Skocz do zawartości

Nagły spadek miejsca o kilkadziesąt pozycji

Gamec

Rekomendowane odpowiedzi

Witam,

Między 2, a 3 sierpnia gwałtownie spadła mi pozycja w wynikach Google. Jest to spadek o kilkadziesiąt miejsc pod każdym słowem kluczowym. Trwa to już 16 dni, więc chyba trochę za długo jak na "taniec Google". Na stronie nie były wprowadzane żadne większe zmiany. Jedynie jakieś 20 dni przed tym spadkiem witryna była niedostępna przez 2 dni z powodu zmiany serwera. Czym może to być spowodowane?

Adres mojej strony to www.strefarpg.pl

Witam,

Między 2, a 3 sierpnia gwałtownie spadła mi pozycja w wynikach Google. Jest to spadek o kilkadziesiąt miejsc pod każdym słowem kluczowym. Trwa to już 16 dni, więc chyba trochę za długo jak na "taniec Google". Na stronie nie były wprowadzane żadne większe zmiany. Jedynie jakieś 20 dni przed tym spadkiem witryna była niedostępna przez 2 dni z powodu zmiany serwera. Czym może to być spowodowane?

Adres mojej strony to www.strefarpg.pl

Raczej zmiana serwera nie ma tu znaczenia.

Tego samego dnia poleciało tysiące stron w filtra lub sandboxa.

W wielu przypadkach brak jakiegokolwiek uzasadnienia.

Praktycznie nic na dzień dzisiejszy nie da się zrobić.

Nie wiadomo jak się zachować, czekać czy zaczynać od nowa...

Sorry, nie odpowiadam na PMy

U mnie też poleciała strona kilka pozycji w dół. Wydaje mi się że jest to spowodowane masowym kasowanie śmietników w google. Czyli jeśli masz sporo linków z katalogów śmietników to linki z nich straciły całkowicie moc i dlatego jest spadek o te kilka pozycji. Dlatego lepiej zrobić samemu zaplecze tematyczne wtedy masz pewne linki

W połowie lipca jedna strona poleciała mi na wszystkie 6 fraz pozycji w top5 mniej więcej równo o 50 miejsc w dół. Tak jakby pozycja każdej frazy dostała zmianę "+50". Do dziś nic się nie zmieniło. Próbowałem różnych działań, także zmiennych dla różnych fraz żeby wyciągnąć jakieś wnioski. Na dzień dzisiejszy wniosków brak, brak także jakichkolwiek zmian. Pozycje zostały zamrożone i są w top5, tyle że na 6 stronie wyników...

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności