Skocz do zawartości

Co mogę zrobić z oszustwem?

Maciej

Rekomendowane odpowiedzi

Dziwi mnie fakt, ze skoro tyle osob pozglaszalo juz, policja i inne oragny o tym wiedzą, a ten koles dalej oszukuje?

<ciach>

Jeśli w ogóle pozgłaszało.

Sporo krzyku, a koleś kradnie i śmieje się oszukanym w twarz.

• Odpowiedzi 512
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Nie no wiele osób deklaruje się, ze sprawe zglosiło. Ja bym nie popuscil 1 k... co dopiero po 3-4 i XXX..., dla mnie to jednoznaczne z wjazdem na chate, a to ze policja nie przejeła jego komputera itp. to swiadczy tylko o ich nieudolnosci, przeciez jak koles z Warszawy zglasza, to policja moze podac do Gdanska info, zeby takiego i takiego zatrzymali pod zarzutem wyłudzenia znacznych kwot $$ itp. itp.

Co do zgłaszania na policję poszedłbym takim torem:

Pierwsze zadzwoń do rejestratora domeny, i dowiedz się jak sprawa wygląda. Mydir.eu ma ustawione dane kontaktowe na adres arpegio@interia.pl i jest przekierowana na arpegio.pl, adresy IP mydir.eu i arpegio są zgodne. Czyli sprawa wygląda tak: musisz mieć najlepiej poświadczony notarialnie dowód że:

*mydir.eu wskazuje na arpegio.pl

*adresem kontaktowym domeny mydir.eu jest arpegio@interia.pl

*adresy IP są zgodne dla mydir.eu i arpegio.pl

*dowód zakupu, eg. notarialnie poświadczony zakup na allegro

Ja tak to widzę, najlepiej jeszcze odwiedź prawnika. Kiedy będziesz to już miał ustalenie osoby odpowiedzialnej to kwestia kilku minut, zależy tylko jak policja do tego podejdzie.

Tutaj możemy mieć do czynienia z trzema przypadkami:

* arpegio.pl ukradło domenę

* sprzedawca (hodun) ją sprzedał kilkukrotnie (bardzo prawdopodobne)

* wielbiciel arpegio.pl ją ukradł :D (mało prawdopodobne).

Ponadto jest bardzo prawdopodobne że wszystko stoi na tym samym koncie hostingowym (zgodne IP), usługodawcą jest nazwa.pl - zadzwoń do nich, przedstaw sprawę i ew. dowiedz się czy mogą zarchiwizować wszelkie dane oraz konta powiązane z mydir.eu, arpegio.pl na potrzeby procesu.

Domagaj się też zablokowania kont powiązanych z arpegio (nie usunięcia, zablokować mogą nawet za spam), oraz dokładnej weryfikacji danych osobowych abonenta w/w kont - spoczywa na nich taki obowiązek, nie są odpowiedzialni za swoich abonentów tylko do chwili kiedy ktoś zgłosi podejrzenie łamania prawa.

nie wiem co cię tak śmieszy

ale gdybyś został oszukany na ponad 3000zł to raczej do śmiechy nie byłoby ci

Jeśli to do mnie to odpowiem:

- śmieszy mnie wasza nieskuteczność, prężenie muskułów i beczenie na forum

- śmieszą mnie odpowiedzi hodunia, ale ma przynajmniej styl

- nie zostałbym oszukany - nie kupuję za takie pieniądze:

a) na allegro

b bez prześwietlenia kontrahenta

c) 2-miesięcznej domeny

Mnie też śmieszy.

W zakresie sprzedawania lewizny INTERNETOWEJ Allegro zajmuje zaszczytne pierwsze miejsce.

Niech wspomnę ,lewe pozycjonowanie ,lewy P-rank ,lewe robienie stron internetowych po 500,00 zł z szablonów znalezionych na p2p.

Edith ma rację jak jedziesz po pomidory do hipermarketu to kupisz bezwartościowe "papierowe" pomidory bez smaku i zapachu.

Jak kupisz pomidory z działki to..

Mądry kucharz po szkodzie.

<zupa>

WYZNAWCY POZYCJONOWANIA

PROPONUJE WAM SKUTECZNĄ ALTERNATYWĘ

Pozycjonowanie dla każdego

Hehe gotuje Pozycjonerów wkrótce

Nie pozycjonuje stron nikomu więc nie mam interesu w opowiadaniu bajek.

hehe

W sprawie pawelh nie wierze zeby to był przypadek - no ale jeśli nawet, ok stracił tą domen - teoretycznie mogło się zdarzyć - to ja bym już następnego dnia przelał kasę klientowi i całował nogi by mi niedoszły klient wybaczył wpadkę. A tu widać czystą bezczelność.

A jego strona fajna, myśli, że kolejnym tanim chwytem spławi tych co oszukał. Po jego wypowiedziach dobrze było widać, że jest to typ człowieka - który nic sobie robi ze swojego postępowania i potecjalnych skutków tego.

Zamiast starać się to odkręcić - szuka sposobów by jeszcze bardziej zakombinować.

Sądzie, że to że mu sie udaje to może nawet lepiej - jak by na początku wpadł to by dostał jakąś grzywne, czy coś takiego za niską szkodliwość, ale jak się tego juz tyle nazbierało to ho ho... to, że się do niego dobiorą to jest pewne ale za jak długo to niewiadomo - im później tym gorzej dla niego...

https://www.punktseo.pl/darmowe-bonusy/ << rozdaje: kody do katalogów firm, kody rabatowe, szablony ZennoPoster ! |---| Moje strony: https://www.s90.pl/pozycjonowanie/ | https://www.seo-stat.pl - zapraszam.                                                                                                                                                                                          

seo-stat-logo.png

• 2 tygodnie później...

naszczęscie juz niedlugo temat będzie można zamknąć

dzisiaj zgłosiłem sprawę na policję i jeżęli ma już jakis wyrok to napewno pójdzie siedziec za oszustwo na kwotę 3300zł

już nie mogę się doczekać rozprawy i zobaczyć jego minę przy wyczytaniu wyroku

obiecuje że zdam tutaj dokładną reklacje:):):):)

* arpegio.pl ukradło domenę

Jak było?????

Ja pierwszy kupiłem domeny [ponad 30] jak i serwis mydir.eu , oczywiście mam na to dowody [logi z gg , przelew 750zł 2 część kwoty miała być po przesłaniu cesji]

Nawet panel klienta na którym stoją dedyki z mydir jest oznaczony moimi danymi.Lecz niestety nie udało mi sie wyegzekwować od hoduńa cesjii na pozostałe domeny ... i niestety owe domeny zostały zabrane z mojego panelu klienta w az.pl [takie przepisy]. W każdym razie cesja domeny mydir.eu doszła do skutku i jest moją własnośćią. Mozna to sprawdzić na www.whois.eu

Serwis mydir.eu sobie chodził gładko zarabiał na mnie , aż tu nagle ktoś zaczął podmieniać reklamy , zmieniac hasla itp. Też zmieniałem te dane na swoje. Ale wkońcu jakimś sposobem wogóle nie mogłem sie połączyć z serwerem na którym stał mydir i dlatego przekierowałem domenę na arpegio.pl.

Do tej pory nie dostałem cesji od Hoduńa na pozostałe domeny dlatego przyłączam sie do sprawy.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności