Skocz do zawartości

czy dodajac kilaset tys ponktow weblink mozna wpasc w filtr?

Marcin S.

Rekomendowane odpowiedzi

czy dodajac kilaset tys ponktow weblink do polrocznej strony mozna wpasc w filtr?

czy jest roznicza jak ustawie to na 10 anachor teks czy jak ustawie 200 roznych anachor tekst?

czy dodajac np po 25 tys punktow co tydzien [a nie jednorazowo 300 tys] przez np 12 tygodni zmniejszam prawdopodobienstwo wpadniecia w filter?

Kilkaset tysięcy punktów dla strony, która nie jest porządnie podlinkowana oznacza solidne kłopoty.

Napisz co robiłeś ze stroną do tej pory.

Więcej fraz = mniej punktów/frazę = mniejsze szansę na filtr.

Te 25tyś rozbite na kilkadziesiąt anchorów ze stałym przyrostem przez dłuższy czas - może się udać.

Po co Ci 300tyś pkt dla jednej strony? Walczysz o jakąś niesamowicie konkurencyjną frazę?

Jestem w potrzebie - sprzedaje
cenne domeny regionalne za ułamek wartości
tylko do końca tyg. < link do ogłoszenia >

dodawanie 200-300 tys punktów na jedną fraze daje taki sam efekt jak dodanie 30 tys.

Nie z powodu algorytmu google ale z powodu samego systemu.

Skoro masz np 5 tys domen w systemie to jest on wstanie wygenerować taką ilośc pobrań jaki jest stosunek domen w systemie. Wiec jakby jest to marnowanie punktów.

Już lepiej daj 10 fraz razy 20 tys - wtedy skuteczność systemu jest bardzo duża.

Testowałem w krótkim czasie 200,100,20 tyś punktów ściągając i dodając punkty - efekt taki że witryna na średnio trudne frazy jest w top10, na trudne top50 - przy czym zatrzymałem się na 15 tys na fraze - to wszystko w przeciągu 7 dni czyli cała zabawa ze skokami puntów - licze że dobije się spokojnie do top20 na samym systemie i to w czasie krótszym niż 3 tyg. łącznie.

Jeżeli wraz z linkami z systemów zadbasz o kilka mocnych linków pr5 i w góre spokojnie możesz dowalać i 2 mln punktów tylko tak jak pisałem - mija się to z celem nadawanie więcej niż 20-30 tys punktów na fraze.

jak ilosc punktow powinienem przeznaczyc na podlinkowanie zaplecza tematycznego ?

koncze budowac 100 tematycznych serwisow ktore nie sa podlinkowane i chcialem ziwekszyc moc tego zaplecza jak ilosc punktow powinienem dodac czy raczej te punkty przeznaczyc na kolejne frazy na domenie docelowej?

Po co Ci 300tyś pkt dla jednej strony? Walczysz o jakąś niesamowicie konkurencyjną frazę?

na fraze jest 1 800 000 wynikow

konkurecja w top10 ma ok od 300 do 1000 backlinks zwyjatkiem 2 pierwszych pozycji linki do tych stron nie sa tematyczne i pochodza glownie z katalogow i maja po pare linkow PR3 i Pr4

czy to jest bardzo konkurencyjna fraza?

ilość wyników nie mówi o konkurencyjności frazy

przykład: 114 mln wyników -https://www.google.pl/search?sourceid=navcl...ngine+marketing

Ilosc linków 1000 z katalogów - wg Yahoo ? to spokojnie mozna uznac tą fraze za mało trudną - szczegolnie ze linki pochodza z katalogów.

No i najważniejsze ile z tych linków jest targetowana na ten anchor - moze sie okazać że domena ma 1000 linków z czego 20 dla tej frazy.

Zrob jakis test i zobacz jakie są ruchy pozycji.

czy jest roznica jezeli linki sa z anachor np nieruchomosci katowice czy z anachorem katowice nieruchomosci czy to jest to samo czy na obie frazy musze przeznaczyc po 20-30 punktow osobno?

kolejne pytanie czy jezeli np jest anachor samochody katowice to czy osobno musze linkowac na anachor samochod katowice ?

jest różnica z tym, że jedno wspiera drugie tzn. linki z "nieruchomosci katowice " wspierają również na "katowice nieruchomosci" ale dużo mniej niż na "nieruchomosci katowice".

A co do tego konkretnego hasła :) to dorzuciłem weblinka tydzien temu (te 2 hasła po 1K na sztukę) i na jedno jestem na 1 a na drugie na drugiej stronie wyników :) To żeby podać konkretne w miarę info bo zazwyczaj nikt tu konkretów nie pisze :D. Przed weblinkiem w drugiej 50 wyników.

Edyta:

różnica w pozycji tych haseł na 95% wynika z title - zmiana kolejności dałaby odwrotny wynik.

dymna.jpg

nie chce otwierac kolejnego tematu a mam pytanie na temat zaplecza

czy majac do dyspozycji 500 tys punktow i chcac podlinkowac zaplecze tematyczne jak powinienem rozlozyc punkty

stron zaplecza jest 250

czy powinienem na kazda strone dac po 2 tys czy lepszy efekt da jezeli czesc stron zaplecza dopale punktami np do 100 stron dam po 5000 punktow?

Testowałem w krótkim czasie 200,100,20 tyś punktów ściągając i dodając punkty - efekt taki że witryna na średnio trudne frazy jest w top10, na trudne top50 - przy czym zatrzymałem się na 15 tys na fraze - to wszystko w przeciągu 7 dni czyli cała zabawa ze skokami puntów - licze że dobije się spokojnie do top20 na samym systemie i to w czasie krótszym niż 3 tyg. łącznie.

Jeżeli wraz z linkami z systemów zadbasz o kilka mocnych linków pr5 i w góre spokojnie możesz dowalać i 2 mln punktów tylko tak jak pisałem - mija się to z celem nadawanie więcej niż 20-30 tys punktów na fraze.

linkujac np 10 fraz to powinienem na kazda fraze zdobyc linki z pr 5 i wyzej czy wystarczy ze do strony bedzie prowadzilo pare linkow z pr 5 i 6

czy jezeli linkuje np na slowo nieruchomosci i w padne w filtr na to slow to czy jednoczesnie wpadne w filtr na fraze np nieruchomosci warszawa?

czy jezeli linkuje z anachorem nieruchomosci to czy to jednoczesnie pomaga frazie nieruchomosci warszawa?

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności