Skocz do zawartości

Google banuje za linki dwustronne?

agtile

Rekomendowane odpowiedzi

• Odpowiedzi 36
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi
Wg mnie, to te ich kolejne absurdalne "wytyczne" przede wszystkim wzbudzają niechęć do Google. Poza tym jaki jest z nich wniosek?

Taki z tego wniosek ze google ma gdzieś co myślisz ty, ja czy reszta webmasterów.

Myślisz że będa płakać jak forum PiO się obrazi na nich?

To my jesteśmy zależni od nich a nie na odwrót.

Ale przecież linki dwustronne są chyba jak najbardziej naturalne u normalnych webmasterów robiących jakieś stronki tematyczne. Czy to dziwne, że jeden i drugi chcą podpowiedzieć, gdzie można zdobyć więcej informacji o czymś ?

M

Pozycjonowanie lokalne, Wymiana linków tematycznych, Tematyczne artykuły sponsorowane.  >>>>> Informacje na stronie :  Tani hosting

Taki z tego wniosek ze google ma gdzieś co myślisz ty, ja czy reszta webmasterów.

To my jesteśmy zależni od nich a nie na odwrót.

O widzę nareszcie ze ktoś myśli tak jak ja w 100 % racja. To my mamy się przejmować G co zrobi, a nie oni nami.

Pamiętać trzeba ze każdy kij ma dwa końce. Coraz więcej obostrzeń nakazów i zakazów co wolno a czego nie wolno w dłuższej perspektywie myślę ze się odboje G czkawka. Może już się tak dzieje, co słychać na forum i nie tylko. Dziwne wyniki znikanie (masowe) i pojawianie się stron z indeksu. I wiele innych dziwnych cudów, co nam funduje G.

Czyżby przyszedł powoli czas na nowego gracza na rynku wyszukiwarek. Tylko, kto ja stworzy i o jaki algorytm oprze, ale to już watek na inny temat.

P.S

Tylko nie piszcie ze to nie możliwe żeby ktoś G przebił. Historia wyszukiwarek pokazuje nam ze na tym rynku nikt nie może się czuć w 100 % monopolistą. Nie jedni tak myśleli i kto o nich dziś pamięta. (AltaVista, MetaCrawler, HotBot)

Wg mnie, to te ich kolejne absurdalne "wytyczne" przede wszystkim wzbudzają niechęć do Google. Poza tym jaki jest z nich wniosek?

Płakać zapewne nie będą, ale gdy "wytyczne" zaczynają wpadać w groteskę, coraz więcej osób zaczyna otwarcie mówić, żeby mieć ich zalecenia gdzieś (są, jak wiadomo, w tej branży opiniotwórcze osoby) i uczy masowego spamowania. Druga sprawa jest taka, że jeżeli będą banować za błahe rzeczy, to - tak jak napisałem - tym bardziej będzie się opłacało "statystyczne" podejście do zaplecza. To oznacza większy śmietnik w wynikach zwłaszcza na niszowe frazy. Zyskają też na znaczeniu metody z pozycjonowanie.pl - nie koniecznie pod PeakClicka, ale także np. do reklamowanie własnych stron (lub stron klientów) np. z iframe na 100% ekranu.

No a ja ma toplistę. I co za to ban?

A jak ludzie mają głosować :-D

Znów nie wiedzą jak się pozbyć linkowania to piszą bzdury. Ciągle straszą a nawet dobrze filtr na Duplicate Content u nich nie działa.

logosc.png

Nowa odsłona systemu!!! --- Radek Kubera na G+.--- Mój blog: radek.kubera.org

hahahhaha dawno się tak nie uśmiałem :)

temat do dowcipów :yahoo:

Gyygle zaczyna poważnie traktować ludzi jak debili?

olać te bzdury i nadal robić swoje

Tru

p.s.

ich system opiera się na "czymś" uczącym się... polecam zapoznanie się z tematyką sieci neuronowych...

system cały czas ewoluuje co można zaobserwować na przykładach spadku mocy powielanych schematów w czasie :)

problem leży jednak w czymś innym, działając grupą w której do dyspozycjo mamy wielkie zaplecza, setki tyś domen itp można bardzo łatwo manipulować taką siecią lub uczyć ją tak aby działała inaczej niż zakładał twórca ;)

toteż potrzebna są moderacja aby wszystko toczyło się w dobrym kierunku ;)

takie pisanie bzdur dla mas polega tylko na ochronie systemu przed milionami amatorów i straszenie ich tak aby nie podjęli się jednej z tych technik przyczyniając się do zatrudnienia kolejnej osoby która musi czuwać/nadzorować poprawny kierunek rozwoju sieci.

brak sygnatury

Ludzie, co wy pieprzycie. Przecież jak byk stoi tam napisane:

Banują za oferty wymiany linków, bezsensowne oferty wymiany między stronkami nie związanymi tematycznie. NIE za wymianę między serwisami o wspólnej tematyce, NIE za stopki na które sobie serwis zasłużył, tylko za komercyjną wymianę typu linkorn.

Czytać też trzeba ze zrozumieniem. Fakt faktem, że mogliby jaśniej napisać.

No słusznie, jak kolega zauważył:

[...]The sites that link to you can provide context about the subject matter of your site, and can indicate its quality and popularity. However, some webmasters engage in link exchange schemes and build partner pages exclusively for the sake of cross-linking, disregarding the quality of the links, the sources, and the long-term impact it will have on their sites.[...]

Wy to umiecie nastraszyć, boshe!! :jezyk1: Czytając Wasze posty początkowo stwierdziłem, że moje dwie strony linkujące do siebie (o uzupełniającej tematyce) zostaną zbanowane. Zastanówcie się, co piszecie, bo kiedyś ktoś zawału dostanie. :)

Portal komputerowy

-
webmastering, biznes

Forum IT - informatyka, komputery, technologie

Banują za oferty wymiany linków, bezsensowne oferty wymiany między stronkami nie związanymi tematycznie
To zakrawa o paranoję, bo przykładowo mam serwis o tematyce opony samochodowe a kolega opony rowerowe i się wzajemnie zlinkujemy to powinniśmy dostać po bananie, bo co mają stricte wspólnego opony samochodowe z rowerowymi :jezyk1:

HTTP 200 usługi IT -> Dariusz Janicki | Realizacja serwisów www oraz oprogramowania w PHP / C# / Golang / Node.js / MySQL/ Laravel
Komory normobaryczne - normobaria.tech Wykonawca montażu i instalacji komory normobarii

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności