Skocz do zawartości

Co mogę zrobić z oszustwem?

Maciej

Rekomendowane odpowiedzi

US - masz rację Szok mogę mieć nieźle.. tymbardziej że 2000zl/msc(Google) + Inna kasa - a jak ma się 2000zł/rok to trzeba się rozliczyć z tego co wiem.

:wow: Albo ja jestem jakiś przygłupi, albo nie rozumiem Twojej linii "obrony". Przecież z każdym postem pogrążasz się jeszcze bardziej i tego nie rozumiem, ja w Twojej sytuacji starał bym się z tego jakoś wybrnąć, a nie spadać coraz bardziej w dół...

Szoooku - będziesz działał nadal w tej sprawie? :crazy:

Pozdrawiam,

Hubert

• Odpowiedzi 512
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

oki Hodun to czekamy na newsa na PIO od macieja i kto tam byl jeszcze ze sprawa zalatwiona.

Nie wiem gdzie posiadasz domene - jak w home to napisz do nich o kod i przekaz maciejowi - to trwa 5 min, cesje mozesz mu przeslac. Nie znam szczeg. w jaki sposob sie wpakowales - ale chyba wiedziales co robisz.

Nie dziw sie reakcji na PIO - to raczej normalna reakcja ze sie w ludziach zagotowalo.

Minusem wlasnie dzialania nawet jak uczciwego jest ryzyko takie ze zawierajac umowe z kims a dajac temu komus swiadomosc ze nie rozliczasz sie z tego zostawiasz drzwi. Bedziesz wiedzial ze nawet gdybys zrobil cos ok to i tak pozostawiasz na siebie cos a to nie jest warta swieczki.

Sam czesto mam prosbe czy moze byc bez papierku - zawsze odmawiam bo to nabywcy/zlecajacemu daje pole do popisu.

Ciesze sie ze masz cos takiego jak sumienie i dobrze ze sie odezwales tutaj. Czekamy na dalszy rozwoj sytuacji i licze ze sprawe z Maciejem i pozostalymi zalatwisz po ludzku.

Pozdrawiam

Teraz tak czytałem wcześniej

`g - coś pisał na temat że ktoś go oszukał, powiedz jak wyglądał etc.

może Ci pomogę...

Poczytaj sobie trochę w trójmieście np. Strona informacyjna gdańskiej policji - i zobacz ile oszustw..

lewe karty etc, wyłudzenia

Tej sprawy rozgrzebywac nie bede, bo dalem sobie z nia juz dawno spokoj. [ nierzetelny partner ] tez byl z przymorza i tej samej ulicy, ale tam mieszka duzo osob. Nie byla to duza suma na jaka zostalem oszukany i nie pamietam juz wielu szczegołow. Do ciebie osobiscie nic nie mam, tylko poinformowalem ludzi na PiO, ze tez zostalem oszukany w podobny sposob.

Szykowac ludzi i zrobic mu wjazd?

- heh szykować ludzi -

a po co Ci ludzie jak jesteś taki to sam byś dał radę...

Z jakiej dzielnicy jesteś ?

Znasz kogoś z moreny,suchanina,wrzeszcza,starówka,łąkowa,orunia,stogi ? :crazy:

Eh, zastanow sie czy to pisalem na powaznie i napisz swoje spostrzezenia :wow:(pare osob podobnie napisalo) Ja popieram szooka, wszystko powinno zostac uregulowane prawnie.

Zwiedzaj multimedialnie TRÓJMIASTO z AUDIO PRZEWODNIKIEM - bądź indywidualny.

certyfikat energetyczny świadectwo energetyczne charakterystyka energetyczna

Tradycjonalne jak i modernistyczne DONICE doskonale się nadają do urozmaicenia mieszkania, miejsca pracy jak i ogrodowych zaciszy domu.

`g

-heh niewiem czy na poważnie pisałeś czy nie i tego się nigdy nie dowiem ;-)

, a co uregulownia prawnego - wsumie to już nie moja decyzja ja staram, się załatwić jak człowiek z człowiekiem.

Szook

- a może podpowiesz w jaki sposób mam się rozliczać ?

`g

-heh niewiem czy na poważnie pisałeś czy nie i tego się nigdy nie dowiem ;-)

, a co uregulownia prawnego - wsumie to już nie moja decyzja ja staram, się załatwić jak człowiek z człowiekiem.

hm... jak czlowiek z czlowiekiem, ciekawe.

Powinienes to wczesniej tak zalatwic jak tylko Maciej probowal sie z toba skontaktowac, a nie teraz jak prawnik do ciebie dzwonil.

Za daleko sie posunales, wkoncu trafiles na ludzi ktorzy oszutwa ci nie daruja i wyciagna odpowiedni "sily" aby nalozyc na ciebie w pewnym sensie "kare"

Mam nadzieje ze ta cala sytuacja czegos cie nauczy i nie bedziesz naciagal kolejnych osob.

pozdro

Tradycjonalne jak i modernistyczne DONICE doskonale się nadają do urozmaicenia mieszkania, miejsca pracy jak i ogrodowych zaciszy domu.

Teraz skoro przyznałeś się publicznie do nieodprowadzania dochodów a Twoje dane są jawne to raczej powinieneś zgłosić odpowiednim organom informacje o zaleganiu w odprowadzeniu podatków i chęć ich uregulowania. Do niezapłaconego podatku zostaną doliczone odsetki oraz sankcje. Jeśli US sam zrobi kontrole to doliczy jeszcze spore kary a nawet sprawa może skończyć się więzieniem.

- a może podpowiesz w jaki sposób mam się rozliczać ?

Bodajże od 17 lat możesz założyć sobie NIP i się rozliczać sam. Wcześniej możesz poprosić oto rodziców - jest odpowiednia rubryka we wniosku o rozliczenie, chyba z tytułu "dodatkowych dochodów dzieci" czy jakoś tak. Lub wszystko robić na kogoś pełnoletniego do czasu Twojej pełnoletności.

Osobista prośba - jeśli możesz stwórz prostą stronę napisz w niej stare gry i ew. daj link tutaj, a nie przekierowuj. Nie chce żeby G się myliło co do tematyki (?).

Ay, caramba!

Skoro jest mozliwosc zatrudniania osob niepelnoletnich(chyba umowa zlecenie lub umowa o dzielo) to tez jest mozliwosc rozliczania sie z US

Edit://

Macieju, jesli mozna wiedziec, jak sie sprawy maja?

Skoro jest mozliwosc zatrudniania osob niepelnoletnich(chyba umowa zlecenie lub umowa o dzielo) to tez jest mozliwosc rozliczania sie z US

Wredy pracodawca się rozlicza, ale NIP i tak trzeba mieć ...

Pozdrawiam, (-;

www.topposition.pl - Top Position

tp468x60_banerrr.png

Wredy pracodawca się rozlicza, ale NIP i tak trzeba mieć ...

No tak, ale ma udokumentowane wszystkie przychody i US by sie nie przyczepil.

Dobra panowie, robi sie maly off, bo odbiegamy od senda sprawy

Przypomne ci w skrócie. Sprzedales mnie pewne konto, Hodun. Po czym na niego sie wlamałeś. I zmienileś haslo.

A kaski tam bylo - z 200$. Przypominasz? A stronke muza - przypominasz? A nie opowiesz tu ile masz loginów na forum wh? I w jakim celu? A nie kojarzysz stronke lozik?

Obiecanki cacanki no ale coz spróbujemy, napisalem do Ciebie[i Twojego brata ] czy cos w tej sprawie ruszy napisze oczywiscie na forum

Tak, wiem ujawnianie korespondencji jest 'be' ale mam to w miejscu gdzie piekne słonce nie dochodzi

Hodun (24-07-2007 23:28)

Dobrze, nie ma problemu. Zaraz po złożeni dyspozycji przelewu - przesyłam odrazu maila z potwierdzeniem.

Wiec pare dobrych dni minęło od obiecanego zwrotu pieniędzy

Podsumowując, poki jest tak ładna pogoda nie widzi mi sie pół miasta na policje jechac, aczkolwiek zapowiadają pogorszenie pogody, mysle ze przy większej liczbie poszkodowanych można wniesc grupowe doniesienie o popelnieniu przestepstwa chociazby dlatego aby nikt w internecie nie czuł sie bezkarny ...

88x31_en.png - semrush z trialem

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności