Skocz do zawartości

Google Adsense czy ARBOmedia

Piotrus_

Rekomendowane odpowiedzi

• 7 miesięcy temu...
  • Odpowiedzi 44
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi
  • 1 miesiąc temu...

Temat dość stary, ale jeśli chodzi o zarobki w arbomedii to przy oglądalności około 5000-6000 uu dziennie (średnio 50k - 70k odsłon) przez cały miesiąc strona zarobiła 2000 zl, a po odliczeniu wszelkich rabatów, zniżek, prowizji i kto wie czego jeszcze zostaje 350 zl. Czy to standardowe zarobki, czy zaniżam średnią? :)

W takim wypadku czy przy stronie z 2,5 - 3 k uu i 15 - 20 k wyświetleń, gdzie zarobki siegają 6-10 $ z adsense na dobe korzystne jest przejście na abro?

Sprawdź i koniecznie nam napisz!

Albo policz sobie biorąc przykład z danych przedpiścy. Z nich wynika, że jest to niekorzystne.

wg mnie nawet obecne "biedne polskie" AdSense + TD są dużo lepsze i bardziej opłacalne dla stron poniżej 10k uu dziennie niż najlepsze agencje, które jak wiadomo kantują, rabatują i z realnych zysków wychodzi 20% :)

w AS nawet jak masz mało, to i tak więcej niz z agencji.... no chyba że ma się już poważną stronę z 10 mln odsłon miesięcznie albo więcej, to agencje wtedy bardziej "szanują", ale i tak zyski są pewnie podobne do AS+TD (patrz. nasza-klasa.pl, która wciąż preferuje mimo ofert agencji używanie AdSense, albo fotka.pl która regularnie na każdej stronie korzysta z linków AdSense)

Myśl i bogać się

Strony z mała oglądalnościa MUSZĄ postawic na treśc wyrobić sobie marke i "zaufanie" . Jesli strona bedzie mocna w swojej dziedzinie powinna zaczac sprzedawać produkty o ktorych pisze. Jesli jest o komputerach

i jest mocna merytorycznie niech zapisze sie do programu partnerskiego i po artykule o nowej karcie umiesci LINK z opcja nabycia takiej karty czy cokolwiek. Z tego beda wieksze pieniadze.

Moja strona w stopce w pierwszym miesiacu zabrobila ponad 200zł bo byl link baner do portalu wystawacy produktu gdzie jest mozliwosc nabycia lokaty strukturyzowanej ktora zostala opisana w artykule prowizja 0,65% wartosci.

Przyklad (produkt juz nie aktywny wiec zadna reklama a pogladowo)

https://www.inwestowanie.org.pl/wp/?p=45

Oczywiscie jest pewna pulapka czyli sprzedawanie rzeczy definitywnie zlych co z czasem wplywnie na

renome i po biznesie. Wiec tutaj przez pazernoscia trzeba sie opanowac i reklamowac naprawde dobre rzeczy.

Ale i tak w pewnym momencie trzeba zrobić krok dalej i zamiast reklamować produkty przez PP, sprzedawać je własnoręcznie. :)

Oczywiscie, gdy suma przychodow osiagnie jakis sensowny prog czas na "własny biznes" W końcu jesli przez twoj link ktos kupuje

np ksiazke "Jak byc pieknym mlodym i bogatym czyli zarabianie na tworzeniu iluzji"

to po co cieszyc sie z 5% z programu partnerskiego za ksiazke, jak wydawca daje 30% upustu od ceny detalicznej.

No ale to chyba niz nowego.

Przy okazji do zobaczenia na SUPP bo chyba nawet sie wybiore na ten "event" heheh :)

a wiecie co ja wam powiem jesli chodzi o agencje gdybym wykorzystał pełen potencjał serwisu, i nie byłoby rabatów żadnych filtórw i nie musiałbym się dzielić z nikim to wychodzi mi pensja co miesiąć 64.000,00 zł i wcale nie pomyliłem ilości zer - tak własnie to wynika z informacji ktróre zamieszczają agencje na swoich stronach - a wiecie ile mam ?

najlepszy miesiac to było coś około 2 koła, a wiece dlaczego:

1 - Reklamy wyswietlane w serwisie = 10-30 zł/1000 wyswietlen a nie 60-80 zł - reklamy głownie leca w obrebie wszystkich zrzeszonych stron RON a nie dedykowane (dedykowanej jeszcze nigdy nie mialem - rok czasu)

2- Filtry - Cappping - czyli jeden user przewaznie reklame zobaczy 1-3 razy

3 - Ograniczenia - wykorzystywany potencja w nalepszych serwisach to 60 %, 40 % odslon stron bez reklam

4 - Nowosc - filtr behawioralny

5 - Rabat Klienta - non stop 60-70 % (nie było mniej)

6 - i na koniec dla mnie z tego co zostalo 60 %

7 - i koniec konca podatek

Wiec mój wniosek chcesz kase muszisz mieć strone z 1.000.000 uniq miesiecznie, ja mam 400.000 i to jest porazka...

Wniosek numer 2 jak dobrze bedzie nigdy nie będzie dobrze ... :)

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności