Skocz do zawartości

sila linkow ze zbanowanej domeny

Jacek_S

Rekomendowane odpowiedzi

Mam dobrze wypozycjonowana domene,

niedawno dostalem bana od google na te domene i nie wyswietla sie nic gdy wpisze site:domena

1.Czy linki ze zbanowanej domeny maja jakas sile i moge je uzyc do pozycjonowania innych stron?

2.Gdy przeniose serwis ze zbanowanej domeny na inna domene, a na zbanowanej zrobie przekierowanie 301, to czy na nowej domenie odzyskam te same pozycje na google, ktore mialem kiedys na pierwotnej domenie?

no jak jest zbanowana, to jaką wartość mogą miec linki z takiej domeny?

jak zrobisz 301 na zbanowanej, to jak google wejdzie na taką domenę skoro ma info: "tą domenę olewamy"

- Reklama -

Podatki we Wrocławiu: biuro podatkowe wrocław

Miejscówa do parkowania przy Okęciu: parking okęcie

to że odwiedza, nie oznacza, że cos z tym robi, gdyby mozna było uciec od bana przez 301 i zabrać ze sobą dorobek z przed zbanowania, to jaki był by sens banowania domeny? może algorytm to nierozumny twór, ale pisał go ktoś kto nie jest aż taki niemądry :)

edit:

gdzieś czytałem wątek właśnie z podobnym problemem... nie pamiętam tylko gdzie on był :]

znalazłem https://www.forum.optymalizacja.com/index.php?s...amp;hl=ban*+301

co prawda tam pytanie było inne, czy można przenieść ban... jeżeli nie można przenieśc bana, to czemu można przenieść resztę?...

- Reklama -

Podatki we Wrocławiu: biuro podatkowe wrocław

Miejscówa do parkowania przy Okęciu: parking okęcie

Mam dobrze wypozycjonowana domene,

znaczy chyba MIAŁEŚ.....

niedawno dostalem bana od google na te domene i nie wyswietla sie nic gdy wpisze site:domena

a podzielisz się informacjami za co ?

M

Pozycjonowanie lokalne, Wymiana linków tematycznych, Tematyczne artykuły sponsorowane.  >>>>> Informacje na stronie :  Tani hosting

a podzielisz się informacjami za co ?

mialem jedna domene i ok 10 subdomen. Na wszystkich subdomenach i domenie umieściłem menu do pozostałych subdomen, przez co sie wzajmenie linkowały. Dodam jeszcze że wszystkie subdomeny miały po kilkanadziesiąt podstron i na kazdej podstronie to menu sie również znajdowało. Czyli ban za wzajemne linkowanie ok 10 subdomen i domeny.

Czyli ban za wzajemne linkowanie ok 10 subdomen i domeny.

A to jest zabronione ?

Niedrogie wpisy w płatnych, zadbanych, długowiecznych katalogach (hurtem taniej - pisać na PW):

I dostałeś maila od Google, że za linki Cię banują?

Nie dostałem żadnego maila, po prostu od 9 dni nie ma domeny i subdomen w wynikach. Wszystko wyleciało w jednej chwili. Moje podejrzenie to ban z powodu wzajemnego linkowania. Być może przyczyną bana może być to, że miałem takie specyficzne linkowanie wewnętrzne podstron: na każdej podstronie miałem menu do wszystkich podstron serwisu -"samochód-audi", "samochód-ford", "samochoód-bmw" a cały serwis pozycjonowałem na słowo "samochód". Podobne menu było na pozostałych subdomenach tylko na inny temat.

Miałem też wzajemne linkowanie do innych domen ale z nimi nic złego sie nie stało, wyleciała tylko jedna domena z subdomenami.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności