Skocz do zawartości

Testy nowego Addera 5

PromoPager

Rekomendowane odpowiedzi

Czyli wg. Ciebie mam jechać wszystko co mam i zabezpieczać. Tylko prędzej czy później to zabezpieczenie tak czy inaczej zostanie złamane. I co ? Znowu mam wszystko od nowa zabezpieczać?

Nie chce dodawarki to ma mi nie wchodzić. Od tego jest robots.txt, a nie będę cały czas zmieniał kolejne złamane zabezpieczenia.

Ta, juz to widze jak ktos lamie zabezpieczenie na ktorym stoi kilka precli, nie bede sie rozpisywal po raz kolejny, podalem wczesniej link, czytaj tak dlugo az zrozumiesz dlaczego nikt nie bedzie lamal autorskiego zabezpieczenia nawet jak bedzie proste.

Albo bedziesz jechal i autorsko zabezpieczal albo beda po tobie jezdzic dodawarki a ty bedziesz jechal i czyscil smieci i płakał na forum.

Mam pare katalogow i drobna modyfikacja zabezpieczenia sprawiła ze adder i jemu podobne skrypty ich nie zasmiecaja.

Swoja droga to osobiscie wole poswiecic troszke wiecej czasu i dodac wpis do zabezpieczonego precla niz takiego bez zabezpieczen, bo to ze pojawi sie skrypt ktory bedzie smiecil w precleach to byla kwestia czasu, i adder nie jest wcale pierwszy. Dodajac do zabezpieczonego mam wieksza gwarancje ze taki precel przetrwa, niezabezpieczony zostanie szybko zarzniety przez skrypt bo jego wlascicel pokemon nie bedzie w stanie sie obronic, i albo przestanie go moderowac albo transferek mu sie skonczy. A pozytek z wpisu w preclu, ktory nie istnieje jest praktycznie zaden.

• Odpowiedzi 140
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Jaki robot.txt ? Jeszcze raz mówię - nie chcesz tekstów w katalogach to ich nie stawiaj.

Bawi mnie rozumowanie typu: stawiam świeżutki katalog i mam wymagania takie jak by to był co najmniej katalog onetu, bo będę dbał, linkował, silnie moderował, itd. Po miesiącu zapał się wypala i katalog wisi sobie w necie bezużytecznie. Proponuję najpierwej popracować, zdobyć linki, PR co najmniej 4 i po roku dopiero stawiać wymagania.

:)

Już płacze. Co z masowego zabezpieczenia ? Nic.

:)

Nie wiem o co ci chodzi.

Ja mam pewne przekonanie i podałem argumenty na jego obronę, i dowody w postaci katalogów, które nie są zaśmiecane.

Póki co nie podałeś żadnego argumentu ze autorskie zabezpieczenia to zły pomysł.

Forum jest po to aby wymieniać się poglądami i argumentacją.

Jesli nie masz nic ciekawego do dodania to jesteś dla mnie zwykłym pokemonem. Poskarż się mamie, że pan od addera bedzie ci w precelkach smiecil.

Czy jest ktos kto uważa, że drobne autorskie (niestandardowe lub rozsądne modyfikacje standardowych) zabezpieczenia to zły pomysł na zabezpieczenie precli przed skryptem? Jeśli tak chętnie dowiem się dlaczego to zły pomysł.

@Afrael

pan od addera dyplomatycznie nie porusza tego tematu, bo wiadomo ze kazdy wlasciciel precla odrazu w robots wpisze co trzeba by adder nie dodawal. a skoro nie byloby precli chetnych na wpisy od addera nie bylby adder nikomu potrzebny, wiec i by sie nie sprzedawal, to naturalne i i dla mnie zrozumiale.

@koniu pierwsza zasada precli. Unikalne wpisy. Ja nie widze jej żeby tu była zastosowana. Zabezpieczenia, które są publiczne i wiele osób z nich korzysta nie przetrwają dłużej nic 2 tygodnie

P.S. Masz coś z głową? Kompleksy? Pokemon, mama ? Hmm.. Dziwny uraz.. Wiesz z doświadczenia?

Super, kasowanie 70 userów - spambotow z forum. Regularnie zabezpieczałem, ale w końcu ile można? Najdłużej działało 2 tygodnie. I za każdym razem 30 minut w plecy.

(L)

Kto mówi o katalogach?

A te precle to co to jest? Nie katalogi? Tak samo można ustawić Qlweba (a nawet lepiej).

Poza tym, jak wyobrażacie sobie unikalne teksty w każdym preclu? Nie można pisać w nieskończoność o tym samym ale inaczej. Nie ma takiej możliwości, a przynajmniej koszty czegoś takiego będą o wiele przewyższały korzyści.

Nawet zakładając że dodaje z losowego PROXY i doda 3 wpisy, losowa za nim przyjdzie 30 user z dodawarką z tego samego proxy losowego i już proxy można zablokować. Zakładając np 10 odwołań z danego IP do rejestruj, napisz itp.

O ile arty w preclach unikalne mogę pochwalić - to jak to ma być z PHP BB ? tam to chyba już działanie szkodliwe dla for.

O ile precle są pod artykuły to fora napewno nie pod boty.

Wiec cieżko popierać narzędzie którego celem będzie zaatakowanie phpbb.

To lepiej wrzucić 1000 artów ze znikomą wartością niż 40 uniklanych i lepiej podlinkowanych?
Trzeba sobie odpowiedzieć na pytanie: po co stawiam katalog?

Nie chcesz żeby obrobili ci dom, więc go nie budujesz - proste i jakże skuteczne biggrin.gif

Gratuluję mmarek - świetne rozwiązanie nurtującego nas problemu smile.gif

Tu nie chodzi o dom - raczej o hotel, a właściwie o pokoje gościnne.

z katalogami to różnie bywa, nie każdy stawia w tym samym celu.

Co do dbania - jak się nie zadba od początku to później tym bardziej.

Przykład wykoszenia precli.

Użycie addera - dodanie elementu który nie zostanie zmiksowany w celu unikalności a będzie sam w sobie unikalny. Wyszukanie elementu w google i do śmieci.

Tak właśnie łatwo się wykrywa wiki, dmoz itp. po elemencie wspólnym - żadko znanym gronu stawiającemu kopie. Nie chodzi mi o duplikaty bo to można zawsze ominąć ale o ryzyko elementu wspólnego i możliwość walnięcia masowego większości precli.

Zgadzam sie jednak że lepiej dodawać się do precli dobrze zabezpieczonych i tam podlinkowywać wpisy. Wtedy te które są opanowane przez dodawarki będą bardzo słabe, komu się bedzie chciało linkować wpisy w preclu śmietniku.

Zadbany i zabezpieczony precel ma także dla autora plusy, podlinkowując wpisy osoby tak naprawde podlinkowują także całego precla. Więc zabezpieczenie jest w gestii właściciela precelka.

I mysle że wielu dodających jak i stawiających o tym pomyśli - a mało ktorzy podlinkują wpisy w preclach do których można się dodać z automatu. Szkoda poprostu linków.

Efektem tego będzie fakt że precle dbane będą duzo mocniejsze(bo linkowane przez userów i wlaściciela) i skuteczniejsze a napisanie artykułu będzie sensowne i opłacalne.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności