Skocz do zawartości

Co mogę zrobić z oszustwem?

Maciej

Rekomendowane odpowiedzi

* arpegio.pl ukradło domenę

Jak było?????

Ja pierwszy kupiłem domeny [ponad 30] jak i serwis mydir.eu , oczywiście mam na to dowody [logi z gg , przelew 750zł 2 część kwoty miała być po przesłaniu cesji]

Nawet panel klienta na którym stoją dedyki z mydir jest oznaczony moimi danymi.Lecz niestety nie udało mi sie wyegzekwować od hoduńa cesjii na pozostałe domeny ... i niestety owe domeny zostały zabrane z mojego panelu klienta w az.pl [takie przepisy]. W każdym razie cesja domeny mydir.eu doszła do skutku i jest moją własnośćią. Mozna to sprawdzić na www.whois.eu

Serwis mydir.eu sobie chodził gładko zarabiał na mnie , aż tu nagle ktoś zaczął podmieniać reklamy , zmieniac hasla itp. Też zmieniałem te dane na swoje. Ale wkońcu jakimś sposobem wogóle nie mogłem sie połączyć z serwerem na którym stał mydir i dlatego przekierowałem domenę na arpegio.pl.

Do tej pory nie dostałem cesji od Hoduńa na pozostałe domeny dlatego przyłączam sie do sprawy.

heh to ja zmieniałem hasła i reklamy google na swoje bo kupiłem tą stronę od pana hodunia za 3300zł

a mi wciskał kit że ktoś mu ukradł tą domenę i dlatego zostały zmienione dnsy

jeszcze mi wmawiał że ktoś się włamał na serwer i zmienia moje reklamy

mam do ciebie jedną prośbę zgłoś to na policje najszybciej jak możesz!! ja już to zrobiłem

• 2 tygodnie później...
  • Odpowiedzi 512
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Hoduń żyje na 100 procent.Rozmawiałem z jego matką ona raczej nie chciała by udawać śmierci własnego syna.Jesli matka dziecka symulowałaby śmerć własnego syna,to dla mnie jest to już totalna defiacja.Oto cytat :

sabina33

34 Lat 23:22 14/10

dla Ciebie nie kobieta a Pani!!a co do mojej rodziny to nie zyzce sobie takich slow!!!dziwne ,ze sam rozmawiales z nim.... mowil ,ze zroci to odda...probowal popelnic samobojstwo moze to dla Ciebie nic ,bo dla mnie duzo!!!i ie pisz juz do mnie!!!zwroci ta kase sama to dopilnuje!:)

naszczęscie juz niedlugo temat będzie można zamknąć

dzisiaj zgłosiłem sprawę na policję i jeżęli ma już jakis wyrok to napewno pójdzie siedziec za oszustwo na kwotę 3300zł

już nie mogę się doczekać rozprawy i zobaczyć jego minę przy wyczytaniu wyroku

obiecuje że zdam tutaj dokładną reklacje:):):);)

nie bądż naiwny.koleś ma 15 czy 16 lat .nie zostanie skazany na więzienie.A peiniędzy nie dojdziesz tak łatwo,bo będziesz musiał załozyc mu sprawę z powództwa cywilnego,a jesli ją wygrasz,to komornik bedzie powoooli ściągąc z niego pieniądze.A skoro koleś nie ma dochodów,to matka powinna oddać ,ale ona jest samotnie wychowująca 4 dzieci,więc dochodzenie swoich pieniędzy to długa droga,o ile w ogóle uda ci się je odzyskac.Ja też jestem oszukany i juz ok 2 miesiące temu zgłosiłem sprawę na policje.Dowiadywałem się tu i ówdzie.I sprawa nie przedstawia sie kolorowo.

Kamil_KSC to ja i nie mieszkam w Gdańsku (na niektórych forach uważa się, że Michła Hoduń to ja np. na di.pl)... oszut to wyżej wymieniony Michał Hoduń, 15latek zamieszkały w Gdańsku, w czwartek byłem na Policji i podpisałem wniosek o ściganie, też jestem ofiarą Hodunia, naszczęście pierwsze co zrobiłem zadzwoniłem do nazwa.pl po przesłaniu kopii dowodu osobistego nazwa.pl podała mi nowe dane do panelu (ponieważ [ nierzetelny partner ] włamał się do panelu i zmienił dane), dowiedziałem się o tym po telefonie pewnego chłopaka z Poznania który przebywał w Rzeszowie (tam też złożył zawiadomienie o przestępstwie) i chciał uzgodnić szczególy transakcji, ponieważ zakupił rzekomo u mnie domene www.najpiekniejsze.pl on też namierzył Hoduń'a, natychmiast o fakcie zawiadomiłem policje, która stwierdziała, ze IP nie pochodzi z Gdańska tylko z Amsterdamu, policja postanowiła zbadać nicki z allegro i w ten sposób namierzono tego sku... sprawcę. Powinienem się cieszyć, że go złapali lecz policjant powiedział, że 15latek dostanie najwyżej kuratora. małolat pokazał brak profesionalizmu zwracając pieniądze temu chłopakowi z rzeszowa przez konto ojca gdzie widniał dokładny jego adres

Ps. przykro mi, że sporo osób bierze nick Kamil_KSC za Michała Hoduń'a... ([ nierzetelny partner ] używał mojego nicku)

Pozdrawiam

Noclegi Busko Zdrój - Zapraszamy do naszego pensjonatu!

zgłoś to na policje, może jak będzie więcej donosów to coś mu zrobią... bo jak narazie wygląda na to, że dostanie kuratora i mu się upiecze... policjant powiedział, że musiałby kogoś zabić aby odpowiadał jak osoba dorosła....

Noclegi Busko Zdrój - Zapraszamy do naszego pensjonatu!

zgłoś to na policje, może jak będzie więcej donosów to coś mu zrobią... bo jak narazie wygląda na to, że dostanie kuratora i mu się upiecze... policjant powiedział, że musiałby kogoś zabić aby odpowiadał jak osoba dorosła....

A od kiedy to policjant stanowi prawo w naszym kraju? O przydziale kuratora i ewentualnej karze decyduje sąd, a nie protokolant z komisariatu.

Czytając ten temat zastanawiam się, czy nie dałoby się jakoś rozwiązać bezpieczeństwa zawieranych transakcji?

Nie dałoby się zrobić np. tak, że PiO gwarantuje bezpieczeństwo transakcji pomiędzy userami? Działałoby to mniej więcej tak:

- userzy omawiają szczegóły

- kupujący dokonuje wpłaty na konto PiO

- sprzedający po dostaniu informacji, że kaska wpłyneła wywiązuje się ze swojej części umowy

- kupujący po otrzymaniu towaru/usługi potwierdza, że wszystko ok

- PiO przekazuje kaskę sprzedającemu

Co myślicie o takim pomyśle? Moim zdaniem brak zaufania to podstawowa bariera internetowego handlu. Na allegro mają cały zespół od tego, a co z nami?

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności