Skocz do zawartości

Co mogę zrobić z oszustwem?

Maciej

Rekomendowane odpowiedzi

Zgłoś to wszystko na policję w dowolnym komisariacie, może to byc u Ciebie w mieście. Nie musisz z tym iść do sądu. Jak koleś sie przejdzie z rodzicami na przesłuchanie to Ci w zębach przyniesie te pieniądze.

Danych osobowych ani numeru telefonu małolata nie podawaj publicznie.

• Odpowiedzi 512
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Co do naszej kochanej Policji mam mieszane uczucia. Miałem z nimi do czynienia dwa razy. Raz jak otrzymałem kamień zamiast telefonu, skończyło się tylko na tym, że musiałem zmarnować swój czas na przesłuchania i mówić w kółko to samu paru funkcjonariuszom.

Drugi raz chodziło o to, że pożyczyłem komuś cyfrówkę i nie kwapi się do oddania (tylko tutaj sęk w tym, że mu ją ukradli, a on całą sprawę olał) i Pan komendant powiedział mi, żebym mu założył osobiście sprawę bo oni mają to gdzieś.

Jedyny moim zdaniem najskuteczniejszy sposób to albo zadzwonienie w takim przypadku na telefon domowy i najlepiej jak odbierze mamusia, ale list z jakieś kancelarii adwokackiej.

Fotografia ślubna: www.marcindrechna.com

Kiedyś czytałem coś takiego:

Zamów prostytutki na jego adres. Jak przyjdą z alfonsem to będzie to chłopiec miał trochę "przekichane"...

Robię barcampy: Aula Polska i RadomIT i kilka innych.

Czy wiesz, że największe prowizje w branży turystycznej i masę narzędzi daje Odpoczne.pl (bez ref'a)?

w zamknietym granie daj nagranko :).

Heh jeszcze jak miałem 20 lat :) - nadal mam 20 lat :) jeszcze. To miałem malucha i wytargali mi radio za 100 zl, nie zgłaszałem tego - lecz ku mojemu pechowi bo tak to okresle - złodzieja złapali gdzies na innym autku i zrobili mu rewizje - wiec wskazał mojego kaszlaczka :).

O pech ;) to był najwiekszy pech - bo w sumie kazdy by sie cieszył ze zlapali złodzieja ktory mu wytargal audio z auta. Lecz na sprawe poza miasto (200km) jezdzilem 4-5 razy przez 3 lata :lol:. No i :D dostalem zwrotu 170 zl za radio i szybe - choć heh nie dostałem bo z tym moglem isc dopiero do komornika jak gośc wyjdzie po 3 latach :).

Tak wiec nie zawsze zgloszenie to super rozwiazanie - ja nie zglaszalem sami znalezli i tylko klopot był :).

Postaraj sie najpierw zalatwic to tel.

MACKU z uwagi ze gosc do afraela sms pisze i wlaczyl poczte to jednak postanowilem zadzownic i sie nagrać :) - mysle ze odczyta wiadomosc i mu ten usmiech z nagrania na poczcie zejdzie. Co za kut... walony !. A moze koledzy akcje typu jak MMP topa ukradli i gosciowi ludzie z tego forum zabrali traffic w 30 min - ja mam 8mb :) dopisywac sie kto jakie ma to zaraz napisze bota do sciagania transferu

hehe Crash wez wejdz na ta strone i zadzwon i posluchaj nagrania. JEgo irytujacy usmiech , nie lubie takich ludzi. O ile nie chcialem sie w to mieszac to kurde az mi żal Macieja ze dal sie tak naciagnac, a gosc z nagrania jest tak pewnym siebie cwaniaczkiem że sie w koncu przejedzie. A jak karki przyjada to bez koniecznosci alfonsow.

Z tego co wiem od Afraela gosc ze szpitala czyta PIO :) bo zadał pytanie afraelowi czy komendant.

GOSCIU KOLOROWY SKORO CZYTASZ PIO TO WIEDZ ZE JA MACKOWI POMOGE :)! ale bedziesz tego załował

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności