Skocz do zawartości

Jak długo w indeksie google?

Adriank

Rekomendowane odpowiedzi

Mam takie pytanie:

Mam okazję kupić domenę pr5 za niską cenę. Chciałbym jednak sprawdzic jak długo ta domena siedzi w indexie google.

Otóz domena jest nadal w indexie google, wiec pozostaje tylko pytanie jak dlugo. korzystając z webarchive.org sprawdzilem ze pierwszy wpis jest 22 stycznia 2004, w 2004 roku jest jeszcze 5 innych wpisow, w 2005 jest 7 wpisow, w 2006 są 2 wpisy i w 2007 jest jeden wpis (dokladnie w styczniu 2007). Doemna jest tak jak napisalem wczesniej nadal w indeksie google. Więc moja hipoteza jest taka że domena ma juz 3 i pol roczny staz w indeksie google. Mam tylko pytanie czy mogly byc jakies przerwy(domena byla w indeksie, wypadla i znowu była)?

Ponoć po zmianie właściciela domeny Google "kasuje" historie domeny i traktuje ją jako nową. Ile w tym prawdy? dobre pytanie :dirol:
IMHO chodzi o wiek linków (i ilość BL).

I Google napewno nie kasuje wieku BL.

BTW: Było kiedyś zmiana własciciel onet.pl - re-organizacjca grupy onet - wtedy onet.pl zaczynał od zera???

PS: 2. przykład allegro.pl niedawno też zmienil własciciela w WHOIS ...

Ponoć po zmianie właściciela domeny Google "kasuje" historie domeny i traktuje ją jako nową. Ile w tym prawdy? dobre pytanie :)

Jak dla mnie plotka, no chyba ze taka zmiana trwa pare miesięcy i strona znika :-)

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności