Skocz do zawartości

Koniec GPR?

WI777

Rekomendowane odpowiedzi

.... Skutek będzie taki, że blogosfera się zawali po kilku miesiącach od pingów i tym podobnych wynalazków, a czyszczenie blogów to dopiero będzie jatka!

Jap zapytam jak ktoś w innym wątku...

O co chodzi w tych pingach? Bo wiem co to jest ping, ale ni w ząb mi nie pasuje do pozycjonowania....

logosc.png

Nowa odsłona systemu!!! --- Radek Kubera na G+.--- Mój blog: radek.kubera.org

PR to sztuczny twór. Większość "przeciętnych" użytkowników nawet nie wie o jego obecności. Nie ma absolutnie żadnego znaczenia w wynikach pozycjonowania, oglądalności strony i nie wpływa na moc BL, tylko ilustruje w jakiś sposób ich wartość. Google udało się wywołać pogoń za pawim piórem. Ktoś już ładnie napisał - zanik GPR to mniej pokemonów. Dyskusje na ten temat, niezależnie od przyszłych poczynań Googla, nie mają przełożenia na to co jest esencją branży.

Katalog stron

SeoCafe.pl.

seocafe_mini.jpg

Troche twierdzen oczywistych i bez znaczenia, troche bzdur, troche polprawd jakiegos niedouczonego freaka

Np.

3. PR is NOT what makes your site rank highly for any given query

Oczywiscie, ale jezeli masz linka na stronie z duzym PR to juz widac efekt w wynikach i czestosci crawl-owania. Czyli posrednio ma najwazniejsze znaczenie

13. PR was invented to keep clients happy by giving them a pretty green bar to look at.

14. PR was invented to keep webmasters happy by convincing them that hours analysing keyword density and meta tags had actually achieved something.

bzdury bez komentarza

16. Normally, a web page that had pagerank before (be it 0 or 10 or anywhere in between) and that has lost its PR, has been de-indexed. So a sudden “grey bar” can be an indication of a web page being “banned”. However, you should always double-check.

bzdura, nie ma zwiazku zabanowanie z traceniem PR

18. Matt Cutts says “Oy, enough PageRank questions! My advice is not to obsess about PageRank too much; it is one of more than 100 different factors in how we score documents.

to chyba teorie z 1984!

jaka jest inna dobra metoda skutecznego pozycjonowania oproczu dobrych linkow (niezaleznie gdzie - katalogi, precle, platne linki)? Content nie ma prawie zadnego znaczenia w konfrontacji z linkami

21. PR is not scored from 1-10. It is just displayed that way to the public. There are probably many more than 10 possible stages.

wow! odkrycie

Troche twierdzen oczywistych i bez znaczenia, troche bzdur, troche polprawd jakiegos niedouczonego freaka

Ten tekst był na google. Dokopałem się kiedyś do niego gdzieś w pytaniach i odpowiedziach na "Webmaster tools".

--

Serwis sportowy s24.pl. Sportowcy, wywiady, sportowe galerie i aktualności.

Ten tekst był na google. Dokopałem się kiedyś do niego gdzieś w pytaniach i odpowiedziach na "Webmaster tools".

nie, no spoko, to byly tylko moje uwagi do niego

wszystkie takie artykuly nalezy czytac, czasami znajduje sie cos pozytecznego

pozdrawiam

p.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności