @Bełdzio: jeszcze php, wkrótce być może pól na pół @sbvc: https://pl.wiktionary.org/wiki/zicherka Dla prawdziwych mastahów kodu! Webdeveloperzy wszystkich języków - łączmy się! "Robisz internety", jesteś PRO? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Bełdzio Opublikowano 6 Sierpnia 2007 Udostępnij Opublikowano 6 Sierpnia 2007 a byłem przekonany, że django poszedł w ruch ) Let's Rock! - Agencja interaktywna dla wymagających O tworzeniu (bezpiecznych) aplikacji internetowych Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
nrm Opublikowano 6 Sierpnia 2007 Autor Udostępnij Opublikowano 6 Sierpnia 2007 poszedł, poszedł ale tylko testowo, że tak powiem: nastąpił mały rekonesans Dla prawdziwych mastahów kodu! Webdeveloperzy wszystkich języków - łączmy się! "Robisz internety", jesteś PRO? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
AQQry Opublikowano 7 Sierpnia 2007 Udostępnij Opublikowano 7 Sierpnia 2007 Wszystko ładnie pięknie tylko serwer do .... O reszcie już rozmawialiśmy Pozdrawiam, (-; www.topposition.pl - Top Position Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
nrm Opublikowano 7 Sierpnia 2007 Autor Udostępnij Opublikowano 7 Sierpnia 2007 Serwer to tymczasowa przystań po znajomości Poza tym już Ci mówiłem, że to nie wina serwera tylko MMP Będą zmiany, i to poważne, ale musimy jeszcze trochę poczekać. Rozmowy w toku. Dla prawdziwych mastahów kodu! Webdeveloperzy wszystkich języków - łączmy się! "Robisz internety", jesteś PRO? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.