Skocz do zawartości

Adder

sz3lo

Rekomendowane odpowiedzi

to juz jakbym mial stawiac Addera ktory mi bedzie obciazal serwer i zjadal ludzia transfer to do indeksowania wolałbym użyc systemow wymiany, skuteczniejsze, szybsza indeksacja i nie musisz stawiac nic.

A Addera raczej do optymalnych bym nie zaliczyl jezeli chcesz postawic na wirtualce i sporo dodawac - skoro sie decyzujesz na zakup. Bo jezeli chcesz detalicznie dodawac to nie oplaca sie kupowac, jak sporo to odrazu kup z adderem dedyka z mozliwoscia zmian IP ktore ci w koncu ludzie przyblokuja jak sporo dodajesz.

Tak wiec na chwile obecna odrazam i polecam zastosowanie systemu wymiany do indeksowania wpisow czy indeksowania stron.

i pewnie najlepiej to e-weblinka? ;S :)

Kontakt: email/gtalk:pawel@tykwinski.pl, gg:5154380, skype:clpik-

NAJLEPSZY tani hosting W SIECI! Jeszcze lepszy HOSTING SEO

428x60.gif

nie - nie znam pojecia LINK TO LINK ale znam ze kazdy link jest ważny o ile jest seo friendly :).

BO link z nofollow to nie ten sam link :), link z nie zaindeksowanego wpisu to nie jest to samo.

Wiec nie wiem skad wyczasneles ze link to link :).

Precle :lol: - ludzie powinni szybko modyfikowac swoje precle bo sie zrobi z nich to samo co z qlwebow.

NO ale oczywiscie Bełcik Ty masz swoje zdanie a ja swoje :D. Ja uwazam ze adder to kiszka i nie polecam kupowac i proponuje alternatywne rozwiazania :).

Jak masz 1000 swiezych stron to jaki problem :) czy do tego musze miec addera ? jak mam 1000 stron swiezych to mam na kilka K punktow i buduje takie zaplecze ze mi adder do tego zbedny.

W zyciu z 1000 domen na start nie zaczynalbym od addera :).

Ktos kto kupi nawet 100 domen na start ma juz troszke wiedzy o budowaniu zaplecza i wie jak sobie poradzic bez addera :) i zrobic to jeszcze lepiej i jeszcze szybciej.

Wiec podsumowujac - nie polecam zakupu bo to jak cofanie sie do zeszlej ery.

KULFIK akurat nie koniecznie weblinka bo do indeksacji to akurat kazdy dobry :).

A jak mowa o stalych linkach bo ktos chce uzyc addera ktory mu zagotuje maszyne to juz lepiej wybrac system stalych linkow - a nie pamietam by weblink byl systetem stałych linków.

Tak wiec akurat ja to jeszcze Kulfik uzylbym Linkora, Weblinka i z 2 systtemy stalych a co tam :). Chociaz wiecej punktow bedzie a spamik 1-2 nie ucierpi na tym ze bedzie 1 wiecej system na stronie.

mocne czyli ERO ?. No to faktycznie czas by ktos przemyślal jak zrobic addera 5 w bambuko,.

A moze ugotowac kilka serwerów z adderem, wyczuc z jakiego IP lazi taki adder i nie blokowac go tylko mu co kilka deko strony dac flush by nie dostal timeouta i sleep :).

Jak posiedzi dluzej i zasoby zaczna sie wyczerpywac to jeden drugi przestanie uzywac.

A z ciekawosci sprawdze jak 4 reaguje na taki manewr ze sleep i flush.

A najlepszym rozwiazanim bedzie w Preclach zastosowac blokade na zbyt czeste odwolanie do formularza add i skryptu odpowiadajacego za dodanie z 1 IP a nawet puli IP.

czyli zapisanie IP 222.222.222.* max 5 wizyt na 24 h i po klopocie.

Szook - sam doskonale wiesz że wszystko da się obejść :)

Szczególnie jak sami podajemy pomysły na tacy ........

Największą głupotą jest uczenie się tego, co potem trzeba zapomnieć [...]
- Miarą mówcy nie jest ten kto mówi, lecz ten co słucha [...] / Platon (ok. 437 - 347 p.n.e.)

Drogi wszechświecie, przestań no lecieć w kulki!

:) Zebol dokladnie - pomysl daje sie taki dosc :) oczywisty, sa takie ktore obejsc ciezko - szczegolnie jak np bedzie takie tlumaczenie ze nalezy uzywac proxy - juz widze jak wszyscy biegna po proxy i jada z proxy - to efekt bedzie taki sam, zbyt duzo odwolan z 1 IP. Mysle ze taka blokada na ilosc odwolan do skryptu odpowiedzialengo za dodawanie jest OK.

Bo widze ze Adder stal sie plaga ktora chce zarobic na niszczeniu precli / word presow nawet jak intencje jego Twórcy są ok. A z tym juz mozna powalczyc - patentem na patent.

No i teraz pytanie najwazniejsze.

Zakladajmy ze twórca precla robi go zeby bylo mozna zrobic sobie LINKI fajne.

User A i B kupuje addera - precle staja sie syfem wiec jakby kupowanie addera to zakaldanie sobie samemu petli na szyji. Czyli niszczenie czegos co ma szanse byc skuteczne i mocne a przez wlasnie takie techniki jak masowe dodawanie tego samego art. wykoszenie i wykrycie Precli staje sie duzo prostsze - duplikaty to jedno ale to tak samo jak postawic 1000 precli na 1 IP.

Wyobrazmy sobie ze to co teraz napisalem dodaje do addera a adder do precli. Jako admin wyszukiwarki szukam wyrywku tresci i mam na tacy spora ilosc precli do wykasowania.

Wiec czy to dobry kierunek ? czy raczej narzedzie nie seo friendly powodujace zniszczenie/oslabienie skutecznosci danego rozwiazania.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności