Skocz do zawartości

Synonimek

Maximus Marius

Rekomendowane odpowiedzi

• 1 miesiąc temu...

Klucz można zdobyć kontaktując się z autorem programu. Czyli ze mną !!!

Poproszono mnie o dodanie kilku nowych funkcji w programie, więc dorobiłem.

- po pierwsze program przy obróbce większych plików powyżej 50 MEGA miał drobne problemy wydajnościowe, spowodowane tym że wczytywałem pliki całe do pamięci programu i o ile ktoś nie miał bardzo duzo ramu i jednoczesnie nie posiadał bardzo szybki procesot ten mógł sie troche zdenerwować. Aby usunąć te wadę dodałem mozliwość pracy z dużo większymi plikami. Teraz to i kilka giga nie są straszne dla programu :P

- dodałem możliwość generowania plików w różnym kodowaniu polskich znaków Windows-1250, ISO-8859-2, UTF-8

- dodałem możliwość generowania wielu plików jednocześnie z rożnymi synonimami, tzw. masowe generowanie plików np. na podstawie tego samego tekstu generujemy 999 róznych plików.

- z wodotrysków i mało przydatnych funkcji to zmodyfikowałem ekran rozbiegowy programu na wpół przezroczysty ;)

Wszystkie nowe funkcje pojawiły sie w oknie uruchamianym z menu: FILE -> Generator

A tak to wygląda:

synonimek-005.JPG

Demo własnie zapycham (trochę potrwa) a osoby które posiadają klucze FULL dostana informację na maila o zmianach w programie.

• 1 miesiąc temu...

cały program jest zawsze w wersji demo dystrybuowany pod adresem:

https://seo4you.pl/skocz.php?ID=synonimek_demo

napisałem o tym np. tutaj

https://www.forum.optymalizacja.com/index.p...st&p=410616

Najlepiej zrobić tak:

1)Ściągasz wersję demo https://seo4you.pl/skocz.php?ID=synonimek_demo

2)Rozpakowujesz archiwum

3)Do katalogu wrzucasz plik klucza który Ci wysłałem

Mam nadzieję ze teraz zadziała.

Wtedy masz najnowszą wersję z wszystkimi aktualizacjami.

Pozdrawiam

• 2 tygodnie później...

Przyznam sie że Szook's synonimator-a nie widziałem :) A szkoda bo warto oglądać cudze prace .

Jak by kiedyś jakis admin/moderator tu zaglądał to proszę o usunięcie wszystkich linków z poza domeny seo4you.pl , bo trochę na poczatku watku jest chaos i dużo nie aktualnych linków , a niestety nie moge edytować starych postów.

Zawsze czekam na uwagi i sugestie co do programu, krytyczne uwagi przyjmuje z pokorą :puknijsie:

Jako ciekawostkę napisze że przepowiednia shook-a z tego wątku sie spełniła :)

Proponuje zapoznać się z wersją demonstracyjną programu do ściągnięcia z tej strony:

https://seo4you.pl/skocz.php?ID=synonimek_demo

Tam widać najlepiej i najdokładniej jak działa program.

Ogólna zasada:

Tekst A - to jest Twój tekst źródłowy

Tekst B - to jest tekst wynikowy wygenerowany przez program synonimek

Tekst A => Synonimek => Tekst B

Mając napisany jeden tekst możesz w miarę szybko wykonać kilka / kilkanaście / kilkadziesiat tekstów które bedą podobne ale bedą napisane innymi słowami.

(kilka osób miało problemy ze ściąganiem z ostatniej lokalizacji więc przemieściłem plik na inny serwer,teraz teoretycznie można ściągać 100mbit/s ;))

Wersja demo jest w 100% sprawnym programem, jedynym ograniczeniem jest to że nie można zapisać wyników wygenerowanego tekstu.

Wersja demo staje sie wersją FULL gdy wgra się odpowiedni klucz który odblokuje ograniczenia.

Aby otrzymać klucz należy wygenerować "numer" potrzebny do generowania klucza HELP -> Rejestruj Program , oraz dokonać wpłaty.

Strona programu synonimek tutaj

• 2 tygodnie później...

Synonimka uzywam od paru dni i bardzo sobie chwale. :) Na wstępie zaznaczę, że ludziom którzy chcą przy jego pomocy zrobić z tekstu o królikach drugi unikalny tekst o historii starożytnej Grecji można polecić zatrudnienie copowritera. Przepuszczanie tekstu przez slownik synonimow w jezyku polskim wiaze sie z pewnymi problemami, typu ze synonimami slowa 'film" jest np. "obraz", ale rowniez "celuloid". Dlaczego "celuloid"? Bo film to rowniez taki film jak klisza w aparacie. ;)

Dlatego tez ja uzywam Synonimka do przygotowania tekstu z propozycjami synonimow. Potem przez jakies 5-10 minut eliminuje synonimy nie pasujace do kontekstu, a na koniec z tak przygotowanego artykulu generuje mikserem artykulow kilka tekstow. Jesli komus nie zalezy na poprawnosci gramatycznej i logicznej, to moze po prostu wygenerowac Synonimkiem artykuly po samym przepuszczeniu przez slownik. Z tym ze beda te artykuly wygladac dosc podejrzanie.

Podsumowujac Synonimek robi swietna prace na tyle na ile pozwala jezyk polski. Przygotowanie programu, ktory potrafilby przeredagowac dowolny tekst zachowujac w pelni poprawnosc gramatyczna i logiczna, byloby conajmniej trudne. :P Jeszcze tylko dodam, ze zakup synonimka zwroci sie gdzies po okolo godzinie uzywania. ;) Zakladajac cene jednego artykulu 2,5zl.

Zeby nie bylo za slodko dodam, ze przydalaby sie opcja miksera artykulow. Takiego jak np na Fabryce Spamu. Przyjmujacego tekst z synonimami w formacie {synonim1|synonim2} i tworzacego na tej podstawie artykul. Nie musialbym wtedy szukac w necie takich uslug i moznaby popracowac offline. ;)

btw. Nie jestem jakkolwiek zwiazany z autorem programu.

A i program ma jeszcze jedna zalete. Poszerza zasob leksykalny... :)

Edytowane przez missiek

• 1 miesiąc temu...

A po cóż się ten spynonimek chce łączyć z siecią, hmmm ? :)

Edytowane przez zahar

Jeśli zbliża się Twój ślub i wesele to pewnie oglądasz różne suknie ślubne. Ciekawe suknie ślubne znajdziesz pod linkiem. Jak wiadomo suknie ślubne są tylko dla kobiet ;)

4.jpg

Chociażby po to, że chce sprawdzić czy jest dostępna nowa wersja.

Jak masz wątpliwości to zainstaluj sobie sniffer'a i zobacz jakie wykonywane są żądania z jego strony....

HTTP 200 usługi IT -> Dariusz Janicki | Realizacja serwisów www oraz oprogramowania w PHP / C# / Golang / Node.js / MySQL/ Laravel
Komory normobaryczne - normobaria.tech Wykonawca montażu i instalacji komory normobarii

Thx - umiem się posługiwać snifferem, ale nie mogę takich ustrojstw instalować na firmowym komputerze :)

Jeśli zbliża się Twój ślub i wesele to pewnie oglądasz różne suknie ślubne. Ciekawe suknie ślubne znajdziesz pod linkiem. Jak wiadomo suknie ślubne są tylko dla kobiet ;)

4.jpg

Ale to ci każe instalować na firmowym !!! Jeśli masz wątpliwości co do przekazywanych danych zainstaluj na prywatnym komputerze i sprawdź.

HTTP 200 usługi IT -> Dariusz Janicki | Realizacja serwisów www oraz oprogramowania w PHP / C# / Golang / Node.js / MySQL/ Laravel
Komory normobaryczne - normobaria.tech Wykonawca montażu i instalacji komory normobarii