Skocz do zawartości

Polak potrafi

pancho

Rekomendowane odpowiedzi

Patrząc na to co wyrabiamy (pozycjonerzy) z wordpress'em robi mi się nie dobrze. Presell Pages...

Tylko unikalne wpisy, max 3 linki itp... itd... wspaniale deklaracje tak jakby właśnie tworzył sie wartościowy blog z super ciekawymi kontentem... a tak naprawde kazdy kolejny pressel to syf na miare starych, dobrych qlweb'ow. Kazdy admin po tygodniu traci zapal i puszcza na bloga kazdy syf...

Inna sprawa ze fajne daje to efekty :) ... ale nazywajmy reczy po imieniu... bo dodajac poraz ktorys tam ten sam tekst nie chce mi sie czytac ze "jesli to duplikat to zostanie usuniety"... a tak sie raczej nigdy nie dzieje :)

Pzdr dla wszystkich ambitnych i mniejambitnych preceladminow ;)

• Odpowiedzi 33
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

"Niedobrze" piszemy razem, zastanawia mnie ostatnio boom na rozdzielanie wszystkiego co się da. Dzisiaj na popularnym blogu znalazłem "gdzie nie gdzie". Nóż się w kieszeni otwiera. A propos, wczoraj przeczytałem, że "a nóż coś z tego będzie". Nie "nóż" tylko "nuż" - to dwa różne wyrazy.

PS

Wątek i tak nie wnosi nic nowego i pewnie wyląduje w koszu, to ja też się wyżaliłem :)

⇅ Sprawdź czy nadal jest zielono u Ciebie i konkurencji poprzez nowoczesne monitorowanie pozycji

ja przyjmuje do precla rzeczywiście zgodne z regulaminem - tematyczne, unikalne, 3 linki. resztę wycinam. A raz na jakiś czas sprawdzam unikalność. Oczywiście, jak jest jeszcze w jednym miejscu czy dwóch w podobnej (ale nie tej samej formie) to zostawię. Ale całego spamu nie przyjmuję.

dymna.jpg

@Tobi, przyłączam sie do apelu o używanie poprawnej polszczyzny. Ludzie, to jak piszecie mówi o was często wiecej niz sama treść postu. Przyłóżcie sie trochę.................

Niektórych zdań z błędami ortograficznymi i bez znaków interpunkcyjnych nie idzie w ogóle zrozumieć......

to ja też się pożalę mit że qlweby już nie działają jest mitem

ale ostatnio trafiam na qwleby zabezpieczone prze wpisywaniem różnych wyrazów w opisach, słowach kluczach a nawet w nazwie domeny (nie da się dodać domeny która ma w nazwie zapis numeryczny) opisy które zwierają słowo sex, miłość, zapisy numeryczne jak 24h, lub cząstki słów jak yczny (erotyczny ale jest też ezoteryczny) i inne czy zwykła moderacja przez czytanie wpisów już nie wystarcza do białości doprowadził mnie katalog gdzie nie mogłem dodać domeny bo w nazwie jest 24 opis można zmieniać ale domeny już nie :)

decent

W tej branży takie jednoznaczne oceny mijają się z celem. Są różne qlweby, różne precle i różnie wykonane strony i co tu dalej dyskutować. Nie musi być WP, można w blogger.com i kilkunastu innych systemach. Może nie będzie tak łatwo, ale można.

Eksperyment Discover.pl

;) gdzie te czasy... dobor słów kluczowych, h1, h2, h3... itd. Teraz wszyscy "precel kopiuj wklej i zapisz"... zero myslenia... jak automat :) syf w wynikach wyszukiwania... zawod pozycjonera to syf jakich malo

Ostatnio z powodu zbytniego natloku zajec chcialem oddac pozycjonowanie kilku stron "profesjonalnej" firmie... Nie daja zadnych gwarancji ze bana nie zlapiesz, metody nie zdradza bo to super tajemnica... i jeszcze kobieta mi jakas wzniasla teorie o pozycjonowaniu pociska... a gdybym sie zdecydowal i tak wszystko z automatu by polecialo... juz tylko czekala czy przycisk Start kliknac ... ehhh

Teraz wszyscy "precel kopiuj wklej i zapisz"

To było wiadome od samego początku, jak tylko narodził się pomysł z precelkami. Większość precelków, to niestety powielane teksty i efekt jest - jaki jest. Jeżeli ktoś chce mieć wartościowy serwis, to musi o niego dbać i przede wszystkim samemu go prowadzić. Wymaga to dużo pracy i samozaparcia, ale się opłaca.

;)

kcs_kataloog_info.gif - katalog stron KCS promocja stron - dodaj ciekawą stronę

pks-katalog.gif - katalog stron PKS interesujące strony - dodaj interesującą stronę

Najlepsze miejsce dla e-mieszkańca powiatu piaseczyńskiego to serwis e-piaseczno i okolice

pancho, niestety masz rację. Dużo się gada, mało się robi. Wszędzie słyszę o unikalności itd. a tymczasem większość osób olewa swoje precle. Jak u siebie wprowadziłem jasne zasady i napisałem o tym w odpowiednim temacie na tym forum to się przyczepili do mnie, że wymyślam cuda.

Katalogi narobiły wiele szkód bo zmieniły mentalność, tok myślenia. Ludzie stawiali je jak popadnie, przyzwyczaili się do takiego zachowania i teraz je powielają. Nie rozumiem tylko osób, które poświęciły pół godziny, godzinę albo nawet więcej na postawienie precla a teraz szkoda im 20s na sprawdzenie czy dany wpis to nie jakiś spam albo artykuł, który jest już w dwudziestu innych miejscach.

Sprzedam artykuły, 1 grosz za 5000 znaków!

https://www.forum.optymalizacja.com/index.p...howtopic=126817

Bany na frazy bardzo ułatwiają moderację.

Ja np. mam zbanowane frazy: msnbetter thangoogle, globalwarming awareness2007, site2007, site 2007, site2k7, presell, precel, mocnelinki, viewtopic, showtopic, showthread.

99.9% wpisów zawierających te frazy to spamy.

Link do jednego artykułu w jakimś presellu to dla mnie nic innego jak spam.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności