Skocz do zawartości

Co mogę zrobić z oszustwem?

Maciej

Rekomendowane odpowiedzi

• Odpowiedzi 512
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi
(...) Bastuś jak mówi na niego pieszczotliwie mamusia powiedział tylko zadzwoń po 10-tym załatwimy.

Rotfl obudź się ze snu dziecko...

Jeśli tak to zapraszam do Łeby. Właśnie może na weekend na balety do Mozarta.

Jak będziesz wchodził to do tego „najmniejszego” powiedz Bastuś i powiedz ze to ja dzwoniłem w twojej sprawie odnośnie domeny. Wtedy okaże się, kto śni na jawie. Gdzieś już to słyszałem sen na jawie wilki jakieś.

ehhhh nieważne idę posap.

no już jestem :D.

I jak sprawa z gościem wygląda ? oddał kase - kod.

Nikt go czacha bić nie bedzie przeciez. Ja rozumiem gdyby nie było rozwiazan prawnych a są 2.

Pierwsze to policja i zgłoszenie wyłudzenia drugie za które także poniesie spore konseknwecje to zgłoszenie tego do urzędu skarbowego a ten widząc dowów wpłaty na konto zainteresuje się wszystkimi wpływami na konto.

A chyba bardziej oberwie od US niż może mieć wyrok z tytułu niskiej szkodliwości.

Więc Maćku zgłoś to jeszcze do US oni gorsi od policji ;).

Wiedze post edytowałeś, ale chyba, dlatego ze dowiedziałeś się, co za „stasiami”( nie wiem, co to znaczy, ale tak napisałeś) stoją tam na bramce. Czy może o układach układzikach dowiedziałeś się. Jak napisałeś ze masz takie układy to pogadaj z Miastem to ci wytłumaczą Panowie z Miasta Trójmiasta kto gdzie i dlaczego bramkę obstawia na wybrzeżu.

P.S

Szooku a kto tu cos o biciu pisze??

Nie będę już bil piany w tym temacie, bo nie ma sensu z tym panem, co ma układy i ekipę nawet gadać.

ee bo szkoda z tego watku robic jakis porachunkowy. Nie ma co czacha pisac o lomocie niech go Maciej prawnie zastrzeli

Mysle ze urzad skarbowy i policja wystarczajaco go uwala.

Jak zaplaci kilka K dla US i zrobia mu postepowanie karne za nie odprowadzanie podatkow to mu sie odechce.

To ja dodam od siebie 3 grosze, zostałem oszukany przez tego samego dzieciaka na 350 zl, kupilem strone mialobyc 3k-5k uu jest 100-200 , po okresie okolo 2 tygodni zrobil mi 301 na swoja strone przez backcdoora

Jesli ktos ma jego pełne dane teleadresowe prosze na PW

88x31_en.png - semrush z trialem

fujara, jak już pisalem też padłem ofiara Michela Hoduna. Ale też mialem wlamanie wykonane przez niego na moja strone. Oto cała tajemnica, która tłumaczy żródlo jego mitycznego uu.

Wlamał sie do mojej stronki zrobionej na szybko na jportal.( Jportal faktycznie jest dziurawy, no ale to nie oznacza ze trzeba sie odrazu wlamywać, prawda?)

No i do bloku licznika dopisal kod iframe, który to otwierał jego stronke jako popup wraz z moja.

On nie wiedzial że to jest moja stronka i mnie jednoczesnie proponowal kupic jego stronke z nabitymi w ten sposób uu. Ot i cała tajmnica. Cos mi podpowiada że takich donorow jak ja, on miał kilka (-dziesąt?)

Edyt: owszem mam jego cale dane, ale coś mi podpowiada że polowa osób co pisze do tego watku też ich posiada:)

p.s. coś mi podpowiada że jeszzce usłyszymy o tym chłopaczku. Jesli na taką skale robi kanty w tak młodym wieku, to strach pomyśleć co dalej.

No no, niezły [ nierzetelny partner ] z tego małolata, na dodatek wyjątkowo bezczelny. Widzę, że sprawy zmierzają w dobrym kierunku, zamiast wjazdu na chatę szykuje sie potyczka prawna:)

Był już ktoś na komisariacie zgłosić sprawę?

@szooku, wyłudzenie kasy jest ścigane już od jednego grosza wzwyż. To o czym pisałeś, ze jest jakis próg kwoty dotyczy kradzieży. Do 250zł jest to wykroczenie, od 250 przestępstwo.

Trzymam kciuki za udaną vendettę;) Z pokemonooszustami :) trzeba krótko zawczasu. Dla ich własnego dobra

[edyta] widzę nowego użytkownika czytajacego ten temat @hoduń :P Czy to ty oszuście? Jeśli tak to możesz się bać, dostaniesz od rodziców porządne lanie ;) No i może jakiś wyrok sądowy na nowa drogę życia:)

No dobrze - teraz kolej na mnie.

Może teraz ja co nie co od siebie dodam.

Rzecz 1-wsza - temat widzę nieźle się "rozwinął"

Powiedzmy, tak mnie ktoś obwinia ?

@Fujara - powiem Ci że ja tego nie zrobiłem - ja miałem Ci kasę zwrócić.

Backdoora - mógłbyś udowodnić go?

Więc już dalej piszę - miał ktoś się do mnie wybierać tak ?

Chętnie - zapraszam serdecznie, chętnie pogadam.

Jestem otwarty na rozmowy.

@Pawka - hm, Ty kim jesteś niby - bo jakoś Cię nie kojarzę.

A co do Tych "demonstrowanych" nagrań - co to dla "popisu" było czy jak?

Tak żeby pokazać ?

- Gratuluje pomysłu, temu który wpadł na to.

Rzecz pierwsza - jakbym miał Cię oszukać

Pomyśl logicznie :

1. nie podawałbym swojego nr konta.

2. bym nie ujawniał swoich danych

3. bym później znikł - i tutaj właśnie bym nie pisał.

- Ale napiszę, bo co tak wszyscy "jadą" po mnie - to może ja się wypowiem.

Niektórzy tutaj wypowiadający są mocni tylko na forum, w gadce - jakby przyszło co do czego - to pewnie by ...

- A co myślicie - hm by ktoś wpadł i co ?

- napewno nikogo tutaj nie znam... (tak dla więszej informacji nie Wybrzeża obrońców tylko Obrońców Wybrzeża [falowiec] )

Ja się nie ukrywam bo nie mam po co.

A tak propo macie mój nr tel, podam publicznie - jeśli ktoś by chciał coś odemnie :

505-868-579

Jeśli tak to możesz się bać, dostaniesz od rodziców porządne lanie smile.gif No i może jakiś wyrok sądowy na nowa drogę życia:)

- Ależ Ty jesteś mądry - mądry tutaj.. mhm..

Od rodziców lania - wnioskuje że musiałeś mieć ciężkie dzieciństwo i złe wspomnienia masz, i myślisz że wszyscy mieli tak jak Ty.

Nie wiem nie, wiem co naprawdę tutaj się dzieje ..

jeszcze wyedytuje

- niektóre z nagrań są "ucięte" nie ma wszystkiego co było w rozmowie - dlaczego?

Chciał pokazać - ale mocny..

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności