Skocz do zawartości

Oszuści w preclach

Xann

Rekomendowane odpowiedzi

Cała wojna i tak jest bez sensu. Dlaczego? Nie dodasz swojego opisu to i tak obrotniejsi zrobią parser z dodawaniem do bazy, edytują posta i wstawią swoje linki, można też zrobić tak, że po wejściu na precla posty generują się same. Zablokujesz IP? Są jeszcze proxy... etc. etc.

Wiktor [goryl] Pacocha.pl

Tak czy inaczej podmiana linków nie jest FAIR. Niech sobie wstawi w stopce, zrobi rotujące w kolumnie obok, ale link w tekst jest jednak tekstem i każda jego zmiana powinna być uzgadniana z autorem.

Zgadzam się, że osoby które to robią są krótkowzroczne. Ich opinia w środowisku będzie marna a to kiedyś może zaszkodzić w różnych sytuacjach.

Dobrze byłoby aby powstała czarna lista i nie tylko adresów ale i kolesi którzy to robią.

Ciężko powiedzieć jak do tego podejść, ja osobiście wywalam wszystkie linki powyżej 3, albo jak jest za dużo linków do treści, czyli tez ingeruje w tekst, ale po to jest info w regulaminie, żeby się do niego stosować i uważam, że robię dobrze, ale zmienianie linków na własne to uważam za nieuczciwe.

@wekk - wg. mnie nic złego nie robisz... . Ja jeszcze dopuszczam się zmiany arta, jak krój czcionki jest inny, niż wszystkich innych... . Brzydko to wygląda po prostu :|

Ja w ogóle nie rozumiem jak można podmieniać linki w cudzych artykułach... To jest chamstwo i po prostu kradzież !!

po prostu czesc osob zapomina ze ktos musi placic za domene i serwer i robi zaplecze dla siebie, nie innych.
To zablokuj precla, aby inni nie pisali w nim - wtedy będziesz mieć swoje zaplecze.

Robi się precla dla siebie, ale także dla innych. Każdy tak robi i wszyscy byli by szczęśliwi.

@pandha - prościej jest Tobie wykupić naście domen, kilka serwerów i postawić tam swoje precle? Czy postawić 2-3 precle i udostępnić je 50 innym osobom, które także udostępnią Tobie swoje precle?

Skoro faktycznie takie duże koszty ponosisz za domenę/serwer to radzę z tym skończyć, skoro się nie zwraca :D

by BlueMan

Sam KAżDY wpis robię inny, a komuś jeżeli się spodoba, to usunie mój link i wstawi swój.Również uważam za chamstwo i złodziejstwo podmianę i dopisywanie się do czyjejś pracy. Mam postawione 3 precla o które dbam, ale do głowy by mi nie przyszło żerować na czyjejś pracy. Popieram czarną listę gnojków, złodziei.

Tkanina juta zastępuje nieekologiczne tworzywa sztuczne w ogrodnictwie i dekoracji wnętrz, | natomiast na zewnątrz tuja szmaragd jest piękną ozdobą

blueman co to za dopierdalanie sie do mnie??? czytac nie umiesz? przeczytaj moja wypowiedz pietnascie razy, idz na spacer, pogadaj z kumplami, i wtedy po przemysleniu wroc ponownie. chyba ze mam napisac prostszym jezykiem???

Nauka angielskiego online - https://www.e-angielski.com

@pandha - a Ty już to zrobiłeś i nie pomogło, że mi radzisz?

Dokładnie z Twojego postu wynika, że w zamian za arty na Twoim preclu chcesz sobie odbić utrzymanie serwera, itp i masz pełne prawda do zamieszczanych treści. Lubisz tak jak ktoś tak Tobie robi, prawda? :) A jak się komuś nie podoba, to wylatuje? :| Nie możesz się pogodzić, że ktoś napisał dobry artykuł? A że chcesz z tego czerpać korzyści na zasadzie "albo linki, albo wylatujesz" to na zgłoszenie autora kasujesz wpis? Nie lepiej mieć zadowolonego klienta, który wstawi kolejne arty, niż z czasem stopniowo utracić ruch na stronie (preclu)? A linki i tak w stopce/menu/itp możesz wstawić... .

Skoro faktycznie nie chcesz innym i sobie pomagać to faktycznie zrób precla na wyłączność i po sprawie.

Ale jeśli już udostępniasz precla to musisz się pogodzić z tym, że nie możesz mieszać nos w nie swoje sprawy - z taką samą nadzieją każdy umieszcza swoje preclowe arty u innych.

Zmiana linków w treści na własne - NIE

Linki w stopce/menu - TAK

Linki pod jakimś konkretnym artem - oddalone o co najmniej 3 BR - TAK

Czarna lista - zdecydowanie ZA!

by BlueMan

Co do pandha uważam, że jeżeli ma w regulaminie swojego precla napisane, że może dodawać linki po wybranych artach to sprawa OK. Jeżeli regulamin zakłada tylko ze muszą być unikalne + ilość w linków w treści (itd.) i te arty wszystko spełniają i nie ma zapisku, że 'włąściciel bez podania przyczyny może skasować wybrany art' a w pewnym momencie właściciel stawia ultimatum - albo będą linki w arcie albo wylatuje - to trochę nie fair - bo trzeba mieć na uwadze za taki user mógł powiedzmy pół roku linkować taki wpis...

Wszystko moim zdaniem rozchodzi się o uświadomienie dodającego co może czekać jego arty i czy się na to godzi.

https://www.punktseo.pl/darmowe-bonusy/ << rozdaje: kody do katalogów firm, kody rabatowe, szablony ZennoPoster ! |---| Moje strony: https://www.s90.pl/pozycjonowanie/ | https://www.seo-stat.pl - zapraszam.                                                                                                                                                                                          

seo-stat-logo.png

Dokładnie z Twojego postu wynika, że w zamian za arty na Twoim preclu chcesz sobie odbić utrzymanie serwera, itp i masz pełne prawda do zamieszczanych treści.

pierwsza czesc zdania tak, druga czesc zdania nie. nigdzie nie napisalem ze mam prawo do zamieszczanych tresci. napisalem ze dopuszczam dodanie linkow pod artkiem i to jest dla mnie oczywiste. nie zmieniam tekstow, choc wiekszosc powinna byc zmieniona bo sa to totalne bzdury, kopiowane po sto razy

Nie lepiej mieć zadowolonego klienta, który wstawi kolejne arty, niż z czasem stopniowo utracić ruch na stronie (preclu)? A linki i tak w stopce/menu/itp możesz wstawić... .

po pierwsze klient to dla mnie ktos na kim moge zarobic, a dodajac mi do precli/katalogow badziewny tekst nic nie zarabiam. dlatego mozliwosc dodania linkow pod tekstem tematycznie zwiazanym z artkiem.

Skoro faktycznie nie chcesz innym i sobie pomagać to faktycznie zrób precla na wyłączność i po sprawie.

stawianie katalogow i precli to nie jest pomaganie innym, chyba ze w twoim wypadku. ja sie w akcje charytatywne nie bawie i z cala swiadomoscia stwierdzam iz wszystkie strony, blogi, precle, katalogi, i inne smieci maja na celu pomoc w jakis sposob mi, czy to przez punkty w systemach, linki, adsense czy chociazby satysfakcje.

Ale jeśli już udostępniasz precla to musisz się pogodzić z tym, że nie możesz mieszać nos w nie swoje sprawy - z taką samą nadzieją każdy umieszcza swoje preclowe arty u innych.

jakbym nie mieszal sie w moje wlasne strony to bylyby prawdziwymi bezwartosciowymi smietnikami. stawianie precli to nie kara, na nic sie nie musisz godzic.

Zmiana linków w treści na własne - NIE

Linki w stopce/menu - TAK

nigdzie nie napisalem ze zmieniam linki w tekscie, napisalem za to wyraznie iz jestem temu przeciwny

Linki pod jakimś konkretnym artem - oddalone o co najmniej 3 BR - TAK

totalna bzdura. a wiec link od razu pod tekstem o ktory toczy sie ta glupia dyskusja jest bebe, ale 3 linijki pod juz jest ok? hipokryzja?

Czarna lista - zdecydowanie ZA!

jakas aluzja do moich katalogow? bo ciezko byloby znalesc taki w ktorym cos kabinowalem. wrecz niemozliwe.

Nauka angielskiego online - https://www.e-angielski.com

Jeśli właściciel jakiegoś precla was oszukał... raportujcie i będziemy czyścić !

Wyjątkowe szkolenia o marketingu internetowym!

Współorganizowane przez

SprawnyMarketing.pl

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności