Skocz do zawartości

Spadek z 1 na 20stronę google

GrzegorzM

Rekomendowane odpowiedzi

Witam.

Niecałe 3 miesiące temu uruchomiłem stronę internetową www.wedkowanie.net . Była ona na 1 stronie na 4miejscu pod anchorem Forum Wędkarskie. Ostatnimi czasy strona jak i podstrony spadły na 19-20 stronę. Jest już tak około tygodnia. Dlaczego tak jest? Strona nie jest przesadnie linkowana, 20katalogów co 1-2dni . Google bot cały czas siedzi na stronie, nie została ona zbanowana w google. Jak na googledance tydzień to chyba za długo. Proszę o pomoc!

Moze skonczyl sie FSB ? Linkuj dalej a powinno byc ok. 2 miesiace to bardo krotki okres.

Niedrogie wpisy w płatnych, zadbanych, długowiecznych katalogach (hurtem taniej - pisać na PW):

Prawde mowiac jak dla mnie to 20 pozycja na starcie to nie jest zle ;) Startowalem z o wiele gorszych pozycji i jakos cos mi sie tam udaje. 10 pozycji dasz rade, tak mi sie wydaje.

Niedrogie wpisy w płatnych, zadbanych, długowiecznych katalogach (hurtem taniej - pisać na PW):

Oj, rzeczywiscie, nie doczytalem, przepraszam.

No to może sprecyzuję. Moje forum znajdowało się na 4-5miejscu na hasło "Forum Wędkarskie" . Tydzień temu spadło na ok 180-250 (waha się). Czytałem trochę o filtrach i nie znalazłem pasującego. Nie wiem dlaczego tak drastycznie potraktowano moją stronę. Podstrony też spadły bardzo, niektóre nawet wyleciały z wyników wyszukiwania. Panowie - załamałem się, forum świetnie się rozwijało, dziennie dochodziło po kilku nowych użytkowników, a teraz 1 na 3-4dni. Pomocy :)

W dniu dzisiejszym moje forum wróciło na 5 pozycję w google. Nie wiem czy to przypadek, czy też wynik działań jakie zostały podjęte. Tymi działaniami było:

- usunięcie systemów linkujących: linkor, linkme, livelink

- mniej katalogów

- usunięcie sitemap

- zamienienie skomplikowanych adresów na przyjazne dla wyszukiwarek czyli np "forum/viewtopic.php?p=5028" "na forum/topics4/547.htm#6015"

- zmiana title i meta description (nieznaczna)

Cieszę się niezwykle, tym bardziej, że forum pojawiło się na 1miejscu w Onet.pl :)

Mamy okres przed pr update wiec dzieja sie dziwne rzeczy w serpach - rob swoje i bedzie dobrze za jakis czas. Jak chcesz to wyslij mi pm'em url strony to dokladnie go obadam. Powodzenia

juz w ktoryms poscie z kolei czytam jak to po cichu przesylacie sobie linki do swoich stron. to jakis wstyd czy o co chodzi?

Url podałem w pierwszym poście i nie mam potrzeby przesyłać go przez PW. Wszystko dobrze z oczkami? A adresy z htm bez sesji sid są dużo bardziej przyjazne dla wyszukiwarek. Chyba lepsze jest np. https://www.wedkowanie.net/topics27/370.htm#5385 od www.wedkowanie.net/viewtopic.php?p=1918&sid=a7bbddf16dcfbaf60bc339b90bcc122e prawda?

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności