Skocz do zawartości

Linki losowe

Mar

Rekomendowane odpowiedzi

Witam,

Natknąłem się na dość nietypowy problem, którego jakoś nie mogę zrozumieć...

.. a mianowicie, do swoje strony, dodałem nowe podstrony, w których postanowiłem linkować losowo do innych podstron serwisu, które są już zindeksowane ok. 6miesięcy. I sprawdzam w cache zindeksowaną nową stronę, i co widzę, że losowy link kieruje do podstrony której już w Google nie ma? Przypadek? Nie, sprawdzam kolejną nową podstronę a tam to samo, znów link do podstrony, która wyleciała z G.

Nie wiem, co jest grane, na razie zindeksowało 9 nowych podstron, na których są linki do podstron, które zostały wyrzucone z G. I teraz już nie wiem co robić, czekać... aż Google zindeksuje kolejne strony (a jest ich sporo) i utwierdzić się w przekonaniu, że zostaną wyrzucone kolejne podstrony? Czy po prostu przestać linkować wewnętrznie-losowo?

Na razie to wygląda to tak, wpada nowa podstrona, stara wypada...

Pozdrawiam,

Mar.

Polecam katalog SeoPark.pl, katalog AK47 (5 lata w sieci) ...oraz Wirtualne-miasta.eu
"Dopóki nie skorzystałem z Internetu, nie wiedziałem, że na świecie jest tylu idiotów" - Stanisław Lem

Ale jaja, sprawdzam ponownie, nowe cache, tych samych nowych stron,

i znów prowadzą do stron które nie są zindeksowane, co za badziewie. :/

Mar.

Polecam katalog SeoPark.pl, katalog AK47 (5 lata w sieci) ...oraz Wirtualne-miasta.eu
"Dopóki nie skorzystałem z Internetu, nie wiedziałem, że na świecie jest tylu idiotów" - Stanisław Lem

Paweł nie wiem co widzisz złego w randomsach

wpisz sobie proste zapytanie "jak pozycjonować" dałem po 2 K punktów i nie widzę by coś nie działalo - jest 5 domen na 10.

https://www.google.pl/search?sourceid=navcl...zycjonowa%c4%87

Wiec ja nie widze tutaj żadnego problemu linków rotacyjnych. Wrecz ich skuteczność przy bardzo małej ilości punktów.

Poprostu nalezy do linkowania systemami zadbac o inne linki i nie chodzi tutaj o stałe.

Bo czy to stałe czy rotacyjne są jak dla mnie tyle samo warte gdy nie są tematyczne.

Wiec jak komus nie działa/szkodzi to powinien przeanalizowac dodatkowy sposob linkowania lub jego brak.

Jako że testowałem systemik rotacyjny to i dla mniejszej skali testowałem rotacje na stronie - wyniki są jasne i klarowne. Ja tam nie mam nic przeciw ale Google ma i to mi wystarczy żeby wycofać wszystko co moje i przestać z korzystania z tego typu linków na swoich stronach jako linkowanie wewnętrzne. Ja myślę że jest to spowodowane zmianami jakie się dzieją w Google bo jeszcze kilka tygodni temu byłem bardzo zadowolony z takiego rozwiązania i się sprawdzało ale nie będę z racji tego że było skuteczne w moim przypadku mówił że nadal jest skuteczne jeśli widzę że nie jest skuteczne i obrywam za to

Ja stosuję linki rotacyjne "od zawsze" i nie zauważyłem niczego złego. Strony pozycjonowane zupełnie przyzwoicie idą w górę. Inną sprawą jest to, że nową domenę zawsze lepiej "podeprzeć" także linkami stałymi, ale co do randomsów to nie mam z nimi żadnych problemów.

Paweł dałem ci linka z przykładem wyżej. Ja nie widze żeby nie były :soczek:.

Gazy dokładnie masz racje, systemy mają tylko wspierać - a jak ktoś SEO i Pozycjonowanie poznał tylko z punktu systemów wymiany i mysli że to wszystko to ma jak ma. Linki owszem, czy to rotacyjne czy to stałe - nalezy też zadbać o dobre, tematyczne.

A jako że Pawle piszesz iż stałe lepsze to wprowadz w 7 dni 5 domen na to hasło które podałem i będzie można porównać. Oczywiście przy nakładzie równowartości 10 tys punktów.

Wiec jak możesz zrób taki test - linki rotacyjne kontra liki stałe - 7 dni, przyłączona domena o site 7 tys. z pr 3.

Czyli wartość wkładana taka sama jak w wypadku e-weblinka a wartość wyciągana.

Ja dałem przykład żywy - nie słowa - typu szkodzi itp bez konkretnego przypadku.

Tak jak mówię w moim przypadku 8 domen oberwało i to k... mocno. Mar też ma takie same objawy więc coś w tym jest. Niechcę tutaj przypominać o słynnym już "paragraf 31" kiedy to na początek tylko kilka osób mówiło o tym i reszta PiO się śmiała mówiąc że tego nie ma bo Ja nie mam. A potem się okazało co się okazało co i tak nadal nie zmienia faktu że są przeciwnicy nadal tej kary.

Dla mnie linki rotacyjne są już skończone i swoją opinię opieram już nie tylko na samej teorii ale na przykładzie własnych serwisów, i myślę że z czasem grupa osób która będzie anty do rotacyjnych linków będzie tylko wzrastała jak sami dostaną po tyłkach od Google

@szook nigdy tu nie padło że rotacyjny jest nie skuteczny i gorszy od linków stałych. Mówię tylko że za linki rotacyjne się obrywa w moim przypadku nastąpiło to po około 4 - 6 tyg używania tego.

Co do testu chętnie bym się podioł tego "wyzwania" ale niestety nie mam za bardzo z czym startować bo chyba zapomniałeś że nie jestem już właścicielem i adminem systemu wymiany linków stałych. Ale może inny system linków stałych się o to pokusi :soczek:

Pawle wiesz jaka jest różnica - ja przykład podałem skuteczności i działania - czyli Twoje słowo przeciw namacalnemu dowodowi który można zobaczyć.

Paragraf 31 wiesz - nie dotkneło mnie to nigdy jakoś.

Tak więc Pawle ja nie potwierdzam tym bardziej że widze w linku który podałem jak szybko i skutecznie działa systetem. Samo słowo mnie jakoś nie przekonuje.

Pawle nie musisz być właścicielem by sobie tam podpiąc domene. Chyba po sprzedazy nie dostales zakazu uzywania systemu ?. Wiec smialo moglbys taki test zrobić i byłoby porownanie.

Ja testuje weblinka jakieś 2 msc czasu, myśle że wielu userów.

To że google szaleje nie jest wynikiem systemów - mi także kilka poleciało ale akurat nie miały związku z systemem.

Temat nie jest o polemizowaniu co jest skuteczniejsze czy linki stałe czy rotacyjne!

Ja mówię i powtórzę jeszcze raz korzystanie z systemu rotacyjnego do podlinkowywania własnych stron (linkowanie wewnętrzne) jest szkodliwe dla witryny!

A jako off poza topikiem powiem że korzystanie z linków rotacyjnych z innych stron do naszej może być bardzo szkodliwe dla naszej strony i wpakować nasz w filtr na linki.

Panowie, ale ja jakoś również nie narzekam na rotacyjne linki zewnętrzne, jakoś nie odczułem tego u siebie, korzystam także z weblinka, i jakoś sobie on radzi, ale tu problem pojawił się, przy linkach rotacyjnych "wewnętrznych".

Mar.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności