Skocz do zawartości

Google wyniki

Daniel Kędzierski

Rekomendowane odpowiedzi

Dokładnie coś się dzieje - właśnie wczoraj webd zablokował mi konto tłumacząc się obciążeniem serwera wywołanym przez boty.

Faktycznie staty było szokujące :)

Więc całkiem możliwe że kochane G: wypuściło dodatkowe pajęczaki by za bardzo nie oddalać się od giganta jakim jest Yahoo.

Czyżby wielkie zmiany w indexie ? Albo kolejny nie wypał z update.

Największą głupotą jest uczenie się tego, co potem trzeba zapomnieć [...]
- Miarą mówcy nie jest ten kto mówi, lecz ten co słucha [...] / Platon (ok. 437 - 347 p.n.e.)

Drogi wszechświecie, przestań no lecieć w kulki!

No tak - przyspiesza - teraz wyniki są widoczne po kilkunastu godzinach + dla G:.

Największą głupotą jest uczenie się tego, co potem trzeba zapomnieć [...]
- Miarą mówcy nie jest ten kto mówi, lecz ten co słucha [...] / Platon (ok. 437 - 347 p.n.e.)

Drogi wszechświecie, przestań no lecieć w kulki!

Panel webmastera -> Szybkość indeksacji -> wolniej

Właśnie mam pytanie, w tej chwili mam szybkość standardową. Google mi tam napisały że moge przyspieszyć. Czy Szyka indeksacja jest pozytywna? Mi na transferze nie zależy bo mam go duuuuuzo. Zmienić to czy nie? Jakie za jakie przecie.

Druga sprawa.

Coś mi śmierdzi bo nie dość że pare dni temu spadłem o 30 pozycji to teraz widze że zmniejsza mi sie ilość linków z katalogów. Dodaje około 5 dziennie (3 są online dodawane) a w wynikach mam z dnia na dzień o 1 mniej.

Co się dzieje - przecież jeżeli mam filtr to on nie wpływa na ilość zaindeksowanych stron w katalogach.

Wejdź i dodaj artykuł -> all.warszawa.pl

Pozdrawiam

rating

z tego co wiem, byl okres ze mialo znacznie mniej i to jeszcze rok temu.

Teraz yahoo troche okroil, ale zaraz jak wprowadzili site explorer - czyli indeksowanie ktore nie koniecznie wiazalo sie z wynikami wyszukiwania - (google zrobilo SI) to yahoo mocno przebijał ilością dokumentów google.

Teraz oczywiscie moze byc inaczej, bo google takze wprowadzilo SI a konkretnie komende site: zastosowalo do tego do czego sluzyc miala pierwotnie.

Co do tematu: nie chodzilo mi dokładnie o to że googlebot szaleje tylko o zmiane sposobu prezentowania wyników.

To że szaleje to tak, od tygodnia nawet mocno tylko ilosc wizyt w jeszcze mniejszym stopniu przedklada sie na wielkosc indeksu.

Mam dosc dziwne skoki dla nowych domen - wizyty 10 K, site: 60, wizyt 3 K i site 3 K. - zeby nie bylo iz wartosc serwisow jest rozna to ich wartosc jest taka sama czyli zerowa.

Choć znajac zycie, google wypluje site z tych wizyt 10 K za jakis tydzien.

Ogolnie fajnie to wyglada z tym podawaniem godzin.

Co do 10 razy, byc moze tak jest, choc ja sadze ze tego nie wie nikt - nawet samo google.

pamietam jak google ze strony glownej wylaczylo informacje o ilosci przeszukiwanych dokumentow wlasnie po tym jak Yahoo oglosil i pokazal iz jego indeks jest wiekszy. Wtedy wlasnie google postanowilo wywalic informacje ze strony glownej o wielkosci swojego indeksu. A planowali nawet wywalac ilosc podawanych wynikow.

LEcz jednak skoro 10 razy wiekszy to skad to ?

Google zapytanie WWW - 14,160,000,000

https://www.google.pl/search?hl=pl&rlz=...=Szukaj&lr=

Yahoo zapytanie WWW - 14,000,000,000

tutaj google jakby 00 160 baniek do przodu.

Lecz np zapytanie SEX

Yahoo 544,000,000 Google 479,000,000 -

Zapytanie A

Yahoo - 10,100,000,000 --- Google ma 16,880,000,000

Wiec jak widac te indeksy są bardzo zblizone choć kiedys yahoo mocno bił google.

MRTN skad masz informacje co do indeksu google - tzn 10 razy wiekszy. Mi sie wydaje ze google ma te swoje ambicje wziete z gogole stad kroki ktore podejmowali wzgledem wlasnie usuniecia info o wielkosci indeksu czego nie ukrywali.

Oczywiscie MRTN mozesz miec racje ale sądze że w kwestii indeksu polskiego, choc nie jestem przekonany bo jest masa witryn slabiej zaindeksowanych w Yahoo a jest masa witryn o znaczniem wiekszym SITE - choc to wyniki z uslugi jaka jest Site Explorer w Yahoo.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności