Skocz do zawartości

Jak skutecznie pozbyć się spamera?

kotosinski

Rekomendowane odpowiedzi

a Gościa zapewne pożegnaliśmy serdecznie.

Niestety Piter czasem tu zagladam, ale tylko czasem bo naprawde ciezko jest znalezc jakis ciekawy temat. Ale nie moge zarzucic wam nieuprzejmosci - co to to nie!!

Ostatnio czytalem jeszcze raz twoj post o tajemnicach itp.

Zgadzam sie ze zadnych tajemniczych technik nie ma ale jako matematyk (nie jestem ekspertem od metod optymalizacji a jedynie liznalem ten temat) udalo mi sie policzyc smieszna rzecz.

Nie wiem czy wszyscy sie zgodza, ale oprocz "sztucznego" pozycjonowania typu zbieranie linkow wazna jest jeszcze metoda (ja to tak nazywam) "naturalnego" pozycjonowania czyli naturalnej rozbudowy serwisu, spontanicznej, cos typu to forum.

O tym malo sie pisze ale googlebot bardzo lubi nowe linki najlepiej zeby zawsze taki znalazl w serwisie podczas odwiedzin (i tu pewnie podrzucilem nowy pomysl spamerom, ale trudno jak nie ja to ktos inny).

wiec jesli to forum ma byc wyzej niz dzisiaj na haslo "pozycjonowanie" to chyba warto odpowiadac na posty czyms wiecej niz tylko "poszukaj na forum" bo jak wiadomo stosunek linkow do tekstow jest wazny:)

pozdr A

tłumaczenia

..czyli żadne skargi nie pomogą

..szkoda

To nie jest dokładnie tak. Pojedyncze SpamReporty raczej nie są czytane, z resztą pomyśl jak to wygląda z punktu widzenia Google: pewnie kilkaset raportów na minutę.

Korporacja w pierwszej kolejności skupia się na usuwaniu spamów szczególnie uciążliwych (zgłaszanych przez wiele osóB), a w ostatniej kolejności na reakcji na lamenty nieudolnych pozycjonerów w rodzaju: "Ojej, a on wstawił H1 na ukrytej warstwie i przez to nie mogę go przebić pod hasłem 'jeżozwierze', buuu...".

Dopiero po kilkuset SpamReportach (vide: pewna akcja) z indeksu usunięto ponad 100.000 doorway. I popatrz na skalę "przestępstwa". Jedna strona #1 na "jeżozwierzach" a 100.000 strona na #5..#50 pod milionem zapytań.

Z tego co sam widzę, w formularzu dobrze jest dodać "other" i opisać problem. To znacznie zwiększa skuteczność.

Reakcje Onet i WP są bardzo dobrze znane.

Pozdrawiam, J.

Niestety Piter czasem tu zagladam

Ale Ciebie chyba nie żegnaliśmy, przynajmniej ja sobie nie przypominam ;)

naprawde ciezko jest znalezc jakis ciekawy temat.

Można też wyłuskać sporo materiału do analiz z tych mniej ciekawych o ile oparte sa o konkrety - adres strony i słowa kluczowe.

chyba warto odpowiadac na posty czyms wiecej niz tylko "poszukaj na forum"

mozna stosować anchory do linku "pozycjonowanie - szukaj tutaj" :D a tak poważnie jeśli ktoś myśli o pozycjonowaniu zdecydowanie powinien zagłębiać się w forum:

A) bo może dowiedzieć się więcej niż potrzebował

;) może rozpocząć konstruktywną polemikę nad problemem

a teraz na temat:

Pojedyncze SpamReporty raczej nie są czytane

Potwierdzam. Moim zdaniem SpamReport działa logicznie czyli pojedyńcze zgłoszenia zapewne oczekują na potwierdzenie z innego IP.

- buduj content metodą drag&drop i łatwo zgarnij SEO backlinki z msDrop

- wideoporadniki jak korzystać z msDrop

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności