Skocz do zawartości

Google Adsense czy ARBOmedia

Piotrus_

Rekomendowane odpowiedzi

idmnet, obecnie 500 /1000 mc z tendencja lekkich wzrostów,

dodatkowo jakieś pol albo wiecej roku temu dla porownania google adsense 700 zl / teraz 300 zł

Więć 3 wniosek, lepiej zacząć myśleć o czymś swoim ...

• Odpowiedzi 44
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi
a wiecie co ja wam powiem jesli chodzi o agencje gdybym wykorzystał pełen potencjał serwisu, i nie byłoby rabatów żadnych filtórw i nie musiałbym się dzielić z nikim to wychodzi mi pensja co miesiąć 64.000,00 zł i wcale nie pomyliłem ilości zer - tak własnie to wynika z informacji ktróre zamieszczają agencje na swoich stronach - a wiecie ile mam ?

najlepszy miesiac to było coś około 2 koła, a wiece dlaczego:

1 - Reklamy wyswietlane w serwisie = 10-30 zł/1000 wyswietlen a nie 60-80 zł - reklamy głownie leca w obrebie wszystkich zrzeszonych stron RON a nie dedykowane (dedykowanej jeszcze nigdy nie mialem - rok czasu)

2- Filtry - Cappping - czyli jeden user przewaznie reklame zobaczy 1-3 razy

3 - Ograniczenia - wykorzystywany potencja w nalepszych serwisach to 60 %, 40 % odslon stron bez reklam

4 - Nowosc - filtr behawioralny

5 - Rabat Klienta - non stop 60-70 % (nie było mniej)

6 - i na koniec dla mnie z tego co zostalo 60 %

7 - i koniec konca podatek

Wiec mój wniosek chcesz kase muszisz mieć strone z 1.000.000 uniq miesiecznie, ja mam 400.000 i to jest porazka...

Wniosek numer 2 jak dobrze bedzie nigdy nie będzie dobrze ... :)

A napisz jakieś strony to dotyczy.

Polskie Szlaki.pl - społecznościowy portal wycieczek po Polsce

Przeszedłem z Adsense do ARBOmedia i narazie żałuję :/ Co prawda wyświetlam reklamy od 2kwietnia, ale raport za kwiecień inaczej sobie wyobrażałem :/ Zmusiły mnie do tego coraz niższe zarobki z Adsense (od początku tego roku do marca spadały stopniowo o 10-20% miesięcznie). Mimo wszystko, w najgorszym 'stadium' zarobków z AS zarabiałem 3x wiecej niz z ARBO.

To co piszą 60zł/1000 odsłon to cena, jeśli ktoś będzie chciał się zareklamować konkretnie tylko na Twojej stronie. Ja takiej nie miałem. Nastepnie można też zarobić około 15zł/1000odsłon za wyświetlanie reklam z kategorii (tematyki) do której należy strona. Np. mam stronę o webmasterstwie to należę do ARBOtechnologia. Wyświetlają się wtedy reklamy np. HP.

Jednak jakieś 80-90% reklam to reklamy zasięgowe, które płatne są 1zł/1000odsłon. Odlicz jeszcze od tego rabaty, podatek...

No tak ale w umowie można zastrzec możliwość wyświetlania własnych reklam AS i czerpac zyski z obu programów.

Kwestia negocjacji. Różne osoby różne opinie. A dodatkowe np. 50 zł dziennie za wyświetlnie adsów po złotówce to zawsze cos.

idmnet, obecnie 500 /1000 mc z tendencja lekkich wzrostów,

dodatkowo jakieś pol albo wiecej roku temu dla porownania google adsense 700 zl / teraz 300 zł

Więć 3 wniosek, lepiej zacząć myśleć o czymś swoim ...

Zgadzam sie w 100% :soczek: dodam tylko ze jesli masz strone lubiana i moderowana to zawsze bedziesz mial reklamodawcow

a co za tym idzie zainwestuj w scrypt do reklam roznego rodzaju taki jak maja zlodziejskie ardomedie itp. z wawy firmy szulerskie :(

panelik dla klientow logowanie itp. bedzie tak czesto ze nie bedziesz mial juz miejsca wstawic wiecej reklam

poza tym proponuje poczytac o e-biznesie na temat pozyskiwania relamodawcow jest kupe tego...

Dodam jeszcze ze ja z odslon wychodze 3 krotnie lepiej niz z agencji reklamowej typu ARBOmedia

a co do boxow od 7 miesiecy 2razy wiecej w boxach adc. swoich niz w google :) strona powyzej 27,30K uniqle.

a co w tym jest naj ? ze jestem Panem swojego biznesu i np. dostosowuje sobie reklamy sam bez regulaminu agecnji osranej

stron jest przyjazna uzytkownikowi ,a nie te olbrzymy rozwijane za ktore powinnismy brac kokosy a nei marne grosze :(

czasmi potrafia wyporowadzic z rownowagi :(

i do tego strona lekka ( ograniczona ilosc banerow w odpowiednich formatach itp. ) same plusy ale samo do Ciebie nie przyjdzie :)

Decyzja nalezy do WAS czy dawac sie okradac i charowac na jakiegos cwaniaka co udaje wielkiego biznesmena czy byc szefem swojego biznesu pisze tu o agencjach bo google jeszcze nie robi takich walkow / i ma przyjazne reklamy dla uzytkownikow serwery szybkie ,ktore przyspeiszaj ladowanie reklam ,ale sam fakt ze dzieki google mam tez duza ogladalnosc to daje googlowi zarobic i czasami wkladam jego reklamy bo jak by nie googiel to moglbym pomazyc o tym co dzisiaj mam i taka jest prawda co nei znaczy ze mam sie ofiarowac tej firmie :) pozdrawiam.

• 1 miesiąc temu...

Kontynuując temat zarobków w Arbomedii to muszę przyznać, że ostatnio jest znaczna poprawa. Przy zbliżonych statach (a nawet nieco gorszych) zarobki skoczyły ponad dwukrotnie w stosunku do marca/kwietnia. Nie wiem czy to kwestia stażu w systemie, ale po kilku miesiącach pobytu w Arbomedii moje zarobki przewyższyły te z Adsense. Dlatego jeśli macie dużo odsłon na stronie i wyjątkowo słabe reklamy GA to polecam podpiąć się pod Arbo. To tak w ramach ciekawostki :)

Jeśli ma się jakąś konkretną, opłacalną tematykę, na którą nie ściągnie się bardzo dużej ilości osób to zdecydowanie bardziej opłaca się adsense, a jeśli masz strone ze smiesznymi filmikiami, wierszykami, opisami etc to opłaca sie agencja bo dostaniesz kase za odsłony, a w adsense w tej tematyce uzyskasz kolo centa za klik

• 4 tygodnie później...

Byłem przez jakiś czas związany z jedną z największych agencji, nie ARBO, ale nie podam nazwy.

Wcześniej używałem adsense, ale stwierdziłem, że co tam, "jest ryzyko jest przyjemność", spróbować nie zaszkodzi... :P

W cennikach mieli stawki podobne jak arbo, 50-100zł netto za 1000 wyświetleń w zależności od formy reklamy.

A ja już przeglądałem już Mercedesy klasy S w salonie :)

Otóz cennik ten odnosi się tylko do przypadku, jeśli przychodzi do nich klient i zamawia reklamę tylko na naszej stronie

(co się nigdy nie zdarzyło...)

Normalne stawki jakie uzyskiwałem z kampanii puszczanych na wielu witrynach były na poziomie średnim 2zł za 1000 publikacji.

Czasem trafiały się "perełki" (banki, motoryzacja) ze stawkami ok. 10zł za 1000 publikacji.

W okresie chyba 2 letniej współpracy były z 2-3 dobre miesiące (zysk powyżej 1000zł netto), a liczba odsłon była duża.

Pominę fakt, że większość reklam była ordynarnymi latającymi banerami,

które znają ci co nie używają adblocka i które u większości ludzi prowadzą do szewskiej pasji...

No i zrezygnowałem, wróciłem do adsense, nawet przy niskim kursie dolara zarobki są porównywalne, ale:

1) nic mi nie fruwa po całym ekranie

2) adsense mogę wyłączyć w każdym momencie i wstawić np. baner pozyskany we własnym zakresie (co notabene się najbardziej opłaca!)

PS.

Przykładem tego jak agencje "traktują" witryny partnerskie, jest fakt, że serwis napisy.info

(132 miejsce wg alexy na polskę) podziękował jednej z agencji za współpracę i o ile mi wiadomo sam

pozyskuje reklamodawców.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności