Skocz do zawartości

[prywata] format laptopa

zecke

Rekomendowane odpowiedzi

Musze mu zrobić format. Dotychczas robiłem to tak jak zawsze, płytka z windą xp do napędu i formatowałem od razu instalując nową kopię, w tej chwili gdy naciskam enter (zainstaluj nowy system) instalator wypluwa komunikat: "Instalator nie znalazł żadnych stacji dysków twardych zainstalowanych w tym systemie".

Na różnych innych forach wyczytałem że chodzi o jakieś stery do dysku SATA i przez to nie chce chulać i że trzeba FDD żeby te stery podczas instalacji wgrać. A ja nie mam ani: fdd, ani dyskietki ani żadnej płyty w stylu "system recovery"

Czy ktoś miał podobny problem?

Z góry dzięki za pomoc PiO !

Mam identyczną sytuację na Amilo1818. W sieci znalazłem wskazówkę, że należy przełączyć w BIOSie jakąś opcję dotyczącą napędów SATA - niestety, nie przetestowałem tego, bo takiej opcji w biosie nie mam. Myślę nad upgrade BIOS, ale mam Viste, nie mam DOSa ani stacji dyskietek - i nie mam pomysłu jak to zrobić.

pozdrowienia

Dla tych, co lubią zdjęcia planet: Planety i ich zdjęcia, dla tych, co lubią katalogi stron: Podwójny katalog stron. Albo Idź do diabła.

ja mam fsc amilo pro v2060, kupiłem rok temu z linuxem na pokładzie. Miałem ten sam problem i przy instalacji Windowsa zmieniałem właśnie coś w ustawieniach biosu i pomogło. Też myślałem, że będzie z tym problem i będę musiał kupić napęd fdd, ale wystarczy właśnie pobawić się z ustawieniami w biosie dotyczącymi dysku. Na wielu forach piszą jakie to ustawienia.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności