Skocz do zawartości

Treść strony zależna od tego na jaką frazę została znaleziona

Rekomendowane odpowiedzi

Zastanawia mnie czy takie rozwiazanie ma sens:

User1 wpisuje "zdrowa pietruszka" w G.

Znajduje moja stronę pierwsza w G. i otwiera moją stronę

Na stronie jest obrazek i opis pietruszki

User2 wpisuje "zdrowa marchewka" w G.

Znajduje moja stronę pierwsza w G. i otwiera moją stronę

Na stronie jest obrazek i opis marchewki

User1 i User2 zobaczą ten sam adres internetowy ale rózne bedą treści zależne od wartosci referer

Innymi słowy dostosowywanie strony do oczekiwań klienta.

Czy takie rozwiązanie ma sens ? Czy też lepiej po prostu zrobić dwa rózne adresy internetowe

na jednym pietruszka na drugim marchewka ?

A google jaką treść dostanie? Jak pietruszkę, to myślisz, że użytkownik wejdzie szukając marchewki? Można podawać polecane podstrony związane z frazą w ramce jakiejś ( jest taki plugin do Wordpress ), to się lepiej sprawi.

To robot odpowiada za wyniki a nie serp, w złą stronę poszedłeś.

Trzeba oszukać bota, tak, aby być wysoko w serpie a nie na odwrót ;)

Chyba, że chcesz to zrobić dla usera, wtedy botowi podsuwasz cały content (i o marchewie i o pietruszce), a jak wchodzi user to usuwasz to co niepotrzebne, ale co gdy wejdzie direct?

Jeśli uważasz, że to za sposób na pozycjonowanie, to niestety, podstawianie treści raczej Ci nie pomoże, bo robot google nie chodzi po własnych refererach :)

Jeśli jesteś na obydwa hasła wysoko to z punktu widzenia programistycznego nic nie stoi na przeszkodzie, żeby do odpowiedniego referera podstawiać daną treść, z tym, że nie wiem, czy nie zostanie to potraktowane jako cloaking... Lepiej nie kombinować i dać 2 różne podstrony.

"bytka abo ne bytka to je zapytka" - W. Shakespeare ;)

Niekończąca się impreza ;) ... wątroba zaleczona :D

zawsze moze wrzucic marchewke na 1 warstwe, a pietruszke na 2 bot widzi oba warzywka, a gdy user wchodzi na stronę ukrywaja jest jedna warstwa :) jesli wchodzi bezposrednio to widzi obie, tylko pytanie po co? :)

zawsze moze wrzucic marchewke na 1 warstwe, a pietruszke na 2 bot widzi oba warzywka, a gdy user wchodzi na stronę ukrywaja jest jedna warstwa :) jesli wchodzi bezposrednio to widzi obie, tylko pytanie po co? :)

Ale po co ukrywać. Ukrywanie jest oszukiwaniem. Lepiej za pomocą styli zaprezentować tekst o marchewce przed lub pod tekstem o pietruszce. Oczywiście w zależności od tego, czego szukał user.

Myslałem raczej o osobach które juz znalazły moja stronę i weszły na nią.

Chce im podstawić pod nosek to co potzrebują aby nie musieli szukać :) DUZYMI LITERAMI :)

Taka miła niespodzianka dla usera.

Nie chodzi mi o ukrywanie tekstu , raczej o bardziej uwypuklanie, zamiane miescami itp.

Wypozycjonowanie tego to juz inna bajka, zakładam ze jestem w stanie wypozycjonwować obie frazy.

Co jest ciekawe google w wynikach wyszukiwania wyświetli mi tekst który bedzie bardziej kontekstowo związany z tym co osoba szuka więc z tej strony problemu nie ma.

@mkr - moze znasz nazwę pluginu do WP, nie bede wywarzał otwartych drzwi :) skorzystam z gotowego

@jimmi - wypozycjonowac to się da, z tym cache to juz tak latwo nie bedzie , z tego co widze to do CACHE sa przekazywane parametry w postaci słow kluczowych, jednak służy to do kolorowania słow kluczowych w tekscie. Innymi słowy "se ne da"

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności