Skocz do zawartości

Googiel zdrowo robi porządki

mario1973

Rekomendowane odpowiedzi

• Odpowiedzi 33
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi
Banują w ogóle domeny z sensowną treścią za śmieciową zawartość subdomen?

W moim przypadku zbanowali tylko subdomenę z katalogiem, domena główna i inne subdomeny stoją (jeszcze).

Program partnerski na Twoje katalogi i precle! Nawet 20% prowizji!

Banują w ogóle domeny z sensowną treścią za śmieciową zawartość subdomen?

W moim przypadku zbanowali tylko subdomenę z katalogiem, domena główna i inne subdomeny stoją (jeszcze).

U mnie tak samo. Poleciały 3 subdomeny.

Z ciekawości sprawdziłem frazę na którą załapałem filtr pół roku temu... i...

:D:);)

edit...

właśnie sprawdziłem... 3 spamy, które poleciały, były linkowane z e-weblinka :P przypadek? :)

W sumie co tam 3 spamy... jako zemsta na G postawie dziś parę(set) nowych :P Niech mają co robić :)

NoteFighter.net - gra uczaca czytania nut

Może ktoś podpowie mnie co w tej sytuacji mogę zrobić? Mam domenkę od 2-3 tygodni. Pod hasło "horoskop urodzeniowy" po tygodniu byłem w top 5 :D. Potem zachciało mnie się być w top1 i zacząłem linkować. Efekt tego taki, że im więcej linków daję tym dalej w wynikach jestem ;). Aktualnie jestem na 367 pozycji :)

Owa domena to: urodzinowe.info :)

Zdjąć wszystkie linki (to byłoby niby sensowne :) - skoro linków dodaję i lecę w dół, to zdjęcie linków teoretycznie powinno pomóc)?

blog o apple | highlab.pl - blog technologiczny

Dokładnie byłem na nowej domenie na konkurencyjnej frazie na 40 pozycji. Zacząlem linkowac i zaczalem spadać :rotfl: ale nie az tak daleko to bylo tak do 80 pozycji. Przez tydzien tam byłem az nagle rzucilo mnie na 15 pozycje i teraz linkowanie systematycznie pnie mnie do góry ;)

Jeśli zdejmiesz linki to możesz w ogólę wyleciec na jakiś czas na linkowaną frazę. To się chyba nazywa fachowo za nienaturalne linkowanie. A ze google nie jest w stanie określic czy link jest dodany przez ciebie czy przez kogoś komu się twój serwis spodobał, linkuj dalej tylko nie przesadzaj a na pewno z czasem będzie wyżej niż 5ta pozycja. Oczywiście jak strona stała tam rok i nie dostała przez ten czas żadnego linka i przywalisz jej po 20 dziennie to się może trochę źle dla niej skończyc.

Sklep dla sportowców w którym znajdziesz Odżywki oraz suplementy diety dla sportowców, sprzęt siłowy i fitness oraz akcesoria do sportów walki i treningowe Hurt-Detal. Szybka wysyłka na terenie polski i za granicę.

Sklep producenta sprzętu siłowego, fitness oraz akcesoriów do sportów walki. Wysoka jakość, przystepne ceny :)

Początkowo myślałem, że to tymczasowa czkawka google. Już nie raz zdarzało mnie się, że domeny wylatywały z serpów, ale to było max 4 dni :rotfl:.

To już trwa prawie dwa tygodnie. Co ciekawe - gdy przez jakiś czas nie linkowałem, strona powoli pięła się do góry ze 130 do 90 miejsca. Dorzuciłem kolejne linki i spadek o 200 pozycji ;)

blog o apple | highlab.pl - blog technologiczny

zeby nie zakladac nowego tematu.. google uruchomilo strone na ktorej mozna sypac ludzi i strony oferujace sprzedaz linkow. tak sobie mysle dlaczego zaden ludzik z google nie siedzi na pio czy wh czy innych forach i nie czyta forum i nie kasuje stron ludzi z dzialow bazarowych gdzie zamieszczaja oferty sprzedazy linkow. czy tak nie byloby prosciej?

zeby nie zakladac nowego tematu.. google uruchomilo strone na ktorej mozna sypac ludzi i strony oferujace sprzedaz linkow. tak sobie mysle dlaczego zaden ludzik z google nie siedzi na pio czy wh czy innych forach i nie czyta forum i nie kasuje stron ludzi z dzialow bazarowych gdzie zamieszczaja oferty sprzedazy linkow. czy tak nie byloby prosciej?

a skąd wiesz że nie siedzą? :]

- Reklama -

Podatki we Wrocławiu: biuro podatkowe wrocław

Miejscówa do parkowania przy Okęciu: parking okęcie

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności