Skocz do zawartości

Co mogę zrobić z oszustwem?

Maciej

Rekomendowane odpowiedzi

• Odpowiedzi 512
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Witam,

Przyznam, że doczytałem do postu 17 i później już nie miałem siły :D Jestem na prawdę pod wrażeniem społeczności tego forum, duży plus żeby wszyscy tak się zaangażowali w obronę kolegi przed złodziejem. Moim zdaniem jednak sprawę traktujecie zbyt mało poważnie.

Jesteście za miękcy. Zwrot pieniędzy po ponad miesiącu, 50 telefonach, prośbach, groźbach i całowaniu po tyłku, bo jaśnie wielmożnemu panu hoduniowi (czy jak to się tam odmienia) ubzdurało się, że teraz domena przynosi zysk to jej nie sprzeda więc łaskawie odda ukradzione pieniądze. Głupota, tupet i cwaniactwo takie, że bez przekleństw tego komentować się nie da. Ten pajac ma was po prostu wszystkich za bandę frajerów lub idiotów albo i jedno i drugie. Może za chwilę ktoś oszukany się dowie, np. że pan hoduń (mała litera celowo!) rozłożył sobie spłatę skradzionych pieniędzy na 30 rat 0% - "bo tak jemu łatwiej".

Według mnie zbyt pobłażliwie pokazujecie że złodziejstwo popłaca. To [ osoba domniemana o popełnienie przestępstwa lub wykroczenia ] ustala w tym wypadku reguły gry a wy się na nie godzicie. Czas prawnika, telefony, wasz czas i nerwy = 0zł. A gość będzie dalej kantował i kradł, skoro co najwyżej można na tym zarobić albo wyjść na zero. Przecież chyba najlepszy ekonomista nie wymyśliłby lepszego modelu biznesowego niż takie coś.

17 stron o oddaniu 250zł. Może nie mam prawa wypowiadać się w sprawie która mnie nie dotyczy i to bardzo ofensywny post za co przepraszam, ale ja od razu zgłosiłbym sprawę do US i na policję. Bo hodunia nie czeka żadna kara, odda parę groszy a poszkodowani się ucieszą i zapomną o sprawie. Mnie też parę razy oszukano i takie sprawy / osoby po prostu mnie drażnią.

@Maciej - zmieniłem zdanie bo StereGierki.pl - przynosi spory ruch, i dochody trochę..

Po 15 stronach włażenia w tyłek, próśb i prób kontaktu. Gratuluję pobłażliwości, ja na prawdę już dawno straciłbym cierpliwość. Pewnie pan hoduń dalej myśli, że używanie TOR-a pomoże mu tuszować jego przekręty a on sam jest bezkarny. Może gdyby zapłacił parę K grzywny za oszustwa skarbowe a za wyłudzenia dostał wyrok w zawiasach coś by go to nauczyło. Każdemu trzeba dać szansę. Jedną albo dwie, ale nie 150.

Mi za takie coś by nie wystarczyło zwykłe słowo przepraszam i parę groszy wypłaconych z wielką łaską teraz, kiedy przestraszony złodziejaszek boi się konsekwencji swoich czynów. Gdybym nie miał sumienia to po przeczytaniu tego wątku sam bym zaczął kantować.

I jeszcze hoduń do ciebie parę słów. Ciesz się, że trafiłeś na ludzi tak dobrych, jak ci na PIO. Bo następnym razem kiedy trafisz na osobę która będzie miała gdzieś twoje dziecinne tłumaczenia, miotanie się i cwaniackie gadki to wylądujesz tam gdzie twoje miejsce a gdzie nie ma klamek a na twoje i rodziców konto wejdzie komornik...

Kawa szkoda, że nie przeczytałeś całego wątku. Ale właściwie stało się tak jak powiedziałeś. Wszyscy mają teraz pana hodunia i jego tłumaczenia głęboko. Wszczęto już procedury "przyskrzynienia" złodzieja i reszta to tylko kwestia czasu :D

Pozdrawiam Mariusz

Lustra magazynowe - Firma "Szymkowiak" - lustra przemyslowe

sklep-nurkowy.png

Wprawdzie na całe szczęście nic mnie nie łączy ze sprawą pana h. ale czasem czytuję wątki.. h. jesteś tak głupi że po prostu nie da się tego opisać słowami i do tego sam się kompromitujesz, np tu https://forum.webhelp.pl/viewtopic.php?t=177028 debilizm żeby jeszcze kłamać bezczelnie tak. Tobie nic nie dadzą żadne kary pieniężne, żaden sąd ty musisz dostać po prostu porządny wpierdziel.

Na początku hoduń twierdził że tylko Pana Macieja oszukał, a na chwilę obecną jest kilku(kilkunastu?) poszkodowanych. Uważam iż liczba osób poszkodowanych jest znacznie większa, wiele osób nie wie nic o tym temacie ani o tym że hoduniątko zostało przyparte do muru. Hoduń będzie prościej jak napiszesz listę oszukanych osób przez ciebie i wyślesz ją Afrael'owi, jeżeli będziesz grzeczny napewno sąd weźmie to pod uwage podczas wydawania wyroku ^^ a Afrael będzie miał miej roboty ^^

PS. Fajnie by było jakby na allegro w dziale "Bezpieczeństwo" ^^

Sklep z elementami do balustrad ze stali nierdzewnej - https://homeno.pl

Michell Hodun probowal mnie oszukac, ja juz zbieralem sie jechac do Gdanska na Wybrzeze Powstancow, ale w koncu on sie przestraszyl i zdecydowal mnie zwrocic kase. Natomiast 23.06, czyli 2 tygodnie temu zostalem oszukany przez innego Pana z forum wh. Tranzakcja dotyczyla sprzedazy strony lozik.pl, zrobilem przelew na 115 zl. na konto Maciej K., 50102055581111164062500023. Uzytkownik z loginem destroy. Gosc mnie odpisal ze 3 razyze kasa nie dotarla, ze bardzo prosi mnie sprawdzic w banku czy przelew wyszedl. Po czym poprostu zniknal.

Witam

zostałem oszukany przez tą samą osobę ale niestety na 500zł

u mnie wyglądało to bardzo podobnie przelałem pieniądze a osoba cały czas pisała że przelewu jeszcze nie ma

minał tydzień i zupełny brak kontaktu na gg nie odpowiada na e-mail tez nie odpowiada

własnie nie wiem co zrobić bo za bardzo nie mam ochoty chodzić na policję ale chyba bęe musiał bo ta kasa bardzo mi jest potrzebna

co zrobić bo za bardzo nie mam ochoty chodzić na policję ale chyba bęe musiał bo ta kasa bardzo mi jest potrzebna

Ja pierniczę chyba zmienię moją profesje, bo widzę że w Polsce można bezkarnie kraść. Powiedzcie ile wam trzeba ukraść byście poszli wreszcie na policje ? Nie wiem jak dla was ale ja uważam że 500 zł to już naprawdę całkiem sporo i moim zdaniem nie ma nad czym się zastanawiać, tylko trzeba iść na policje. Jeśli nikt tego nie zrobi to za kilka lat przeczytam że Pan hoduń skubnął jakąś babcie( na wnuczka) na 30-40 tyś.

Otóż jestem zmuszony odswieżyć temat, poniewasz dostalem przed chwilą pw, że Pan który mnie oszukał - oszukał znowu kolejną osobe. Mnie to kosztowalo 115 zł., kolejną osobe - [ nierzetelny partner ] wycyckal na 500.

Przypomnie szczegóły:

sorki ale ochrona danych osobowych.

jimmi

To ma wspólnego z tematem:

1 Co mogę zrobić z oszustwem? - czyli tutylem

2 To są wspólne "dzieci" forum webhelp i kurewskej polityki admina tegoż forum

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności