Skocz do zawartości

Adder

sz3lo

Rekomendowane odpowiedzi

Witam

Ostatnio zastanawiałem się nad zakupem addera, * który to pozwoliłby mi na linkowanie np. wpisów w preclach czy stron zaplecza.

Jakoś nigdy nie miałem specjalnego przekonania do katalogów, a ręczne katalogowanie zajmuje stanowczo za dużo czasu.

No i właśnie. Tu moje pytanie - czy to jest jeszcze efektywne? Zdaje sobie sprawę że te 100 tyś linków można włożyć między bajki, a realnie i tak będzie dobrze jak się wyciśnie z tej liczby choć 10%.

Innymi słowy czy warto płacić te 300zł czy już nie zawracać sobie tym głowy?

* No właśnie, przy okazji:

https://allegro.pl/show_user_auctions.php?uid=1929808

Którą wersję? Czym one się różnią - skąd takie rozbieżności w cenach?

Za odpowiedzi 'kup sobie i sprawdź' z góry podziękuję.

zrób to jeszcze raz pożegnasz się z forum...

Jesli chcesz linkowac bardzo duza ilosc wpisow z precli to mysle ze jest to dobre rozwiazanie nawet jak doda wpisy do tylko 5%katalogow, poniewaz oszczedzasz mase czasu na tym, a link to zawsze link. Ja tak robie i nie powiem nie narzekam :crazy:

Idealnie wg. mnie nadaje sie rowniez na poczatek do indeksacji nowych stron.

Adder4 ma duzo wieksza baze katalogow i poprawiona skutecznosc(choc i tak jest mala, ale oszczedza sie czas na indeksowanie smieci), ciekawsze statystyki i czytanie tokenow(ale slobo mu to idzie)

Zwiedzaj multimedialnie TRÓJMIASTO z AUDIO PRZEWODNIKIEM - bądź indywidualny.

certyfikat energetyczny świadectwo energetyczne charakterystyka energetyczna

Tradycjonalne jak i modernistyczne DONICE doskonale się nadają do urozmaicenia mieszkania, miejsca pracy jak i ogrodowych zaciszy domu.

Nie opłaca się, qlweby sie nadają już tylko do indeksowania wpisów z precli, jeśli chcesz fajne narzędzie do katalogowania zajrzyj tu - https://www.sprytnekatalogowanie.com/

Oplaca sie juz przy katalogowaniu 30wpisow z precli, bo 1pkt w adderze kosztuje przeciez 10pln :/, no chyba ze jakis znajomy ma adderka :crazy:

Tradycjonalne jak i modernistyczne DONICE doskonale się nadają do urozmaicenia mieszkania, miejsca pracy jak i ogrodowych zaciszy domu.

Nie opłaca się, qlweby sie nadają już tylko do indeksowania wpisów z precli, jeśli chcesz fajne narzędzie do katalogowania zajrzyj tu - https://www.sprytnekatalogowanie.com/

Ściągnąłem demo, no i przyznam że całkiem fajne to. To nie program typu dodaj i zapomnij, ale skraca wyraźnie czas dodawania.

Jesli chcesz linkowac bardzo duza ilosc wpisow z precli to mysle ze jest to dobre rozwiazanie nawet jak doda wpisy do tylko 5%katalogow, poniewaz oszczedzasz mase czasu na tym, a link to zawsze link. Ja tak robie i nie powiem nie narzekam ;)

Idealnie wg. mnie nadaje sie rowniez na poczatek do indeksacji nowych stron.

Adder4 ma duzo wieksza baze katalogow i poprawiona skutecznosc(choc i tak jest mala, ale oszczedza sie czas na indeksowanie smieci), ciekawsze statystyki i czytanie tokenow(ale slobo mu to idzie)

Oplaca sie juz przy katalogowaniu 30wpisow z precli, bo 1pkt w adderze kosztuje przeciez 10pln :/, no chyba ze jakis znajomy ma adderka ;)

No zależy, stron napewno tym nie będę linkował, ale z precli i zaplecza to nawet dzisiaj by się zebrało więcej niż 30.

Sprytne katalogowanie jest całkiem fajne i przyśpiesza katalogowanie, tylko nie wiem czy na dłuższą nie opłaca się kupić addera dla oszczędności czasu.

zrób to jeszcze raz pożegnasz się z forum...

No zależy, stron napewno tym nie będę linkował, ale z precli i zaplecza to nawet dzisiaj by się zebrało więcej niż 30.

Sprytne katalogowanie jest całkiem fajne i przyśpiesza katalogowanie, tylko nie wiem czy na dłuższą nie opłaca się kupić addera dla oszczędności czasu.

do precli i smieci moze byc i adder a to sprytne katalogowanie raczej na twoim miejscu uzywalbym do wartosciowszych stron

to juz jakbym mial stawiac Addera ktory mi bedzie obciazal serwer i zjadal ludzia transfer to do indeksowania wolałbym użyc systemow wymiany, skuteczniejsze, szybsza indeksacja i nie musisz stawiac nic.

A Addera raczej do optymalnych bym nie zaliczyl jezeli chcesz postawic na wirtualce i sporo dodawac - skoro sie decyzujesz na zakup. Bo jezeli chcesz detalicznie dodawac to nie oplaca sie kupowac, jak sporo to odrazu kup z adderem dedyka z mozliwoscia zmian IP ktore ci w koncu ludzie przyblokuja jak sporo dodajesz.

Tak wiec na chwile obecna odrazam i polecam zastosowanie systemu wymiany do indeksowania wpisow czy indeksowania stron.

Bełdzio jak masz swieza strone to dodajesz ją do dobrych katalogów 4 a nie 4000 tys watpliwej jakości :).

Jak masz swieza i jedna strone ! to nie kupujesz addera bo po co ci adder dla 1 domeny :)

No zastanow sie Beldzio czy Adder kierowany jest do osob posiadajacych 1 domene :)? to chyba mija sie z celem.

Bo jak ktos ma 1 domene tak jak piszesz i nie moze tego podpiac to kupuje sobie dodawanie za 10-20 zl w adderze i pozniej juz nie musi tego robic.

No i idac dalej jak ktos ma kupic addera i ma 1 domene to lepiej niech kupi sobie punkty i kilka domen :lol:.

Adder to przeszłość jeżeli chodzi o zakup.

Jest nie wydajny wzgledem serwerów wirtualnych, serwery proxy tez mozna blokowac itp itd.

Stare qlweby sa zasyfiale a te ktore nie sa maja modyfikacje. Skutecznosc addera jest marna - testowałem nie raz.

Tak czy tak argument :D z tym ze ktos nie posiada site nie jest dobrym argumentem bo gdy ktos nie posiada site tak jak pisalem moze kupic sobie 1 sztuke dodawania.

Nie wspomne o tym jak wysokie obciazenie generuje adder - hurtowe jego uzywanie na serwerach wspoldzielonych skonczy sie co u rozsadniejszego hostera wywaleniem konta i poslaniem na dedyka.

Addera mozna kupic bylo kilka miesiecy temu i sie nim cieszyc, kupic gdy chcialo sie dodawac hurtowo i naprawde duzo, kupic jak ma sie najwnego hostingowca ktory nas nie wywali badz posiada sie dedyka.

Tomekg - stale linki bo adder ? - ilosc umierajacych i pozostawianych na pastwe losu qlwebow jest tak wielka :) ze ich przyrost nie jest juz tak duzy. Lista qlwebow z rel="nofollow" gdzie dodanie sie do niego mija sie z celem, lista qlwebow z wylaczonym dodawaniem bo jada na kopii bazy.

QLWEB mozna sie bawic jak masz kogos znajomego z dodawarka i robicie to na kilka osob z jednej dodawarki.

Linki z qlwebow nie sa tak stale bo nikna tak jak nikna qlweby badz robi sie z nich nofollow.

Chcesz stale to są sama kase przeznacz na kupno kilku domen, postaw zaplecze serwuj sobie stale + daj system, bedziesz mial i stale i punkty.

5 k jest ok na indeksacje w weblinku, kwestia taka ze google mieli mieli mało wypluwa wiec okres do testow mozesz miec malo wartosciowy. Ale jak tylko przemieli to bedziesz zadowolony.

Szooku mogę mieć 1000 świeżych stron :-) a co do katalogów to ponoć link to link :-) do tego dochodzą precle i już na jakiś efekt można liczyć :)

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności