Skocz do zawartości

Bardzo malo wyswietlen reklamy

siorbi

Rekomendowane odpowiedzi

Nie moge znalezc nigdzie odpowiedzi. Google podaje mi liczbe wyswietlen reklam zawsze z 10 razy mniejsza od liczby wizyt czy lokalizacji na stronie w danym dniu. Jak to mozliwe? Dostalem raz odpowiedz, ze moze to byc spowodowane zlym wyswietlaniem reklam w IE ale IE tez posiadam i wyswietla sie bezblednie.

Nie moge znalezc nigdzie odpowiedzi. Google podaje mi liczbe wyswietlen reklam zawsze z 10 razy mniejsza od liczby wizyt czy lokalizacji na stronie w danym dniu. Jak to mozliwe? Dostalem raz odpowiedz, ze moze to byc spowodowane zlym wyswietlaniem reklam w IE ale IE tez posiadam i wyswietla sie bezblednie.

A jak odczytujesz liczbę wizyt? Jaki masz skrypt statystyk?

Jak masz WebAnalizera czy coś w tym stylu to skrypt Ci zlicza odwiedziny robotów a tym się reklamy nie wyświetlają :) No i jak wspomniano wcześniej FF z AdBlock czy AdMuncher.

404.tf

Chodzi Ci o strone https://www.gazeta-info.pl/ ? Tam tylko na głównej masz reklamy A$. I w miejscu gdzie CTR będzie 0,001%

Tak chodzi mi o ta strone. Reklamy mam na glownej i na kilku podstronach. Jednak prawie wszystkie wejscia na strone sa na ten adres. Sam bylem jednak swiadkiem ze jeden komputer byl podlaczony raz do jednego internetu i reklamy sie wyswietlaly, a pozniej do innego i juz nie... :/

A jak odczytujesz liczbę wizyt? Jaki masz skrypt statystyk?

Skrypt jest w porzadku rozdziela roboty od uzytkownikow i np zlicza lokalizacje raz dziennie.

Miejsce to jedno, dopasowanie do wyglądu to drugie. To ostatnie też należałoby poprawić...

Wydawalo mi sie ze wyglad jest wprzadku... Trzeba go poprawic ?

Programy ktore wymieniliscie, to raczej uzywaja osoby, ktorej znaja sie na takich sprawach, albo są "w temacie", wiekszosc ludzi nie wie nawet, ze takie cos istnieje. Ja po swoich znajomych widze, mimo, ze wiele osob interesuje sie internetem/komputerami - nikt zadnych programow blokujacych reklamy google nie ma (na 10 zapytanych osob zadna nie miala). Wnioskuje ze na 100 pewnie z 1 by sie trafila, ktora ma. Moim zdaniem program programow blokujących nie jest wielki, bo osoby ktorego maja to i tak by nie kliknely w reklamy (mimo, ze czasami tez sie prawie na tym lapie = dobrze wkompowane reklamy itp.).

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności