Skocz do zawartości

Kto jakim samochodem jeżdzi

mrtn

Rekomendowane odpowiedzi

• Odpowiedzi 56
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi
a to moje... na tylnym siedzeniu...

.. a puścili może jakiś chociaż film, np. "Szybcy i Wściekli" :soczek:

Mar.

Polecam katalog SeoPark.pl, katalog AK47 (5 lata w sieci) ...oraz Wirtualne-miasta.eu
"Dopóki nie skorzystałem z Internetu, nie wiedziałem, że na świecie jest tylu idiotów" - Stanisław Lem

Zrobiłem fotkę podczas spaceru :)

...

do koloru, do wyboru :)

Jestem pod wrażeniem - naprawdę trudno teraz spotkac 3 takie pod rząd. Pamiętam jak parę dni temu ktoś zasiedziały w UK pisał, że nie che wracać do widku starych polonezów i maluchów na ulicy. Mieszkam w podłej dzeillnicy Wrocławia nazywanej Trójkąt bermudzki (za to 15 minut na nogach od rynku), wychyliłem się przez okno i spojrzałem: (to co teraz piszę to san na tą chwilę): Corsa, SKoda fabia (nówka), Ford focus, Opel friontiera, Tojota Corolla (3l.), polonez (buuu jednak się trafił), Peugot 407, jakiś bus, Opel friontiera (drugi !?) itd .. w sumie żadna rewelacja, ale malucha nie znalażłem.

Nie piszę tego, żeby wtopić się w koloryt obrzydliwych reklam PISU :) - podziwiam tylko TRUDNOŚĆ ustrzelenia 3 maluchów -( na dodatek wydaje się na chodzie).

Oto i moje:

Dodge_1.jpg

No cóż pewnie wielu z was powie że skromnie:

Silnik: Chłodzony cieczą, czterosuwowy, V10 - 90 stopni, wałek rozrządu umieszczony w bloku silnika, po 2 sterowane popychaczami zawory na cylinder, smarowanie suchą miską olejową, elektroniczny wtrysk i zarządzanie silnikiem

Średnica cylindra x skok tłoka :\102,4 x 100,6 mm

Pojemność skokowa: 8277 cc

Stopień sprężania: 9,6:1

Maks. moc: 507 KM (373 kM) przy 5600 obr./min

Maksymalny moment obr. : 712 Nm przy 4200 obr./min

Przeniesienie mocy: dwutarczowe mechanicznie sterowane sprzęgło suche, sekwencyjna dwustopniowa skrzynia biegów z mechanizmem różnicowym, łańcuch, przełożenie wtórne 35:14

Rama: aluminiowa typu monocoque

Ukł. kierowniczy: ukł. kier. ze zwrotnicami, niezależne zawieszenie kół, z przodu dwa aluminiowe wahacze wzdłużne, z tyłu wahacz jednoramienny, w pełni regulowany centralny element resorująco - tłumiący z systemem dźwigni z przodu i z tyłu

Hamulce: z przodu i z tyłu po jednej pływającej tarczy hamulcowej o średnicy 508 mm w każdym z kół, z przodu po dwa cztertłoczkowe zaciski hamulcowe, z tylu po jednym

Koła: Felgi aluminiowe, przód 4,00 x 20; tył 5,00 x 20; opony dunlop,

Rozstaw osi: 1930 mm, rozstaw kół z przodu 222 mm, rozstaw kół z tyłu 254 mm,

Maks. przechył w obie strony: 45 stopni

Długość/szerokość/wysokość: 2591/704/937 mm

Wysokość siodła: 737 mm

Masa własna: 680 kg

Rozkład masy przód/tył: 49/51 %

Pojemność zb. paliwa: 12.30 l

Prędkość maksymalna: ponad 480 km/h , nieoficjalnie ponad 600 km/h

Przyspieszenie: 0-100 km/h w 2,5 sekundy

Co prawda to nie samochód ale wygląda jakby 4 koła miał więc prawie....

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności