Skocz do zawartości

Co mogę zrobić z oszustwem?

Maciej

Rekomendowane odpowiedzi

• Odpowiedzi 512
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Hoduń - Maciej napisał jasno ze zostal oszukany a tego tematu nie poruszyles.

Takze uwazam ze jakies wjazdy sa jednak smieszne tym bardziej ze mozna to zalatwic inaczej (prawnie/policja/us).

Zalatw z Maciejem sprawe polubownie bo nie sadze by chcial stracic 250 zl. Jak uwazasz ze jestes nie do tkniecia to spoko. Zapewniam Ciebie ze jest inaczej - oczywiscie mowie tutaj z pkt prawnego - mam nadzieje ze masz wytlumaczenie na przychody na konto - a sposob ciagly bedzie bardzo latwo podciagnac o prowadzenie DG. Pamietaj w rozumieniu prawa skarbowego prowadzenie DG nie rozpoczyna sie z dniem jej rejestracji a z dniem rozpoczecia. Tak wiec smialo mozesz postepowac tak dalej badz zmienic to postepowaniei rozliczyc sie z tymi ktorzy wnosza jakies pretensje o to ze zostali oszukani.

Jezeli watpisz jednak i myslisz ze ta sprawa poporostu sobie ucichnie to nie licz na to. Sam bede namawial Macieja czy Pawke by dowody wplaty przeslali do Twojego US a oni juz sie tym odpowiednio zajac beda mogli.

Mysle ze jestes zbyt pewny siebie bo nikt jeszcze nie poszedl tak daleko. Spoko pojdzie tym razem.

Rzecz 1-wsza - temat widzę nieźle się "rozwinął"

...

Rzecz pierwsza - jakbym miał Cię oszukać

A rzecz druga?

A tak na poważnie to radzę Ci się do wszystkiego przyznać, okazać skruchę, przeprośić wszystkich oszukanych i oddać to co wyłudziłeś. To poważna sprawa a Ty się jeszcze próbujesz nieudolnie bronić. Oddaj i szybko przeproś to napewno najmniej stracisz o ile US i policja jeszcze o niczym nie wie.

:) Milusio. Widac ze uzytkownik hodun ma wiele wiary w siebie i swoje mozliwosci, pogratulowac tej pewnosci siebie. Na pewno sie przyda w doroslym zyciu.

Ja to wam powiem, ze nie wiem po co te rozmowy z kolesiem, zebrac poszkodowanych i zaczac dzialac. Bez ugody zadnej i oddawania pieniazkow teraz. Bo co z tego, ze On odda pieniadze Wam, jak oszuka kilkunastu nastepnych ktorzy oleja sprawe z braku czasu. Jak juz zaczeliscie to konczcie.

A hodun, jak juz ktos wspomnial dostanie wyrok w zawieszeniu i bedzie to za nim sie ciagnelo do koca jego zywota. Ot, taka kara.

Pozdrawiam

Niedrogie wpisy w płatnych, zadbanych, długowiecznych katalogach (hurtem taniej - pisać na PW):

@szok

- Powiedzmy - domenę posiadam (udowodnię to własnie ustawiam przekierowanie na ten topic)

Zobacz zresztą już jest www.StareGierki.pl

- A co do czego, wyszło tak jak wyszło.

Rozmawiałem z człowiekiem od Macieja.

(prawnie/policja/us) - uwierz mi, nie wiesz wszystkiego o mnie...

mam dosyć policji.

niech Pawka do mnie zagada - bo ja niestety nie pamiętam żadnej sytuacji znim związanej.

i myslisz ze ta sprawa poporostu sobie ucichnie
- nawet nie myślę tak, myślisz dlaczego tutaj piszę ?
Mysle ze jestes zbyt pewny siebie bo nikt jeszcze nie poszedl tak daleko. Spoko pojdzie tym razem.

- Zbyt pewny siebie nie jestem, poprostu piszę to co myślę - nie będe w "bawełne" owijał

US - masz rację Szok mogę mieć nieźle.. tymbardziej że 2000zl/msc(Google) + Inna kasa - a jak ma się 2000zł/rok to trzeba się rozliczyć z tego co wiem.

DG nie mogę jeszcze założyć - ale wkrótcę to zrobię.. jak 18tkę skończę..

Czyli z tego co wiem, domena nie jest u nowego właściciela ?

Poza tym ładne kino robicie Panowie... przynajmniej łatwo sobie przypomnieć w jakim kraju sie żyje, i na kogo można trafić...

Prawda jest taka że zawsze oszustwo czy kłamstwo obróci się w 2 stronę... (btw. w rządzie czekają na kolejnych "cwaniaków")

Pozdrawiam

M.

Pozdrawiam, (-;

www.topposition.pl - Top Position

tp468x60_banerrr.png

@Kila - powiedzmy że mnie sumienie gryzie, i intuicja podpowiada że wpakowałem się w niezłe kłopoty.

było warto takie takie wałki kręcić?
- Niewiem czy wałki, akurat z Maciejem wypadło tak jak wypadło

domenę StareGierki.pl - przekierowałem na ten topic tak żeby było że ją mam..

- w niebieskich uniformach ostatnio byli u mnie - bo poszkodowany byłem (nawet o Tym nie wiedziałem)

módl się - co ma być to i tak będzie...

Ale Przepraszam za m.in. : Macieja, Fujarę

- Pawkę przeproszę - jak dowiem się o co chodzi mniej więcej.

Teraz tak czytałem wcześniej

`g - coś pisał na temat że ktoś go oszukał, powiedz jak wyglądał etc.

może Ci pomogę...

Poczytaj sobie trochę w trójmieście np. Strona informacyjna gdańskiej policji - i zobacz ile oszustw..

lewe karty etc, wyłudzenia

Szykowac ludzi i zrobic mu wjazd?

- heh szykować ludzi -

a po co Ci ludzie jak jesteś taki to sam byś dał radę...

Z jakiej dzielnicy jesteś ?

Znasz kogoś z moreny,suchanina,wrzeszcza,starówka,łąkowa,orunia,stogi ? :crazy:

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności