Skocz do zawartości

Polak potrafi

pancho

Rekomendowane odpowiedzi

• Odpowiedzi 33
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

To i ja dodam trzy grosze.

pancho, podpisuję się pod tym co napisałeś, i dlatego wole postawić mini niż precla.

Co do wordpressa, to wymyśliłem sobie tak: rozdaje po znajomych i nie tylko (na poddomenie) wordpressa w celu prowadzenia bloga.

I tak mam już kilkanaście serwisów linkujących do mnie z unikalną treścią.

To o wiele lepsze niż precel, którego postawiłem z ciekawości.

Pozdrawiam

Niestety wielu nie pojmuje, że szkodzi zarówno sobie, jak i preclom. Ja mój uruchomiłem niedawno, a już zdąrzyłem wywalić jeden powielony wpis.

Na dodatek większości nie chce się zbytnio wysilać. Jeden akapit tekstu i trzy linki...

Zapraszam na blog o użyteczności.

A ja uparcie twierdze, że zdecydowanie wyolbrzymiacie mit duplicate content...No, ale Wasze precle więc sami ustalacie u siebie reguły. Inna sprawa, że o unikalny wpis mogę się pokusić w naprawdę porządnym serwisie. Natomiast jeśli jest to setny precel na tym samym szablonie, w subdomenie to jakoś ciężko o motywację a przede wszystkim żadnego sensu w tym nie widzę i zwyczajnie szkoda czasu.

... taka jest prawda... cala sprawa qlweb'ow, precli itd jest zenujaca. Ale nie to jest w tym najgorsze... najgorsze jest to ze one naprawde dzialaja... Jedna z moich wazniejszych domen, ktora pozycjonowalem glownie przez qlweb'y spadla tak nisko ze az sie lezka w oku zakrecila.

Chcialem czy nie chcialem z precli musialem skorzystac... no i na szczescie czy nieszczescie.... juz pomalutku widac efekty

... ale to zadne odkrycie. Pozdro dla wszystkich :)

A ja uparcie twierdze, że zdecydowanie wyolbrzymiacie mit duplicate content...No, ale Wasze precle więc sami ustalacie u siebie reguły. Inna sprawa, że o unikalny wpis mogę się pokusić w naprawdę porządnym serwisie. Natomiast jeśli jest to setny precel na tym samym szablonie, w subdomenie to jakoś ciężko o motywację a przede wszystkim żadnego sensu w tym nie widzę i zwyczajnie szkoda czasu.

Nic dodać, nic ująć.

I po co te precle. Niech by chociaż miały 500 znaków. Ale jak na niektórych badziewiach mam pisać 1500 znaków a ten precel ma site 0 to mysle ocokurwachodzi? Ale jesli mam dostac linka na porządnej stronie to i owszem czemu nie. Niestety takich ze świeczką szukać.

Myślę, że problem tkwi w podejściu osób dodających do precli. Jeśli pozwoli się na precelkach dodawać kopie, to wielu dodających zamiast postąpić z głową i dodać 3 - 4 kopie wrzuci ich o wiele więcej - dodając wpisy do precelków ciągle natykam się na powielone wpisy. A stąd już niedaleko do tego co stało się z qlwebami - jeszcze tylko dodawarka i precelki szybko zostaną zajechane.

Ja na razie dodaję każdy wpis do 3 precelków i liczę na zdrowy rozsądek właścicieli.

A no się stało sie stalo sie :)... Poszła fama, że nie mają już mocy... i neopoki przestały je stawiać :( przyrost zmalał ...

Robię barcampy: Aula Polska i RadomIT i kilka innych.

Czy wiesz, że największe prowizje w branży turystycznej i masę narzędzi daje Odpoczne.pl (bez ref'a)?

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności