Skocz do zawartości

2 kliknięcia za 0,1$

joketown

Rekomendowane odpowiedzi

A czy koledzy nie wpadli na to, że mogą być to reklamy CPM, czyli kierowane na witrynę, czyli płatne za WYŚWIETLENIA?

Wyświetlcie sobie jakiś raport zaznaczając Show data by [?]: Individual ad i później ptaszkując Show data by targeting type - contextual or site [?]

Ja mam na przykład gdzieś wyświetlenia po kilkadziesiąt centów za 1 000 wyświetleń, więc przy wysokim CTR mogę dostawać naprawdę śmieszne pieniądze za kliknięcia.

Po drodze Tobi wspomniał o tym, że na jednym swoim forum ma kiepską konwersję z reklam więc kiepskie stawki za kliknięcie. To wygląda na smart pricing, ale pytanie mam do Ciebie: czy takie kiepskie stawki dotyczą całego Twojego konta, czy tylko jednej domeny / poddomeny / katalogu?

Te niskie stawki dotyczą tylko tego forum, na innych kontach stawki są wyższe. Zaprzecza to teorii, którą kiedyś czytałem, że najniższa stawka zaniża kliki na całym koncie. Obecnie na forum nie mam już adsense, do czasu aż je bardziej rozkręcę, wtedy założę użytkownika serwującego reklamy niezalogowanym czytelnikom.

⇅ Sprawdź czy nadal jest zielono u Ciebie i konkurencji poprzez nowoczesne monitorowanie pozycji

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności