Skocz do zawartości

Serwer linków

Tart

Rekomendowane odpowiedzi

Szukam serwera linków, tak aby można było oblinkować spore zaplecze linkami rotacyjnymi i/lub stałymi wykorzystując określone reguły (regulowany przyrost linków na jednostkę czasu, max. rozrzucenie po różnych domenach itp).

Ponieważ ma to być tylko prywatna impreza, utrzymanie bezpieczeństwa jest ułatwione. Szukam i szukam i niewiele sensownego mogę znaleźć B) Może być to coś starego, byle wydajnego i opartego na dowolnym SQLu, platforma systemowa dowolna.

Z góry dzięki za pomoc!

Znam się trochę na tym, ale z takim typem serwera "Szukam serwera linków" jeszcze się nie spotkałem B)

POpracuj kolego nad nomenklaturą i swoim językiem informatycznym :)

HTTP 200 usługi IT -> Dariusz Janicki | Realizacja serwisów www oraz oprogramowania w PHP / C# / Golang / Node.js / MySQL/ Laravel
Komory normobaryczne - normobaria.tech Wykonawca montażu i instalacji komory normobarii

Mały OT -> To tenisista jest serwerem piłek buchacha..

Tak czy inaczej przy takich wymaganiach jakie stawiasz to najlepiej szukaj w dziale zlecenia

HTTP 200 usługi IT -> Dariusz Janicki | Realizacja serwisów www oraz oprogramowania w PHP / C# / Golang / Node.js / MySQL/ Laravel
Komory normobaryczne - normobaria.tech Wykonawca montażu i instalacji komory normobarii

Mały OT -> To tenisista jest serwerem piłek buchacha..

Dokładnie tak jest - serwer (komputer lub oprogramowanie) serwuje B), skoro jest serwer plików to nic dziwnego, że może istnieć serwer linków!

Szkoda, że nie znasz jakiegoś gotowca, odpowiedzi wyszukiwarek na automated link management i pochodne dają miliony niestrawnych odpowiedzi i wieki miną zanim się przez nie przedrę :)

Coś tam gotuje w tym stylu ... Cierpliwości... sugestie na PW

A ile trzeba będzie czekać? No i pewnie tylko z wrodzonej dobroci serca nie udostępnisz? B)

Zdeterminowany i przyciśnięty sytuacją zacząłem oswajać OpenAds, ale to kobyła z całkowicie dla mnie nieprzydatnymi fontannami :)

Dokładnie tak jest - serwer (komputer lub oprogramowanie) serwuje ;), skoro jest serwer plików to nic dziwnego, że może istnieć serwer linków!

To się nazywa skrypt

a serwery (z wikipedii):

# serwer WWW

# serwer internetowy

# serwer plików

# serwer wydruku

# serwer autoryzacji

# serwer aplikacji

# serwer baz danych

https://pl.wikipedia.org/wiki/Serwer

Przeczytaj, zrozum, a pojmiesz swój błąd :)

Przeczytaj, zrozum, a pojmiesz swój błąd ;)

Jubi to był żart? Jak już w wikipedii nie ma to nie ma serwera? :)

A słyszałeś o ad serwerach czyli serwerach reklam serwujących reklamy (nie mam na myśli serwerów reklamowych), a serwery nazw (DNS) to też nie serwery? Słyszałeś o serwerach DHCP serwujących adresy IP? No i te serwery poczty ... kurcze mogę tak jeszcze długo :)

Technologia wykonania serwera nie stanowi o tym czy jest serwerem czy też nie, poczytaj o technologiach klient-serwer, to spełniana funkcja stanowi o tym czy coś jest serwerem czy też nie a nie technologia wykonania - są serwery działające na Perlu i co z tego? Ano nic, działąją ;)

To tyle w kwestii wyższości Świąt Wielkiej Nocy nad świętami Bożego Narodzenia ;)

P.S. A serwer linków (w domyśle tekstowych) to taki uproszczony "Ad Server" i tyle. I jeszcze szukam odpowiedniego. Wszystkie sytemy linków używają czegoś w rodzaju serwera linków :)

Wymienione przez ciebie "serwery" stanowią autonomiczne oprogramowanie których środowiskiem uruchomieniowym jest jedynie system operacyjny zainstalowany na maszynie potocznie zwanej serwerem. Wiec jeśli szukasz oprogramowania które do realizacji żądania klienta nie potrzebuje dodatkowych oprogramowań jak serwer HTTP np. popularny Apache to twoje nazewnictwo będzie prawidłowe, w innym wypadku niestety nie!

Potrzebujesz skryptów które uruchomiane współpracując z serwerem HTTP w odpowiedzi na żądanie HTTP udostępnią zasób który będzie plikiem tekstowym definiującym linki lub XML do dalszej obróbki.

W informatyce nie panuje wolna amerykanka ;) jeśli chcesz być zrozumiały dla innych musisz stosować właściwe nazewnictwo -> Wszak nie mówimy o klasie z OOP jako pojemniku na funkcje :)

Potrzebujesz skryptów które uruchomiane współpracując z serwerem HTTP ...

Gugle prawda, ja nie potrzebuję żadnych skryptów, potrzebuję serwera linków tekstowych, a jak ten serwer jest zrobiony to już inna sprawa (można go zrobić nawet w oparciu o serwer ftp na plikach tekstowych!). Praktycznie każdy Ad serwer czyli serwer reklam jest zrobiony skryptami i pozostaje w dalszym ciągu serwerem :)

To tyle w temacie czego ja potrzebuję i pozdrawiam.

P.S. A w tzw. informatyce panuje wolna amerykanka, jeśli termin międzymordzie nic Ci nie mówi to zostawmy temat w spokoju żeby nie zacząć sporu o cienkich klientów :)

Praktycznie każdy Ad serwer czyli serwer reklam jest zrobiony skryptami i pozostaje w dalszym ciągu serwerem :)
Faktycznie nie masz pojęcia o tym czym jest serwer i tej tematyce, ale to nie mój problem :)

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności