Skocz do zawartości

kolejny hosting mi podziekowal

pandha

Rekomendowane odpowiedzi

szukam alternatywnego rozwiazania do czasu az sie uporam z optymalizacja. czy to sa dobre parametry?

The Policies

Processes

Processes should not:

consume more than 30 MBs of RAM.

utilize in excess of 15 seconds of CPU time.

exceed more than 64 simultaneously open files.

create core dumps.

The number of simultaneous processes should not exceed 5.

No process may fork in such a way as to to create a fork bomb.

Programs may not run in the background or listen on a network port. If you require a bot, service or daemon, you should consider a dedicated server, as very few shared web hosts allow this type of program.

Databases

All MySQL users are restricted to 15 concurrent connections.

No single database may exceed 2 GB disk space.

No database should be queried more than 3,000 times per hour.

The number of database changes (insert/update/delete) should not exceed 1,000 per hour for a given database.

Database servers should not be used as a hosted solution. Databases should only be accessed from sites hosted on a Site5 server. You may, however, access your database remotely for development purposes (i.e. running scripts on your local computer against your Site5 database).

Files and Directories

The total number of files and directories in an account may not exceed 50,000.

A directory can not contain more than 2,500 immediate child files. This includes subdirectories themselves, but does not include files contained within those directories.

Web and Email

Simultaneous Apache connections may not exceed 50.

Web processes should not fork or spawn subprocesses.

Files in excess of 10 MB should not be sent via email.

Processes should not send outbound mail to more than 25 recipients at any given time.

Cron Jobs

All cron jobs must be 'niced' to 15 or greater (see the Unix manpage for "nice" for more information).

A cron job should not execute more frequently than once every 15 minutes.

Shell

Our servers should not be used as an SSH bounce point to other servers/networks.

You may not use the Unix "find" command recursively on directories more than 5 levels deep.

Nauka angielskiego online - https://www.e-angielski.com

• Odpowiedzi 39
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Pomijając, że strony nie mogę wyświetlić bo mam krzaki w firefoxie i IE7 (pewnie gzip) to nie wiem co jest z tymi cms'ami, że tak pożerają zasoby. Jak przy 1000 uniq dziennie mogą wywalać? Przecież to paranoja jakaś. Siedzieć i czytać po polskich i zagranicznych forach jak optymalizować drupala, a na pewno się przyda.

WebHostingTalk.pl - wszystko o webhostingu

Pomijając, że strony nie mogę wyświetlić bo mam krzaki w firefoxie i IE7 (pewnie gzip)

wlasnie tez to zauwazylem i nie mam pojecia dlaczego. jak wpisze adres z .index.php to nie ma tych krzaczkow....

https://www.forum.optymalizacja.com/index.php?s...c=39152&hl=

Nauka angielskiego online - https://www.e-angielski.com

qr*a, ludzie, nauczcie sie czytac! Kulfik - autorowi tematu nie chodzi o polecenie pierwszego lepszego hostingu, tylko takiego, ktory wytrzyma jego skrypt! Wiec powiedz - co ma piernik do Twojego wiatraka? I pozniej przez takie syfy nic nie mozna znalezc.

"Szaleństwem jest chodzenie po ulicy z połówką melona na głowie i powtarzanie: Jestem chomikiem"

Dick Steele, Agent WD-40 [*]

qr*a, ludzie, nauczcie sie czytac! Kulfik - autorowi tematu nie chodzi o polecenie pierwszego lepszego hostingu, tylko takiego, ktory wytrzyma jego skrypt! Wiec powiedz - co ma piernik do Twojego wiatraka? I pozniej przez takie syfy nic nie mozna znalezc.

no ale on testowal polskie hostingi ;) wiec dalem mu zagraniczny w rozsadnej cenie :P mysle ze wytrzyma

pozdr 0700

Kontakt: email/gtalk:pawel@tykwinski.pl, gg:5154380, skype:clpik-

NAJLEPSZY tani hosting W SIECI! Jeszcze lepszy HOSTING SEO

428x60.gif

Taa, cale zycie moze testowac i co miesiac beda go wypierdzilac z maszyn. Ciekawe na jakiej podstawie uwazasz ze wytrzyma? Na tej, ze ma duuuzo transferu? Kazdy amerykanski hosting sie tym charakteryzuje, a wywalaja za mniejsze przewinienia niz w Polsce (lub nie wywalaja, to serwery sa wolniejsze od slimakow).

"Szaleństwem jest chodzenie po ulicy z połówką melona na głowie i powtarzanie: Jestem chomikiem"

Dick Steele, Agent WD-40 [*]

Do optymalizacji dowolnej aplikacji php, polecam PEAR'ową klasę Benchmark_Timer. Ustawiasz markery w rozpoznawalnych fragmentach kodu i dochodzisz do miejsc które są najbradziej wrażliwe. W ten sposób nie zajmujesz się przeglądaniem całego kodu.

Jeśli chcesz to napisz na PW.

Świece ozdobne - świece na prezent lub do dekoracji
Opakowania kartonowe - opakowania

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności