Skocz do zawartości

Ktos mi zalozyl alias

Carnagge

Rekomendowane odpowiedzi

Chodzi mi glownie o to czy moze byc tak, ze G. potraktuje moja strone jako duplicate i zostawi tylko ten alias, moja domena zlapie filtr.

Raczej alias wyleci.

Ja kiedyś pozycjonowałem na początku alias :) potem zacząłem pozycjonować domenę, a alias po pewnym czasie wyleciał mimo, ze miał wiele linków i nawet jak go nie było w indeksie to miał najpierw PR2 potem PR3, a teraz sprawdziłem i jest z powrotem w indeksie i ma PR4:):)

• 3 tygodnie później...
<script type="text/javascript">
setTimeout("if(self!=top) top.location.href=self.location.href", 100);
</script>

Dzieki to dziala :D Dopiero teraz moglem sprawdzic ta metode, bo wczesniej wyjezdzalem na wakacje ;)

Mam jednak pytanko. Nie mam dostepu do htaccess.

Zrobilem tak jak wyzej z lekka modyfikacja:

<script type="text/javascript">
if(self!=top) top.location.href=self.location.href;
</script>

Wszystko dziala tylko, ze przekierowanie z aliasu nastepuje na domene hostingu (ta ktora dostalem gratis do hostingu), a nie na moja zaparkowana domene. Da sie tak zrobic, zeby przerzucalo na moja wlasciwa domene?

kodeks-logo-baner-pio.jpg

Blog z informacjami o prawnych aspektach związanych z funkcjonowaniem internetu, w tym problematyka dotycząca SEM i SEO. organisciak.pl

Napisz, do właściciela, a w czym Ci przeszkadza alias jak jest na twoją domenę ?

Ja mam podobny problem i napisałem do właściciela, lecz reakcji zero niestety.

Mnie taki alias przeszkadza, gdyż nie lubię jak ktoś wyświetla reklamy przy contencie z mojej strony - użytkownicy nie muszą mieć świadomości, że te reklamy nie są związane z moją stroną, więc ich sąsiedztwo jest wizerunkowo niekorzystne.

Pozwolę wtrącić sobie trzy grosze. Otóż kilka miesięcy temu przypadkiem podczas sprawdzania wyników w G natrafiłem na kopię strony pod innym adresem - nie było aliasu, tylko normalna domena "udającą" moją (moja i "fałszywa" domena były zarejestrowane w nazwie.pl i po prostu miały tak samo skonfigurowane przekierowania na serwer, dlatego właśnie w G znajdowałem swoją zawartość na nieswojej domenie).

Już myślałem że to jakaś akcja dywersyjna jest ale po liście do admina nazwy okazało się że coś skopało się u nich w bazie po wyrejestrowywaniu tamtej domeny i następnego dnia było już po kłopocie ;) Napisałem list do Googla żeby wyindeksowali tamtą podstronę, ale nic chyba nie zrobili z tym, na szczęście ze względu na notoryczne 404 powoli stronki same wypadają :)

No i mialem racje - konkurencja zalozyla ten alias, bo juz w title wprowadzila dane swojej stronki i pewno zaraz zrobi przekierowanie...

kodeks-logo-baner-pio.jpg

Blog z informacjami o prawnych aspektach związanych z funkcjonowaniem internetu, w tym problematyka dotycząca SEM i SEO. organisciak.pl

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności