Skocz do zawartości

Co mogę zrobić z oszustwem?

Maciej

Rekomendowane odpowiedzi

• Odpowiedzi 512
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Hmmm !!!

1. Hoduń zaczyna się bronić na forum ale coś mu nie wychodzi. Piszę o zaległościach wobec US i innych rzeczach przez które się jeszcze bardziej pogrąża.

2. Swoimi postami rozśmiesza użytkowników PIO [chce, żeby ten temat został potraktowany jako dowcip i skończył w tym dziale?]

3. Każe do siebie dzwonić i nie odbiera telefonów.

4. Pisze, że oddał wszystkim pokrzywdzonym kasę a jednak dowiadujemy się, że nie oddał, Maciej wklejone przez Ciebie potwierdzenie przelewu to fotomontaż? :D

Logicznie myśląc swoim postępowaniem chce być uznany za niepoczytalnego i wymigać się od wszelkich przykrości bez oddawania kasy :rolleyes:

Coś dziwnie...

W jednym poście koleś pisze, że jego adres zamieszkania to ul. Obrońców Wybrzeża a w dowodzie wpłaty widać kod pocztowy 80-462 a to jest ul. Burzyńskiego (co z resztą widać pod "zamazaniem").

Co do spotkania w Gdańsku jestem za. W końcu to moje rodzinne miasto i w nim przebywam na codzień !!! Chętnie WSZYSTKICH poznam.

Koleś ewidentnie stara się wprowadzić w błąd możliwie większą liczbę osób. Nie ma sensu się z nim kontaktować, dyskutować itd...

Kolejność, którą proponuję - policja, US. W międzyczasie "wywiad środowiskowy" na własną rękę i przekazywanie zdobytych informacji wcześniej wymienionym.

Wszelkie próby umoralniania, naprawiania i edukowania nie mają sensu. Jedynym wyjściem jakie widzę jest takie upierdolenie, żeby się syf za nim ciągnął możliwie najdłużej. Póki w przyszłości będzie "grzeczny" gó**o samo nie wypłynie. Ale będzie się bał w coś wmieszać biorąc pod uwagę karalność.

/edit:

Wrzucam mapki żeby ulicę pokazać :D

https://www.prymus.edu.pl/mapki/gdansk.html

https://www.galpol.pl/img/mapka.jpg

Pokażę wam tylko systemy wymiany linków.

kruzyk.1.gif

4. Pisze, że oddał wszystkim pokrzywdzonym kasę a jednak dowiadujemy się, że nie oddał, Maciej wklejone przez Ciebie potwierdzenie przelewu to fotomontaż?

Hmm? Po tym można wywnioskować, że ja wkleiłem jakieś potwierdzenie...

Ani ja, ani Fujara nic nie otrzymaliśmy. Z mbanku dochodzi mi na drugi dzień - wyłączając dzień świąteczny, tj wczoraj dziś powinno być - no ale nie ma, bo...? Bo nie dokonałeś przelewu Hoduń?

P.S.

Dziś znowu dzwoniłem i tradycyjnie nie odebrałeś. Co więcej masz mój nr komórkowy, więc jaki jest powod ze tego nie zrobiles?

Fakt, śmiesznie i dziwnie tu...

Ay, caramba!

Z reguły nie klnę publicznie... ale ku#wa! Co to jest? Jakiś casting, spotkanie z gwiazdą? Na rozum się z penisem zamieniłeś? Najlepiej dzwonić do mnie po 22. Ale przed 22.01. I tylko w czwartki. No i w dni nieparzyste w roku przystępnym.

kruzyk - jeśli chcesz możemy się spotkać pogadamy - i napiszesz na tym forum co z tego wynikło i zobaczysz że naprawdę tak nie jest...
A jak jest naprawdę? Oświeć nas... Bo już tak kombinujesz i mącisz, że nic innego nie zostaje. No chyba, że nie wyłudziłeś pieniędzy (tzn, jak Ty to nazywasz - niedogadałeś się), pieniądze zwróciłeś. Ogólnie nie robisz żadnych problemów.

Przypomina mi to politykę firmy i365.pl !!! Wszystko jest ładnie i pięknie.

Problem występuje tylko po Państwa stronie.

/edit: a jednak wyedytowałem przekleństwo. Po co się zezwierzęcać :D

Pokażę wam tylko systemy wymiany linków.

kruzyk.1.gif

Panowie chyba lepiej byłoby załatwić to w taki sposób, jak pisaliście w połowie tego wątku (mniej-więcej).

Przecież widać, że chłopak leci z wami w kulki i liczy na to, że zapomnicie o całej sprawie. Niech ma nauczkę na resztę życia.

Spis stron

Loga, dzwonki - nakarm komóreczkę...

Czy ktos z Was pisał juz donos do Urzędu Skarbowego na takiego "złodzieja" i czy to odniosło jakis skutek? Bo własnie, że tak powiem, i mnie zrobiono w bambuko..

Prywatne precelki udostepnie - PW

Darmowy katalog budowlany

Kilkuletni: Darmowy katalog stron

katalog stron spacja.info - dedykowane ip

Podobno jest tak że jeśli podał lewe dane a swój numer konta, można skontaktować się z bankiem, że przelałeś pieniądze na złe konto.

Będe wdzięczny jeśli ktoś to w jakiś sposób zweryfikuje ;)

ROTFL !

bank _NIGDY_ nie poda danych klienta. Ostatnio normalne sa przypadki w sądach , że nawet postepowanie prokuratorskie nie jest w stanie wzruszyć Banku i ten bardzio ale to bardzio niechętnie podaje dane.

Dane z Banku może wyciagnąc tylko prokuraot i to w postępowaniu w sprawie lub rpzeciwko. Inaczej nie masz szans. Tym bardzioej jako szary obywatelik z ulicy NIGDY nie dostaneisz danych innej osoby. Jeśli pomyliłes konto to musisz założyć sprawe - tylko komu ? osobie do ktorej przelałeś ale jeśli konto sie zagdza a imie und nazwisko nie to sprawe masz w plecy [sprawe zakladasz osobie do ktorej przelałes o ile ustaliłes kto to - i tu też nei licz na pomoc banku bo takowej nie otrzymasz]

edit:

Ludzie złoci - jeśli ktoś wam podaje numer banku poprzez GG to na pewno zostaniecie zrobieni w żabę - jak chcecie sprawdzić wiarygodność kontrahenta ? Przepraszam ale obracam się w takich sprawach gdzie nagminne jest naciaganie klienta na "numer z gadu gadu" - interes ubity na gadulcu jest cięzki do udowodnienia. Dotyczy to zarówno systemu GPTR jak i Buków - tam to już takie scenki sa normalnością (a bryluje w nim taki jeden kozaczek).

Ostrzegam jeszcze raz - NIE RÓBCEI TRANSAKCJI PRZEZ GG !

Agencja marketingowa Semgence istnieje na rynku od 2018 i odpowiada za prowadzenie działań SEO dla wielu firm małych i dużych. Prowadzimy też kampanie Google Ads - niedawno zostaliśmy sie Partnerem Google spełniając odpowiednie kryteria. Betapoint

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności