Skocz do zawartości

Testy nowego Addera 5

PromoPager

Rekomendowane odpowiedzi

Poza tym, jak wyobrażacie sobie unikalne teksty w każdym preclu? Nie można pisać w nieskończoność o tym samym ale inaczej. Nie ma takiej możliwości, a przynajmniej koszty czegoś takiego będą o wiele przewyższały korzyści.

Bez problemu sobie to wyobrażam, co więcej widze na własne oczy. Dla jednego koszt 5 - 25 PLN za 600 - 1500 znaków to dużo, dla innego mało.

Mało szczególnie jeżeli przynosi zauważalne zyski. Są osoby, które wpiszą się do precla i czekają na efekty, to nie wystarcza.

Szook jest jeszcze inny sposób. Analiza treści przy zgłoszeniu a następnie co 30-60 dni unikalności wpisów. Jeżeli Google już poznało ten wpis to dowidzenia. Implementacja nie jest trudna, a skuteczność znaczna. Wraz z moderacją da ciekawe efekty...

• Odpowiedzi 140
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

ta walnie się całę NEO :) po revdns jaki problem. I będą meilami wysyłali albo placili SMSEMS.

O wlasnie :) dobre rozwiazanie - symboliczna opłata za wpis :P 1,22 od wpisu do precla i już dodawarki załatwione. Tylko kwestia modułu do opłat smsem sms sie pojawia jako zaplacony to wpis jest aktywny, po 48 godzinach wpis z bazy calkiem wylatuje jak brak platnosci.

W sumie uwazam ze symboliczne 1,22 z vat zwiekszyloby moc precelków :P.

Analiza treści przy zgłoszeniu a następnie co 30-60 dni unikalności wpisów.

Tak, tak, a potem przyjdzie kilku "przeciwników" spamowania z MilionKatalogiem i załatwi sprawę na "mocniejszych" domenach!

A blokowanie IP jest przezabawnym pomysłem w dobie milionów dostępnych open proxy :)

Tutaj będą zaj...iste trzy linki...

Dla jednego koszt 5 - 25 PLN za 600 - 1500 znaków to dużo, dla innego mało.

Nie chodzi o koszt pojedynczego artykułu ani nawet o koszt wszystkich. Ciekawe tylko co zrobisz, gdy nagle właściciel precla zmieni zdanie i postawi sobie na tym adresie stronę o du**e Maryni? Albo po prostu wytnie Twoje linki?

WI777 czasowy blok po np. dodaniu 1 wpisu - 1 IP jeden wpis.

Juz widze jak adder co wpis zmienia IP i jego predkosc działania.

No to jest jeszcze jedno rozwiazanie, wylaczyc mozliwosci pisania art. i precle zrobic płatne 1,22 - to rozwiaze dosc mocno sprawe.

Zarobi piszący, zarobi stawiajacy precla.

I to moze rozwinac precle o lepsze dziela np. tematyczne strony z art. sponsorowanymi.

Wtedy stawianie 100 precli o oponach i motoryzacji ma sens :) bo zarobia na siebie.

Kazdy bedzie zadowolony poza dodawarkami.

Dlaczego na preclach maja zarabiac dodawarki jak moga ci co je stawiaja.

Szoku, proponowałem dorobić moduł płatności do precelków co najmniej kwartał temu (albo i wcześniej). W katalogach typu Qlweb płatności SMS rozwiązały 95% problemów ze spamem - bo czasami trafiają się tacy, co prawidłowo dwóch zdań nie potrafią sklecić, więc trzeba to moderować.

Proponowałem, by zrzucić się w kilku tutaj, na Forum i zamówić u kogoś napisanie takigo modułu. Kwestia tylko - płatność za wpis, czy płatność za założenie konta?

pozdrowienia

Dla tych, co lubią zdjęcia planet: Planety i ich zdjęcia, dla tych, co lubią katalogi stron: Podwójny katalog stron. Albo Idź do diabła.

Dla jednego koszt 5 - 25 PLN za 600 - 1500 znaków to dużo, dla innego mało.
Średnio, ale połowę zmarnujesz.

Prawie jedna trzecia precli ze spisu Cezarego:

-nie jest preclem,

-nie działa,

-jest porzucona przez właścicieli, którzy nie moderują wpisów,

-nie można sie zarejestrować,

Zbyt wiele z nich nie jest linkowanych przez właścicieli. Chyba trzeba będzie zrobić własny spis.

Eksperyment Discover.pl

ja bym zrobił za wpis.

Nie czytałem tematow o precelkach. Ale skoro miałeś taki pomysl to jest to bardzo dobry pomysl.

Uważam nawet że to przyczyniłoby się do powstawania jak pisałem wyżej tematycznych precli, mocnych i dbanych.

Wyobrazmy sobie że xxx wyrabia sobie marke w stawianiu serwisów tematycznych z art. sponsorowanymi bo tak to bym nazwał. Jestem przekonany że popularnośc stawianych przez taką osobe precli byłaby wysoka.

Uważam że pomysł z modułem jest fajny i albo ktoś może go napisać i na nim zarobić.

Np modul płatnosci za wpis do precelkow i sprzedawać za kilka złoty :).

Zarobi osoba piszaca modul,

Zarobi wpisujacy arty,

zarobi najwazniejszy - tworca precla.

Ja widze ze w tym wszystkim jest gryzienie reki która karmi czyli twórców precli.

Jestem przekonany że zrobienie precli płatnych wpłynie tylko pozytywnie na rozwój SEO i moc zaplecze.

Wplynie na jakośc zaplecza i jego moc.

Tak wiec moze ktos chetny napisać :) a napewno znajdzie się wielu zainteresowanych takim modulem.

Uwazam ze musi to byc oplata za wpis/art nawet gdyby to miialo byc 10 zl. Choc uwazam ze 1,22 czy tam 3 zl jest na start odpowiednia.

Pozatym o tym do ktorego precla sie dodac decyduje user i widzi czy precel jest OK, czy bedzie dbany itp.

Yeden to o czym piszesz jest wlasnie wynikiem ze ludzie stawiali precle z mysla o tresci i site.

Czas by byli ludzie ktorzy potraktuja precle jako zrodlo przychodow za moderacje, linkowanie i wpisy.

I nie traktowanie wpisu jak wpis tylko jako art. sponsorowany.

Czyli np ja stawiam precle (serwisy tematyczne na temat:

1 seo, 1 hostingi, 1 szczecin, 1 motoryzacja

czyli tematyki ktore sa mi znane.

Mam przykladowo 4 takie serwisi na nich wpisy jako art. sponsorowane, do tego np. dbam o moderacje, dbam i zlecam pisanie tematycznych art nie sponsorowanych, linkuje itp, dbam o traffic.

Tego typu precel przynosi zyski ! - tego typu precel poza linkami moze generowac traffic.

Czy gra nie jest warta świeczki ? dla stawiających i wpisujących ?

czasowy blok po np. dodaniu 1 wpisu - 1 IP jeden wpis.

Ależ niech tak będzie tylko po co zaraz tworzyć pseudokampanię antyspamową i antyAdderową?

Zawsze będą:

1. Porządne i zadbane katalogi/precle/fora

2. Płatne, porządne i zadbane katalogi/precle/fora

3. Płatne precle/fora

4. Fajne spamiarki

5. Syfiarki

6. Totalne dno

I tyle.

P.S. Szook albo się rozdwoiłeś, albo włączyłeś jakiś mocny generator kontentu :)

Tutaj będą zaj...iste trzy linki...

To ja posunę się trochę dalej.

Niech ktoś napisze od razu gotowy cały produkt począwszy od kategorii rodzaju wpisów sposobu płatności. Napisze i zacznie sprzedawać taki skrypt za parę złotych jak ktoś napisał sprzedawać. Później może ten projekt rozwijać i poszerzać ofertę o dodatkowe moduły np.: statystyki, promocja na pierwszej stronie ( przez określony czas, dodatkowa oplata) i wiele innych.

P.S

Szook daj znać na gg

@koniu pierwsza zasada precli. Unikalne wpisy. Ja nie widze jej żeby tu była zastosowana. Zabezpieczenia, które są publiczne i wiele osób z nich korzysta nie przetrwają dłużej nic 2 tygodnie

Proste pytanie, czy potrafisz czytać ze zrozumieniem? Cały czas podkreślam że zabezpieczenie powinno być autorskie, tzn. nie publiczne wykorzystywane wszedzie tylko niestandardowe autorskie, moze byc proste byle AUTORSKIE. Moze to byc publiczne zabezpieczenie ale zmodyfikowane aby nabrało cech autorskiego rozwiązania (mam nadzieje ze rozumiesz o co chodzi).

Przeczytaj jeszcze raz moją wypowiedź https://www.forum.optymalizacja.com/index.php?s...7991&st=30#

Zabezpieczenie NIESTANDARDOWE zapewni ci to co miałes do tej pory, brak wpisów z dodawarki. Proste i skuteczne. A moze nie znasz nawet podstaw PHP i nie potrafisz tego zrobic? Może tu leży problem, że ludzie nie potrafią zrobić prostego, swojego, niestandardowego, niewykorzystywanego masowo zabezpieczenia? J

Mysle ze blokowanie IP to walka z wiatrakami. Tych adresow bedzie mnóstwo, kloptliwa bedzie wymienianie sie nimi itd.

Czy ktos widzi jakies przeciwskazania (pozatym ze trzeba umiec to samemu zrobic albo miec kolege co umie i pomoże) aby nie stosować prostych AUTORSKICH zabezpieczeń?

Prawie jedna trzecia precli ze spisu Cezarego:

-nie jest preclem,

-nie działa,

-jest porzucona przez właścicieli, którzy nie moderują wpisów,

-nie można sie zarejestrować,

Zbyt wiele z nich nie jest linkowanych przez właścicieli. Chyba trzeba będzie zrobić własny spis.

ostatnio zrobiłem przegląd moich wpisów na kilku preclach niby mocniejszych, bo z PR 2 , 3 i o zgrozo 70% wpisów jest NIEZAINDEKSOWANYCH od maja ......rozumiem, że sam powinienem podlinkować (teraz wwaliłem po 1200 punktów na każdy wpis) , ale bez przesady, żeby w ogóle googiel do nich nie wlazł nawet raz, to przegięcie....co to za precel....

W jednym moim precelku, nielinkowane z zewnątrz wpisy są już odwiedzone przez googla min 4 razy w sierpniu, a jakiś przykładowy czyjś - pewnie linkowany w sierpniu już 11 razy witał googla : https://www.maxserwer.pl/moja-pasja-gry/

M

Pozycjonowanie lokalne, Wymiana linków tematycznych, Tematyczne artykuły sponsorowane.  >>>>> Informacje na stronie :  Tani hosting

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności