Skocz do zawartości

Co mogę zrobić z oszustwem?

Maciej

Rekomendowane odpowiedzi

Kto stwierdził, że masz coś z głową? Policja? I skierowali Cię do psychiatry? Już byłeś? A ile skarg na Ciebie poszło?

Robię barcampy: Aula Polska i RadomIT i kilka innych.

Czy wiesz, że największe prowizje w branży turystycznej i masę narzędzi daje Odpoczne.pl (bez ref'a)?

• Odpowiedzi 512
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Stwierdzono że mam coś z głową i skierowano do psychiatry.

I dopiero później przesłuchają.

Tego nie trzeba potwierdzać, masz. Ale to niczego nie usprawiedliwia a napewno oszustw.

Bogusław Senator, firma Poczta Kwiatowa INC.

Ile skarg - z tego co tutaj niby w tym temacie jest to z 5%.

- Policja, jeszcze nie byłem - hm.

Zaraz muszę spadać.

@bogdansenator - pomyśl logicznie.

A ci co zgłosili - poczekają z dobry rok.

Ps. - jak tam komuś jeszcze coś wiszę to na PW - zapraszam, jakoś jutro dostęp będe miał. (tylko wykluczam rozbrata - chętnie poczekam sobie na niego.)

jakby ktoś chciał sobie dredy zrobić to warto u niego : www.dredy.pl - zastanawiam się czy nie zagościć by "zrobić sobie dredy"

@bogdansenator - pomyśl logicznie.

Logicznie to należy ci sie wp*****l.

A ci co zgłosili - poczekają z dobry rok

O tyle się może opóznić.

Bogusław Senator, firma Poczta Kwiatowa INC.

Niech czekają 3 lata, a później do więzienie lamusie... Gdybyś mnie oszukał na sumy jak tutaj opisane tj. 3000 to byś raczej miał problemy nie tylko z głową... jesteś *** nie umiesz zarabiać tylko kradniesz... jak prostytutka za kasę sie oddaje tak ty też się oddajesz za kasę... ciekawe czy możesz spojrzeć sobie w twarz ... jesteś złodziejem! nic się nie różnisz od osób, które okradają staruszki... dziś jesteś złodziejem,a jutro co gwałcicielem? ... Już śpiewałeś piosenki o śmierci i ze nie powinieneś kraść - widać kiedyś miałeś sumienie... teraz masz *** a nie sumienie... jakbyś miał odrobinę godności to byś przeprosił wszystkich i zbierał puszki ze śmietników po nocy aby oddać kase...:/

Aha jak wyjdzie, że masz coś z głową to masz przekichane do końca życia :)... z żółtymi papierami będą się o Ciebie wszyscy bili...

Robię barcampy: Aula Polska i RadomIT i kilka innych.

Czy wiesz, że największe prowizje w branży turystycznej i masę narzędzi daje Odpoczne.pl (bez ref'a)?

Witamy w gronie żywych ;)

Apeluje do osób, które zostały oszukane żeby poszły na policje. Co z tego że trochę poczekacie, satysfakcja, że udało się coś z tym zrobić jest cenniejsza. Poza tym sąd uwzględni również straty moralne, inflacje itp. także kasa powinna być większa. Po to płacimy podatki żeby korzystać z pomocy wymiaru sprawiedliwości, od tego co zrobicie w tej sprawie zależy czy ten chłopak będzie dalej oszukiwał i czy pojawią się jego naśladowcy. Jak widać specjalnie inteligentnym człowiekiem nie trzeba być, żeby oszukać tyle ludzi, więc może to robić każdy dzieciak z neostradą, który zobaczy, że może to robić bezkarnie.

jakby ktoś chciał sobie dredy zrobić to warto u niego : www.dredy.pl - zastanawiam się czy nie zagościć by "zrobić sobie dredy"

Wymiękłem ;)

Dzieciaku, a nie boisz sie, ze ktos sprzeda swój dług jakims ludziom, ktorzy nie pierd** sie w tancu i łamią np. rece/nogi? Takiemu kolesiowi sie oplaca, bo jedna, dwie wizyty i 1.000 ma do przodu.

Dziwie sie, ze nikt jeszcze tam do Ciebie nie pojechal... Dziwią mnie poczynania policji, bo Ty dalej oszukujesz. Osoby pokrzywdzone powinny zlozyc zazalenie na dzialanie miejscowej policji. Powinni wobec Ciebie zastosowac jakies srodki zapobiegawcze, najlepiej do psychiatryka w kaftan. No i morde by sie przydalo Ci obic...

P.S. niedlugo media sie Toba zainteresuja, bo walisz bez kitu na masową skale, wiem, ze jeden dziennik narazie weryfikuje informacje z kilku for internetowych, pewnie i Ciebie odwiedza, aby zobaczy co z CIebie za debil.

• 4 tygodnie później...
  • 3 tygodnie później...

Witam zaczołem czytac ten temat i oczom nie wierze, ale do rzeczy dzisaj tj 19 grudnia 2007 zostałem wezwany na policje w celu przesłuchania, sprawa rzekomo dotyczyła allegro. Poszedłem na komende pewny siebie ciekaw coz odemnie moga chciec, jakież było moje zdziwienie gdzy Pan policjant przedstawil mi sprawę, otóż 10.08.2007 rzekomo sprzedałem na allegro teelefn i pieniadze powendrowały na moje konto skad rzekomo mialy zostac przesłane dalej, nic mi o tym nie bylo wiadomo jasnym jest zejsli milabymjakis tajemniczy wpłayw na konto to bym o tym wiedział ale jakiez bylo moje zdziwinie kiedy sledczy podal mi moj numer konta ktoy okazal sie po werysikacji zgodny z moim do tego dane z dowodu osobistego takze sie zgadzaly. Komisarz pytal czy 10 sierpnia bylem online z racji jaka mam prace to oczywiste ze bylem poniweaz na codzien zajmuje sie tworzeniem stron internetowych i w tym momencie mnie olsnilo otóż ....

otoz dokladnie tego dnia i dzien wczsniej napisal do mnie na gg niejaki tajemniczy czlowiek ktory przedstawil sie jako administator myDir.pl myDir.eu chcial dwa banery dla swoich stron ok, nie ma problemu bannery wykonalem na drugi dzien byly gotowe, rankiem 10.08.2007 napisal mi ze przelew dzisaj przyjdzie z konta kolegi ktory jest mu winien kase, dodal takze iz przysle wiecej niz kwota na ktora opiewało zlecenie kwota zlecenia to 140zł, natomiast przyszlo do mnie 280zł reszt asy kazal sobie odeslac na wskazany numer konta koniecznie w placowce banku nie przelewem, ja jednak z braku czasu nie dokonalem tego i nasteonego dnia kiedy sie zglosil kazal przelac juz tylko 60zł na podany numer konta. Ja przelalem i czekalem dalej co z reszta jednak on zniknal i nigdy sie juz nie pojawil, pomyslalemz e dziwny koles a teraz wytlumaczenie co zalszło.

Otoz wspominany wielokrotnie w tym temacie Pan hoduń w tym samym momencie co uzgadnial ze ma cene wykonania bannerow, finalizowal na fikcyjnym zapewne kocnie na allegro aukcje telefonu Nokia 6020, czlowiekowi ktory wygrał aukcje kazał przelac kwote za telefon 280zł na moje konto natomiast mi powiedzial ze kolega bedacy mu winny kase przeleje mi pieniadze, no i przelal jednak byl przekonany ze placi za telefon, a tymczasem placicl hoduniowi za bannery ktore dla niego zrobiłem, a telefonu nigdy nie otrzymał. Za to teraz ja musze włuczyc sie po komisariatach i skladac wyjasnienia za przestepstwa ktorych nie popełniłem, to jest juz przegiecie i sadze ze trzeba cos z tym zrobic !! :D

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności