Skocz do zawartości

Co mogę zrobić z oszustwem?

Maciej

Rekomendowane odpowiedzi

@Pawka: Giodo się kłania - upublicznienie danych to przestepstwo.

Admin to powinien wyedytować.

Agencja marketingowa Semgence istnieje na rynku od 2018 i odpowiada za prowadzenie działań SEO dla wielu firm małych i dużych. Prowadzimy też kampanie Google Ads - niedawno zostaliśmy sie Partnerem Google spełniając odpowiednie kryteria. Betapoint

• Odpowiedzi 512
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

co to za prawo, gdzie [ nierzetelny partner ] ma większe prawa niż oszukany :lol:

to tylko tak na marginesie, bo prawo sie ma takie jakich sie wybrało do ustanawiania tego prawa i trzeba go przestrzegać ;)

- Reklama -

Podatki we Wrocławiu: biuro podatkowe wrocław

Miejscówa do parkowania przy Okęciu: parking okęcie

• 2 tygodnie później...

witam

ja to mam pecha kolejna osoba mnie oszukała i widzę że tym razem to pan houdn mnie oszukał!

i to niestety na 3300zł z taką kwotą bede musiał isc juz na policje

kupiłem od niego strone mydir.eu a po 4 dniach przestała działać bo się okazało ze to nie jego domena i ktos zmienił dnsy

normalnie nie kupiłbym za tyle kasy strony, ale kupiłem przez allegro, ale okazało się że konto było kradzione

No to bym trochę wyjaśnij sytuację

Więc jak wiadomo serwis myDir.eu był mój,

To wiadome..

Tj. domeny straciłem - dnsy zostały zmieniony (przez parę dni Panu działało...) [mam pewną teraz aferę z Az.pl ..]

- Dostęp do źródła mam, rozchodzi się o domeny 2 MyDir.pl + MyDir.eu

https://ns351811.ovh.net

@pawelh

- czy ja Ci nie pomagałem ustawić tych reklam, i pozmieniać - też straciłem czas - ale to było w umowie,

Nie z mojej winy wyszło tak wyszło , posiadam pełną korespondencje z firma AZ.pl

i po kilku "cynkach" - różnych ludzi.. wyszło tak jak wyszło, straciłem wszystkie domeny, etc.

No to bym trochę wyjaśnij sytuację

Więc jak wiadomo serwis myDir.eu był mój,

To wiadome..

Tj. domeny straciłem - dnsy zostały zmieniony (przez parę dni Panu działało...) [mam pewną teraz aferę z Az.pl ..]

- Dostęp do źródła mam, rozchodzi się o domeny 2 MyDir.pl + MyDir.eu

https://ns351811.ovh.net

człowieku, krecisz na siebie bata, jeden raz, 10, nawet 100 razy uda Ci sie kogos przekrecić, przyjdzie czas, że trafisz na kogoś, dla kogo interes to nie kwestia kwoty, a kwestia honoru, wtedy bedziesz żałował że nauczyłeś się odpalać kompa...

- Reklama -

Podatki we Wrocławiu: biuro podatkowe wrocław

Miejscówa do parkowania przy Okęciu: parking okęcie

Pawel wiesz jak ja nie lubię złodziei, jeszcze do tego bezczelnych złodziei, dlatego ci pomogę. Nie mam tutaj na myśli oczywiście nikogo, bo nie ma (jeszcze) wyroku sądu.

(przez parę dni Panu działało...)
Fajnie tak kupić za 3 K stronę która "przez parę dni działa".

Zgłaszaj na policję, kupując przez allegro jesteś ubezpieczony niestety nie wiem na jaką kwotę. Dodatkowo ja zarządałbym natychmiastowego zwrotu pieniędzy, ten skrypt jest bardzo kiepsko napisany a w wersjach "językowych" takie błędy, że uczeń gimnazjum by się tego wstydził. Za 4-5K znajdziesz osobę, która ci to zrobi na profesjonalnym a nie gimnazjalnym poziomie z profesjonalnym layoutem (choć ten nawet nie jest zły).

Dodatkowym dowodem w sprawie może być właśnie ten skopany skrypt, bo to jest tak napisane, że nie może działać pod inną domeną niż mydir.eu więc w skład kupionego produktu powinna wchodzić domena skoro skrypt inaczej i tak działać nie może bez pewnie znacznych modyfikacji.

Co do domeny mydir.eu to whois wskazuje dane kontaktowe: arpegio@interia.pl , jest to adres admina strony arpegio.pl do której jest ustawione przekierowanie. Z ustaleniem abonenta polskiej domeny nie powinno być problemu, również z zamknięciem strony arpegio.pl - wystarczy rozmowa z prawnikiem i mail do hostingu. Jeśli to prawda co hodun mówi i ta domena została mu "zabrana" czy ukradziona. Jeśli ją sprzedał sam - to tym lepiej, pewnie wystarczy rozmowa z nowym właścicielem.

I tutaj panie hodun, może pan uściśli - czy tą domenę sam pan sprzedał, czy może arpegio.pl ją panu ukradło?

Dodatkowo mydir.eu było _rejestrowane_ 1 sierpnia 2007, modyfikowane 25 września. Wszystko jest w bazie whois, gdybyś nie wiedział dołączam screena jak to wygląda.

Wygląda na to, że hodun kupił domenę 1 sierpnia, potem przez 2 miesiące pracował nad promocją strony a domenę oddał na samym początku lub na końcu :D Czy tak było, panie hodun? Czy to normalne, że pierwsze się kupuje domenę a potem ją oddaje żeby promować stronę? A może to normalne, że się oddaje domenę komuś innemu kiedy strona jest już wypromowana? Nie wspomnę jaka to była promocja, pierwsze dzieciak kupował traffik a potem na forach "sprzedawał stronę która ma ogromny ruch". Nie wspominając oczywiście o tym, że nikt tam nie chce wchodzić - tylko płaci za popupy.

mnnwzz0mnwe2yyjetymy.jpg

ARPEGIO.PL:

No i niestety nie udało sie dodawać aktualizacji codziennie ponieważ inter17 spowodu zlych wynikow w nauce [musi nadrobić zaległości] zrezygnowal z pracy nad stroną.Dlatego ciągle poszukuje ludzi do współpracy przy tworzeniu arpegio.

>>>Oferuje korzystne wynagrodzenie<<<. Więcej informacji udzielam poprzez maila arpegio@interia.pl

Ja tu widzę pewne podobieństwo.

Dziwi mnie fakt, ze skoro tyle osob pozglaszalo juz, policja i inne oragny o tym wiedzą, a ten koles dalej oszukuje? Cos nie tak jest z naszym prawem, powinni go od razu wsadzic, przeciez tu nie chodzi o kwote 200 zł, tylko kilku-kilkunastu tysiecy PLN...

Hodun frajerze, mam nadzieje, ze dostaniesz ostro po gaciach i pojdziesz siedziec. Swoja droga powinienes tez dostac raz a porzadnie w trąbe, to moze by Cie czegos nauczylo... ZŁODZIEJU!

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności