Skocz do zawartości

Wyświetlanie linków tylko na index.php

Narfi

Rekomendowane odpowiedzi

Witam!

Mam taki problem, dostałem ofertę do umieszczenia płatnych linków na swoją stronę www, jednak muszą one znajdować się tylko i wyłącznie na index.php czyli na stronie głównej bo taką właśnie mam, moja strona to www.asroma.pl

Jednak mam tam skrypt z newsami i jak wejdę na przykład na drugą stronę z newsami to wtedy adres będzie wyglądał tak: https://www.asroma.pl/index.php?npage=2 , mój zleceniodawca uważa że tak nie może być ponieważ jego linki mogą zostać odebrane jako spam przez google. I tu proszę o pomoc, czy jest jakiś sposób aby linki wyświetlały się TYLKO na index.php, a po wejściu na przykład na kolejną stronę z newsami już ich nie widać?

Z góry dzięki.

a możesz Bełdzio bardziej szczegółowo opisać co oznacza to równianie? Niestety ja jestem laikiem jeśli chodzi o PHP :)

A właśnie, tak samo tyczy się to komentarzy w newsach, na przykład przy pisaniu komenta adres wygląda tak https://www.asroma.pl/index.php?function=show_all&no=4038, to znaczy że także google odbiera to jako odrębną podstronę?

if( count($_GET) <= 0 ){
  // wyświetl linki
}

Powinno zadziałać.

ewentualnie do warunkowego możesz dodać && $_SERVER[php_SELF] === 'index.php' - ale jeśli strona będzie w domenie bez indeksu to wtedy może nie zadziałać, bo u mnie w tym wypadku jest / zamiast index.php

Portal komputerowy

-
webmastering, biznes

Forum IT - informatyka, komputery, technologie

if( count($_GET) <= 0 ){
  // wyświetl linki
}

Od kiedy ilość wartości w tablicy może być ujemna? :) Zakładam, że to przez pośpiech :) Narfi, zamień <= w warunku na == czyli:

if( count($_GET) == 0 ) {

// wyświetl linki

}

Nie zmieni to działania ale wygląda sensowniej :)

Sprzedam artykuły, 1 grosz za 5000 znaków!

https://www.forum.optymalizacja.com/index.p...howtopic=126817

Ja często nadużywam tych znaków, bo częst operuję na funkcjach, co zwracają wartości ujemne. Faktycznie, nie może być -x elementów. :P

if( count($_GET) == 0 ){
  echo '<a href... '; // tutaj wstaw te linki, np. w ten sposób

}

Jeśli gubisz się w kodzie, to weź zapisz sobie te linki (tak jak mają wyglądać w jakimś pliku tekstowym. Np. zapisz je w pliku linki.php. I powyższy kod zmodyfikuj do takiej postaci:

if( count($_GET) == 0 ){
  include('linki.php');
}

Portal komputerowy

-
webmastering, biznes

Forum IT - informatyka, komputery, technologie

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności