Skocz do zawartości

Szybkość indeksowania strony

olecki

Rekomendowane odpowiedzi

witam,

uzywam narzedzi google, by podpinac m.in. mapy stron serwisow.

generalnie wszystkie serwisu indeksowane sa na biezaco i dzis mam daty ostatniej indekacji 10-11 sierpnia, czyli:

"Googlebot ostatnio uzyskał dostęp do Twojej strony głównej w dniu 2007-08-11."

jednak przy jednym serwisie, ktory jest bardzo mlody, bo od 2 tyg w sieci widnieje caly czas info:

"Googlebot ostatnio uzyskał dostęp do Twojej strony głównej w dniu 2007-08-03"

..zatem googlebot uzyskal dostep bardzo dawno, bo tydzien temu ..i od tego czasu kiszka.

jednoczesnie mam info:

" Stan zaindeksowania: Strony tej witryny są uwzględnione w indeksie Google. "

dlaczego zatem bot tak dawno nie byl na tej stronie?

ustawilem juz "Szybciej" w szybkosci indeksowania, ale to nic nie pomaga niestety.

czy ktos moze mi pomoc i powiedziec dlaczego bot nie chce odwiedzac strony?

jest juz dosc duzo podstron i codziennie jest conajmniej 10 nowych (dochodza nowe wiadomosci itp.) ..wiec strona aktualizowana jest codziennie kilka razy.

w pliku robots jest pelny dostep do indeksacji...

juz nie wiem co to moze byc?

czy mozliwe ze przesadzilem z linkami pozycjonujacymi? (ok 1-2 max dziennie) ?

ok, faktycznie w narzedziach google nieco pozniej aktualizowane sa daty odwiedzania, na cache: ..widac to najlepiej.

mam jeszcze pytanie.

domena jest nowa ..od ok 2 tygodni w sieci.

jest juz zaindeksowana w google, czyli po wpisaniu www.adresstrony.pl pojawia sie ona, podobnie na komende cache itd.

jednak jakby wpisac ktore ze slow kluczowych, nie ma jej w wynikach wogole .. nawet na n-tej pozycji.

jakis filtr? troszke ja pozycjonuje, ale nie wiecej niz 2 linki dziennie ..praktycznie tylko jeden.

jezeli filttr.. to wstrzymac pozycjonowanie czy spokojnie dodawac po 1szt dziennie ?

Pozdr.

Olek

a dajesz linki z takim anchorem na jaki chcesz się pozycjonować ?

oczywiscie.

Czy tzn. poza TOP1000, czy co jest n?

n - to nieskonczonosc :)

rozne narzedzia po wpisaniu slowa klucozwego i domeny nie podaja zadnego miejsca, tak jakby wogole na zadnym miejscu nie znajdowala sie strona pod danym zapytaniem (ktore to wlasnie jest w anchor textach - w linkach kierujacych do strony)

Pozdrawiam,

rozne narzedzia po wpisaniu slowa klucozwego i domeny nie podaja zadnego miejsca

narzędzia sprawdzają max. do 1000 pozycji, a większość do 200 bo za dużo zapytań idzie do Google

niezaleznosc-finansowa.pl - czasami coś napiszę

Hippos - Katalog stron PREMIUM

a to zapytam jeszcze:

jako ze domena i serwis mlody, od 3 tyg w sieci to:

przy zalozeniu ze jego adres to: www.typowa-domena.pl i jest juz od niemal poczatku zaindeksowany w google.

a wpisujac w google adres: typowa-domena.pl ..wywala mi moj serwis dopiero 5 pozycji, wczesniej sa serwisy gdzie sa umieszczone linki do tej strony.

Nie powinno wyrzucac jej na pierwszej pozycji ? kiedy wpisuje dokladnie domene ?

a wpisujac www.typowa-domena.pl ..to jest na 7 pozycji.

przy innych stronach, jak wpisze nazwe domeny ..to google wyrzuca mi ja na pozycji pierwszej

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności