Skocz do zawartości

[projekt w realizacji] - INFOMAIL.PL

Rekomendowane odpowiedzi

OK, Obiecałem więc dodaję choć chciałem jeszcze z tym poczekać do czasu kiedy będzie znacznie bardziej klikalne wszystko. Jednak czym wcześniej tym lepiej.

1. Adres witryny:

https://www.infomail.pl

2. Opis przedsięwzięcia:

INFOMAIL.pl jest katalogiem newsletterów i e-zinów. Na pomysł wpadła Kasia Żona gdy chciała zapisać się do kilku newsletterów w jakim temacie i musiała przekopać spory kawałek Internetu, dodatkowo wszędzie wpisując te same swoje dane. :D

Data uruchomienia 1 września 2007 roku. INFOMAIL.PL będzie prezentował newslettery firmowe i prywatne. Duży nacisk położony będzie na sprawy dotyczące spamu. Witryny budzące jakiekolwiek podejrzenia o spamowanie lub nie mogące się wylegitymować zgłoszeniem do GIODO jeśli będzie wymagane nie będą wpisywane.

Aktualnie jesteśmy na etapie testowania panelu użytkownika i organizowaniu bura obsługi.

3. Wyszczególnienie podstawowych funkcjonalności i korzyści od strony usera:

- podział tematyczny na działy i poddziały

- łatwe wyszukiwanie po słowach kluczowych, tematyce, popularności

- szczegółowy opis newsletterów

- możliwość subskrypcji bez podawania adresu e-mail w witrynie rozsyłającej mailingi

- możliwość przejścia do strony firmowej wydawcy newslettera

- możliwość przeglądania mailingów archiwalnych

- możliwość oceny mailingu, zostawienia komentarza, polecenia znajomym

- uproszczona procedura subskrypcji i wypisania się

- jednoczesna subskrypcja wielu newsletterów (brak potrzeby wpisywania wielokrotnie danych)

- subskrypcja w newsletterze prezentowanym w INFOMAIL.PL będzie dawała gwarancję bezpieczeństwa antyspamowego

- informacje na tematy spamu: jak się chronić itp

4. Wyszczególnienie podstawowych funkcjonalności i korzyści od strony wydawcy newslettera:

- możliwość wstawienia opisu reklamowego

- prezentacja mailingu do szerszej niż baza adresowa newslettera

- poszerzenie bazy adresowej

- informację nt. postrzegania mailingów przez odbiorców

5. Uwagi w sprawie współpracy:

- Poszukuję osób prowadzących mailingi firmowe, które zechciałby się dopisać do bazy możliwie wcześnie w celu przetestowania działania przy większej liczbie newsletterów i mailingów tak tekstowych jak i graficznych. Link do formularza: https://www.infomail.pl/zglos_newsletter.html

- Osób wdrażających własne rozwiązania sklepów internetowych w celu nawiązania współpracy - integracja panelu administracyjnego z formularzem zgłoszeniowym INFOMAIL.PL (krótki formularz - po jego wypełnieniu potwierdzenie danych i ich uzupełnienie następuje telefonicznie)

- Chętnych do innego rodzaju współpracy

- Pomysłów na niekonwencjonalną reklamę projektu :)

- Poszukuję też programisty / programistów którzy zajęli by się drugą częścią projektu. Mianowicie chciałbym aby katalog INFOMAIL.PL był zintegrowany z programem do wysyłki masowej mailingów. Przykładem może być https://www.sare.pl lub osób posiadających już takie rozwiązanie w celu nawiązania współpracy.

- Oczywiście czekam też na Wasze sugestie.

6. Kontakt:

pawel(2)kadzielawski.info

edit: pozmieniałem linki na aktualne

Projekt b. ciekawy, z dużą możliwością rozwoju, ale nie jestem pewien czy się przyjmie na szerszą skalę.

Z tego co wiem były już próby utworzenia podobnych katalogów. Dwie próby. Projekty zostały porzucone ale było to w latach 2002 i 2003. Aktualnie zupełnie inaczej patrzy się na marketing e-mailowy tak ze strony userów jak i firm.

Jakie widzisz możliwości rozwoju?

Także sądzę, że pomysł jest bardzo dobry. Oby były jakieś ciekawe oferty - ale jeśli będzie to płatne to nie wiem, czy takowe na szeroką skalę się pojawią (mam na myśli te darmowe).

P.S.

Nie chce być nie miły, etc ale z regulaminu:

a. Zgłaszane projekty muszą posiadać już pełną funkcjonalność i teksty, nie będą prezentowane strony w budowie lub jedynie projekty graficzne. Do przyjęcia są projekty w fazie końcowych testów.

:)

Ay, caramba!

P.S.

Nie chce być nie miły, etc ale z regulaminu:

a. Zgłaszane projekty muszą posiadać już pełną funkcjonalność i teksty, nie będą prezentowane strony w budowie lub jedynie projekty graficzne. Do przyjęcia są projekty w fazie końcowych testów.

:D

Zerknij tutaj: https://www.forum.optymalizacja.com/index.php?showtopic=38827 :)

Mamy 3 grupy tylko czekam na Jiimiego ze zmianami.

[projekty] [projekty w realizacji] [pomysły]

Ale czujność jest :D Dzieki

@ Nker - tylko czy wtedy nie byłoby za dużo, myślałem nad tym, myślę tez nad zlinkowaniem z np. wykopem.

• 2 tygodnie później...

2 Google to nie będzie ale zawsze można adsense walnąć i na piwo będzie.

Są lepsze metody promocji e-zinów niż katalogi.

Jeśli czegoś nie ma to trzeba się zastanowić dlaczego! i to bardzo mocno.

ale parę miesięcy gratis to dobry pomysł. tylko ze na początku nic nie zarobisz.

Nie wiem jak to będzie wyglądało ale fajnie bybyło podawać przykładowe e-ziny. No i z free botem sie skontaktuj

Mój pomysł był lepszy:)

• 2 tygodnie później...
2 Google to nie będzie ale zawsze można adsense walnąć i na piwo będzie.

Są lepsze metody promocji e-zinów niż katalogi.

Jeśli czegoś nie ma to trzeba się zastanowić dlaczego! i to bardzo mocno.

ale parę miesięcy gratis to dobry pomysł. tylko ze na początku nic nie zarobisz.

Nie wiem jak to będzie wyglądało ale fajnie bybyło podawać przykładowe e-ziny. No i z free botem sie skontaktuj

Mój pomysł był lepszy:)

@supermarket - kiedyś nie było także wielu innych serwisów, które dziś są znane :)

Co do opłat to ja sam z chęcią dodam firmowe newslettery witryn, którymi się opiekuję. Zawsze to dodatkowa reklama dla tych serwisów i kolejne osoby do których dotrę z reklamą tych serwisów. Część dla userów oczywiście będzie darmowa.

Tak, nie dokończone zostały testy. W zasadzie w ciągu 2 dni powinno wszystko działać.

Witam raz jeszcze.

Ruszył serwis w wersji testowej. Niewiele już zostało do zrobienia. System działa.

Mała prośba: jeśli znacie lub prowadzicie ciekawe e-ziny, newslettery - proszę o ich zgłoszenie.

Link do formularza: https://www.infomail.pl/zglos_newsletter.html

Proszę też o uwagi dotyczące funkcjonowania.

• 2 tygodnie później...

5x próbowałem dodać newsletter, 5x dostaję komunikat o niepoprawnym tokenie. Aż ciężko uwierzyć. Jeśli to coś pomoże, zaznaczę, że nie rejestrowałem się w serwisie jako użytkownik a chciałem skorzystać z formularza dla użytkownika.

5x próbowałem dodać newsletter, 5x dostaję komunikat o niepoprawnym tokenie. Aż ciężko uwierzyć. Jeśli to coś pomoże, zaznaczę, że nie rejestrowałem się w serwisie jako użytkownik a chciałem skorzystać z formularza dla użytkownika.

Hm... właśnie sprawdziłem i poszło za 1 razem. Ale jeśli to miałby być problem poproszę o zmianę na bardziej czytelne tokeny, lub zamianę tokenów na np. prośbę o wpisanie wyniku dodawania słownie. Co będzie lepsze?

Dzięki Lis.

Hej,

Pomysł ciekawy, strona ładna ale... literówki w oczy kolą... :P

Ja na szybkiego wyłapałem dwie ( wróć! już trzy ). Proponuje dać jakiemuś książkofilowi (wysoka skuteczność gwarantowana !!! ) do przeczytania cały serwis, z doświadczenia wiem, że własnych błędów z reguły się nie widzi.

Osobiście będę obserwował,

Powodzenia!

• 2 tygodnie później...

Dzięki - słuszna uwaga. Serwis jest właśnie czytany przez korektora, który ma także uczynić teksty bardziej zwięzłymi i zrozumiałymi dla każdego.

W czasie 2 tygodniowej wersji testowej beta wpisało się blisko 300 firm wysyłających newslettery oraz kilkudziesięciu użytkowników. Tendencja wzrostowa :)

• 10 miesięcy temu...

Infomail.pl zmienił właściciela. Samodzielnie nie byłem w stanie już tego dalej pociągnąć. Oczywiście mam nadal wpływ na działanie serwisu.

Pomyślałem sobie, że to dziwne jak mało pozycjonerów wyciska z serwisu linki. Wszak każdy newsletter może być artykułem tematycznym z linkiem w treści. Linki nie są nofollow :) a wokoło tematyczna treść innych newsów.

Dlatego zrobiłem promocję:

Witryny komercyjne na hasło PIO podane przy nazwisku zgłaszającego - rabat 30% czyli zaledwie 50 zł netto abonamentu rocznie i nieograniczona liczba wyświetlanych mailingów. Po roku nie kasujemy mailingów, które są już dodane zatem linki stałe w super cenie.

Witryny non-profit - gratis.

Zapraszam:

https://www.infomail.pl/zglos_newsletter.html

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności