Skocz do zawartości

początkujący: czy aliasy szkodzą

beha

Rekomendowane odpowiedzi

No tak rzeczywiście nie musi byc duża pod warunkiem, że potem pogłębia szukanie czyli najpierw pobiera niewielką próbkę jeśli się powtarza to sprawdza inną z tych samych stron. muszę poczytac więcej o tym algorytmie biliony dokumentów to niezłe wyzwanie...

...

wedlug patentu Google bierze probke ze strony i szuka tego samego na innych stronach. Jezeli znajduje to strony wypadaja. Z tego co mi wiadomo, to zostaje najstarsza strona.

A ja tam wyczytałem że zostaje strona z najwyższym page rank...

...

No fakt bylo tam cos takiego, ja to czytalem juz dosyc dawno temu i wszystkich rzeczy nie pamietam.

Jednak nie jest tam napisane ze zostaje tam strona z najwyzszym Pagerank. Jest napisane np. pagerank, serwer, wiek.

In response to the detected duplicate documents, the present invention may also function to eliminate duplicate documents (e.g., keeping the one with best PageRank, with best trust of host, that is the most recent)

Oni w patencie nie podadza zaleznosci w algorytmie, ale sam mechanizm dzialania tego. Jednak po ostatnim filtrze duplikatow, wyglada na to ze zostaje najstarsza strona.

wedlug patentu Google bierze probke ze strony i szuka tego samego na innych stronach. Jezeli znajduje to strony wypadaja. Z tego co mi wiadomo, to zostaje najstarsza strona.

czyli ogololnie jest tak jak pisalem ze alias wpada do wynikow po pewnym czasie spada daleko w wynikach

ja mam kilka aliasow na student.legnica.edu.pl sa aliasy pwsz.of.pl pwsz.any.pl i kilka dorway pages robilem do do momentu az strona wlasciwa strona nie zwisla wysoko na interesujace mnie slowo teraz sie o zmienilo

Check email deliverability tool Maildog

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności