Skocz do zawartości

czy warto zrobić osobne działy za pomocą subdomen?

raptorex

Rekomendowane odpowiedzi

Witam.

Chciałbym zrobić stronę o takim układzie:

- strona główna na domenie, pozycjonowana na kilka ogólnych fraz (np. komputery itp.);

- kilkanaście działów - różne firmy/kategorie (np. procesory, płyty główne, pamięci), pozycjonowane na frazy związane z tymi firmami/kategoriami;

- strony produktów z tych firm/kategorii - pozycjonowane pod frazy na konkretny produkt (np. procesor xxx 3GHz).

I teraz moje pytanie: który sposób linkowania byłby najlepszy?

1. firma.domena/produkt.html - domena główna i subdomeny podlinkowane ze sobą

2. domena/firma/produkt.html

3. domena/firma-produkt.html

Mam nadzieję, że jasno to opisałem :D

Z góry dzięki za odpowiedź :dirol:

pozdrawiam

O... widzę że nikomu się nie chce odpisać - pewnie powinienieś to sam odszukać męcząc szukajkę :) ale nie tylko...

Jak dla mnie to oczywiście odpowiednio zalinkowany sposób 2 będzie najlepszy. Patenty z subdomenami może i działają przy zdobywaniu PR, ale działają również drażniąco na Googla - co powinieneś przeczytać w jego wskazówkach dla webmasterów. Rzecz jasna, nie przeczytanie owych wskazówek również działa...działa drażniąco na użytkowników tego forum - dlatego nie odpisują. Jak więc widzisz sposób pierwszy ogólnie drażni :yahoo: więc polecam 2.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności