Skocz do zawartości

Stosunek pracy do kosztow pozycjonowania

Lok

Rekomendowane odpowiedzi

Witam,tak jak w temacie - zastanawiam sie jaki procent pieniedzy bierzecie dla siebie odliczajac koszty - (ciagle doksztalcanie sie,monitorowanie pozycji,inwestycje w programy,zaplecze ) jezeli chodzi o pozycjonowanie strony klientowi;).. 20,30 a moze 50 ?

Pozdrawiam LOK

LOK - LIGA OBRONY KRAJU

Jeśli ktoś pozycjonuje systemami wymiany i linkami sponsorowanymi to ma bardzo duże koszta, więc myślę, że więcej niż 50% nie weźmie [chyba, że znajdzie jelenia]. Natomiast osoby posiadające rozbudowane zaplecze, doświadczone [osiągające cel zużywając niewiele mocy zaplecza] mogą mieć koszta na około 10-20% tego co biorą, tylko, że mogą też 70% przeznaczyć na inwestycje a marne 10% wsadzić do kieszeni.

Czas pracy nad konkretną stroną klienta jest niewielki, najwięcej czasu zajmuje tworzenie zaplecza, ale często takie zaplecze jest tworzone z myślą o wielu klientach. Numerem drugim pod względem pochłaniania czasu jest zdobywanie wiedzy, następnie pozyskiwanie klientów i ich obsługa oraz ogólnie sprawy związane z prowadzeniem firmy. Na szarym końcu pod względem czasochłonności plasuje się samo pozycjonowanie serwisu klienta.

A przynajmniej tak to wygląda mniej więcej u mnie a każdy pozycjonuje innymi metodami i ma inną politykę prowadzenia firmy, więc różnice zdań mogą być spore.

Co ciekawe kiedyś moje ceny wydawały się dla nowo-pozyskanych klientów bardzo atrakcyjne, teraz często firmy nawet nie odpisują na ofertę, też tak macie? Ja od 2 miesięcy pozyskałem nowych klientów tylko z polecenia, jak tak dalej pójdzie to pozostanę na pracy tylko z klientami z polecenia. Ciekawi mnie również cennik innych i jakość ich usług.

Brad u mnie jest identycznie,najwiecej czasu schodzi na dogadywaniu sie z klientem,zaplecze tez sporo czasu a samo pozycjonowanie chyba najmniej..a co do cen mysle ze one coraz wyzsze bo zaplecze kosztuje,konkurencja coraz wieksza...ale jak zaproponujesz przystepna cene to moze to lykna;)

LOK - LIGA OBRONY KRAJU

Co ciekawe kiedyś moje ceny wydawały się dla nowo-pozyskanych klientów bardzo atrakcyjne, teraz często firmy nawet nie odpisują na ofertę, też tak macie? Ja od 2 miesięcy pozyskałem nowych klientów tylko z polecenia, jak tak dalej pójdzie to pozostanę na pracy tylko z klientami z polecenia. Ciekawi mnie również cennik innych i jakość ich usług.

no coz za duzo ludzi siedzi w tym interesie i firma bierze tam gdzie najtaniej- wiekszosc ludzi nie ma pojecia o pozycjonowaniu i tez sobie mysla skoro ten chcial 200 zl za fraze a inny 120 zl to wezme tego drugiego

co do mrtn-a

przy duzych obrotach i te 12% jest duzo warte

Używaj Cuilla i Hakii

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności