Skocz do zawartości

Google bierze się za wikipedię?

tomtom666

Rekomendowane odpowiedzi

Czyżbym zauważył to pierwszy? Ja, człowiek który nie "siedzi" w temacie?

A zauważyłem mianowicie to, że na wszystkie frazy niemal wikipedia poleciała mocno w dół, baaardzo mocno. Cieszy mnie to niezmiernie, bo niszowe frazki ciężko wbić, pytanie czy nie dostanie się tez klonom wiki - nie tym ze zduplikowanym kontekstem, ale tematycznym?

Pewnie ma to związek z tym, że wikipedia wypowiedziała jakiś czas temu "wojnę" guuglowi, a może się mylę i po prostu gugel miał dość okupowania każdej w zasadzie frazy przez wiki?

A zauważyłem mianowicie to, że na wszystkie frazy niemal wikipedia poleciała mocno w dół, baaardzo mocno. Cieszy mnie to niezmiernie ....

A gdzie to zauważyłeś?

"Moje" frazy wikipedii trzymają się świetnie nadal i też mnie to cieszy bo wybijają 1 pozycję komercyjną z top 10....

logosc.png

Nowa odsłona systemu!!! --- Radek Kubera na G+.--- Mój blog: radek.kubera.org

koledzy przyjaciele a jak wy dzięki wilkipedii zdobywacie linki bo jak ja sie tam dodam to mnie wywalają a stronki to ja mam lux ale te pały nie kumają że moje dzieła to klasa ;-)

Pozycjonowanie i reklama Reklamedia.pl - Pozycjonowanie - Reklamy Porady, opinie, newsy i przemyślenia o SEO. Zapraszam

A gdzie to zauważyłeś?
a kurde jednak tam sie dodałem i jestem ;-)
Ja tam nic dziwnego nie widze...

czasem ludki mają leki i robi sie burza ze gugl wywala to czy tamto

Pozycjonowanie i reklama Reklamedia.pl - Pozycjonowanie - Reklamy Porady, opinie, newsy i przemyślenia o SEO. Zapraszam

Nie zauważyłem spadku wartości Wikipedii. Przy wielu frazach, w których siedzę nadal Wikipedia dość mocno trzyma się w czołowych wynikach wyszukiwania.

kcs_kataloog_info.gif - katalog stron KCS promocja stron - dodaj ciekawą stronę

pks-katalog.gif - katalog stron PKS interesujące strony - dodaj interesującą stronę

Najlepsze miejsce dla e-mieszkańca powiatu piaseczyńskiego to serwis e-piaseczno i okolice

https://www.google.pl/search?hl=pl&q=we...+Google&lr=

https://www.google.pl/search?hl=pl&q=di...=Szukaj&lr=

https://www.google.pl/search?hl=pl&q=wi...=Szukaj&lr=

Na frazy zwracam uwagę, bo o nie walczę. Wiki poleciała jednocześnie na wszystkie trzy. Na inne słówka też zauważyłem, że siedzi na 2-3 miejscu, ale tam akurat nie jestem pewien czy przez poprzednie pół roku siedziała na 1szym.

ps. no właśnie, miałem dopisać że jest nofollow ale mnie Kyo uprzedził :D Fakt faktem, że sporo wejść stamtąd było.

Sa nofollow, ale przynosza klikniecia i to nawet sporo wiec oplaca sie miec tam linki.

Niedrogie wpisy w płatnych, zadbanych, długowiecznych katalogach (hurtem taniej - pisać na PW):

Ja w ciągu 2 tygodni zauważyłem spadek na chyba 10 niezależnych fraz, które wcześniej przez pół roku trzymały się twardy na szczycie. Do tego wyniki których poprzednich pozycji nie jestem tak do końca pewien są jakoś tak dziwnie nisko, wcześniej jak pamiętam wszystko stało na topie.

https://www.google.pl/search?hl=pl&q=me...=Szukaj&lr=

o, to też poleciało... a było na 1...

@marcin_dance jakie linki, nie lapie, przeciez w wiki jest nofollow
ja mam swoją teorię na temat nofollow, w/g mnie NIE jest to link który nic nie daje
Sa nofollow, ale przynosza klikniecia i to nawet sporo wiec oplaca sie miec tam linki.

to prawda rzeczywiście mam kilkanaście wejśc.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności