Skocz do zawartości

Keywordsy a content

2Team.biz

Rekomendowane odpowiedzi

Witam,

Mam problem przy wybraniu rozwiązania, a mianowicie mam site z 15k(jak narazie, liczba będzie sie powiększać) podstron.

Większość contentu google uzna za orginalny, i mój problem jest taki zastosować dynamiczne czy stałe słowa kluczowe ? Jeśli stałe to dlaczego, a jeśli dynamiczne to dać losowe sortowanie słow w contencie czy wybierac według jakiś kryteriów, np. Częstotliwość występowania ?

Do description mam zamiar wrzucać content oczyszczony z tagów html, jaka jest zalecana długośc ? obcinać go czy może jednak zostawić jeżeli przekroczy rozmiar ?

Pozdrawiam i witam wszystkich użytkowników forum

Skoro większość stron ma oryginalny (niepowtarzalny) content, to jest oczywiste, że keywords, descriptions będzie (powinno być) unikalne - chociażby dlatego, że aby odpowiadało tematyce (jak sam piszesz) oryginalnej treści.

Z samą losowością, to raczej nie losowałbym ich z contentu ale wybrał (może i losowo ale) tylko te istotne dla Ciebie.

Description to jeśli dobrze pamiętam to do 500 znaków (ale to do sprawdzenia).

Skoro większość stron ma oryginalny (niepowtarzalny) content, to jest oczywiste, że keywords, descriptions będzie (powinno być) unikalne - chociażby dlatego, że aby odpowiadało tematyce (jak sam piszesz) oryginalnej treści.

Z samą losowością, to raczej nie losowałbym ich z contentu ale wybrał (może i losowo ale) tylko te istotne dla Ciebie.

Description to jeśli dobrze pamiętam to do 500 znaków (ale to do sprawdzenia).

Co do keywordsów dowiedzialem sie warto stosować odmiany i synonimy, niewiem na ile to jest skuteczne, oczywiście wygeneruje je i zapisze do bazy tylko właśnie zastanawiam się według jakich kryteriów. Co do istotnych dla mnie, istotne są wszystkie(Download Spot) chodzi głównie o ruch.

A co do description, myśle że zrobie tak jeżeli opis ma więcej niż 200 bajtów zamienie po ostatniej spacji na wielokropek.

Pozdrawiam

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności