Skocz do zawartości

kolejny hosting mi podziekowal

pandha

Rekomendowane odpowiedzi

• Odpowiedzi 39
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi
no przegladam logi,
Apache benchmark służy do profilowania aplikacji a nie przegladania logów. Całkowicie nie o to chodzi ;)

HTTP 200 usługi IT -> Dariusz Janicki | Realizacja serwisów www oraz oprogramowania w PHP / C# / Golang / Node.js / MySQL/ Laravel
Komory normobaryczne - normobaria.tech Wykonawca montażu i instalacji komory normobarii

mam dodatkowo fivestar, voting api, adsense, video ckk, nodeword i dwa swoje, wiec chyba nie ma szalenstw... w sumie moge wywalic fivestar i adsense

CYTAT(pandha @ 8.08.07 - 11:17)

no przegladam logi,

Apache benchmark służy do profilowania aplikacji a nie przegladania logów. Całkowicie nie o to chodzi

spoko, powoli, nie od razu paryz zbudowano ;)

Nauka angielskiego online - https://www.e-angielski.com

Badzmy powazni, powiedzmy sobie wprost - kazda firma ktorej ZALEZY na klientach bedzie takiego usera sie pozbywac. To czysty biznes - firmy nie sa dobroczynne zeby rezygnowac np. z 20-30 kont innych userow, koszczem 1, bo bardziej obciaza. To nie sa cuda czy zla wola. Po prostu hosting dzielony (shered) jest przewidziany na okreslona ilosc osob na serwerze i okreslone zyski.

Wyjscia? Poszukac krzaka, ktoremu zalezy tylko na zapchaniu serwera (opcja dobra na jakis czas) lub dedyk / VPS.

"Szaleństwem jest chodzenie po ulicy z połówką melona na głowie i powtarzanie: Jestem chomikiem"

Dick Steele, Agent WD-40 [*]

NO i DOBRZE, że wywalają, bo dlaczego inni użytkownicy serwera mają tracić na tym, że ktoś nie umie programować optymalnych serwisów.

Wiec kierunek poszukiwań zorientować nie na coraz to inne hostingi, ale na optymalizację serwisu.

HTTP 200 usługi IT -> Dariusz Janicki | Realizacja serwisów www oraz oprogramowania w PHP / C# / Golang / Node.js / MySQL/ Laravel
Komory normobaryczne - normobaria.tech Wykonawca montażu i instalacji komory normobarii

nie kazdy kto tworzy strony jest profesjonalnym programista. w ten sposob nigdy by nie powstaly dobre strony tematyczne, bo skad anglista ma wiedziec jak zrobic strone, a wiadomo ze poczatkowo nie stac go na wynajecie firmy. druga rzecz, juz dawno dalem ogloszenie ze szukam osoby do zoptymalizowania strony i jakos nie bylo zadnego odezwu, wiec co jest wyjsciem, nie robic nic w ogole? nie szukam hostingu za 39 zl rocznie, wiec tez bez przesady. drupal nie ma opinii mega wymagajace, wiec chyba nie powinno byc problemu przy tak malej liczbie odwiedzin, nie?

Zrób test cachowania. Mianowicie dodaj nową stronę Format danych ustaw na:

PHP code

Możesz wprowadzać kod PHP. Powinieneś zawrzeć znaczniki <?php ?>

W treści strony daj kod <?php echo date("Y-m-d o H:i:s");?> wyświetlający czas. Następnie się wyloguj, wejdz na strone i F5 i zobacz czy czas się zmienia.

A ktoś wie jak w drupalu jest zrobiony cache ? Ja nie wiem i sie pytam.

Najszybsze i najlepsze rozwiazanie jakie widziałem jest zaimplementowane w ezPublish.

Strona w cache to kompletna strona zapisana na dysku (lub pamięci RAM)

W momencie wywołania usera sprawdzane jest czy dana strona istnieje w cache

jezeli istnieje to user dostaje wczesniej wygenerowana stronę WWW.

Z localhost ab pokazywał nawet do kilku tysiecy stron na sekundę ,

żadnego parsowania PHP i innych rzeczy :) obciążających :)

Z nie miałem zbyt wiele do czynienie z kodem dupala wiec w kwestii jaka jest implementacja cache się nie wypowiem, ale tak na szybko widzę, że można cachowac cale gotowe strony buforujac wyjście w index.php:

// Print any value (including an empty string) except NULL or undefined:
print theme('page', $return);

Można by to wygodnie obsłużyć za pomocą klasy PEAR Cache_Lite należało by jeszcze wyłączyć cachowanie dla pewnych podstron, ale w kwestię implementacji nie wnikam, bo to nawet nie ten dział forum :)

// po chwili

Mam pusty drupal prawoie bez dodatków i czas wygenerowania strony bez cache jest rzędu: Wykonano w: 0.278137 czyli bardoooo zasoborzerny...

Zastosowanie cachowania całości tak jak zaproponowałem strony skraca ten czas do ok

Wykonano w: 0.002210

ta sama strona bez cache: 0.278137

Zmienione pliki do wgladu : index.php Lite.php

Oczywiscie jest to tylko wstepna implementacja - bardziej przykład niż końcowy kod....

dodalem ten kod php o ktorym wspomnial Mion i jak sie wyloguje w ogole sie nie pojawia artek z tym kodem, wiec znaczy ze chyba cachowanie dziala nie? po akcji z kei ustawilem cos co sie zwie Minimalny czas istnienia pamięci podręcznej na 3 godziny. w sumie artki dodawane sa co pare godzin, wiec nie powinno byc zle...

edit: dodane

z kei mi napisali ze najwiekszym problemem jest silnik wyszukiwania i panel administracyjny w drupalu

z kei mi napisali ze najwiekszym problemem jest silnik wyszukiwania i panel administracyjny w drupalu
Może i panel admina jest zasobożerny, ale userzy w nim nie siedzą tylko admin i przeważnie rzadko wiec jak dla mnie nie ma to żadnego znaczenia. Podobnie z wyszukiwarką owszem ta może być używana częściej, ale nie od razu przy każdym wejściu na site...

// po 3 godzinach

Dupal jest fajnyyyyy strona głowna robi tylko 37 zapytań do bazy a z włączonym cache nie wiem bo już odechciało mi sie szukac w kodach dupala zresztą dosyć zawile napisanych :)

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności